כואב הלב

חני ב

New member
כואב הלב

עכשיו ראיין דן מרגלית ב"ערב חדש" אשה בת 45 (נראתה לפחות 55) אם חד הורית מדימונה, שהיא ועוד קבוצת אמהות מהעיר נכנסו לסופרמרקט ולקחו מוצרי אוכל ללא תשלום. לא המשטרה ולא בעל המקום כעסו עליהם ולא הגישו נגדם תלונה. אותה אם, אמרה שהיא רק לקחה שוקו ולחמניה לבת שלה. רק לראות אותה ואת הבת בת ה- 7 יושבת על ידה, צבט את הלב. ופתרונות? אין.

דניאל90

New member
באמת עצוב

לדעת ולראות, שבימינו יש אנשים שממש מגיעים לפת לחם.

ת ב נ

New member
ויש כאלה מטומטמים שאומרים

שבמדינת ישראל אין עניים. יש ויש והתוכנית הכלכלית של ביבי זיבי רק תדרדר עוד משפחות. הידעתם שחלק מהתוכנית שלו ,שעדיין יש איסור להפיץ את זה ,זה שהוא רוצה להטיל מס על קניות באינטרנט שזה נוגד את חוקי הסחר החופשי עם אירופה וארה"ב.

droli

New member
נורא,

לא קראת השבוע את הכתבה על המשפחות שבאות פעם פעמיים בשבוע לאכול בסופר? הילדים אוכלים את כל מה שנותנים לטעום, הולכים וחוזרים והולכים וחוזרים. הם עושים את זה באופן קבוע מאחר ואין להם אוכל בבית. הסופרים שמו לב לירידה ברווחים ואת כל הפיצוחים סגרו.

שי קון

New member
את הפיצוחים והממתקים סגרו בגלל

חוצפה ישראלית ולא בגלל שאין לאנשים מה לאכול. אני משתגע כשאני רואה אנשים ש"רק" טועמים וכאילו לוקחים בלי משים בדרך כלל הם מלווים את זה בדיבור כמו "אהה כן טעים" "אי לא טוב" ולוקחים עוד אחד... יש כמובן את הטעימות להגשה עם דיילת שזה סיפור אחר.

ציפי ג

New member
שלוש נקודות

לחמניה ושוקו, הן מותרות לדעתי. אם אני אקנה כל יום לילדי לחמניה ושוקו אני אוציא על כך בחודש 600 ש"ח. אם לאדם אין כסף לאכול הוא יכול לקנות לחם (2.65) ולקנות שקית חלב (כ-ארבעה ש"ח). מזה אפשר לעשות לחם וחלבונים לפחות לשלושה ימים. נקודה שניה - איזה מין חינוך האם הזו נותנת לביתה כאשר היא מספרת שהיא גונבת? יש הבדל בין מעשה שנעשה בסתר ובין מעשה שנעשה בפרסום. בושה חינוכית ממדרגה ראשונה, לדעתי. ונקודה שלישית - אמנם לא ראיתי את האם הספציפית הזו, אבל הרבה מאוד פעמים מראים אנשים רעבים שהם בריאי בשר. בריאות בשר מצביעה על מקורות תזונתים כאלה ואחרים. גם שכן שלי מובטל כבר שלוש שנים, אבל עדיין מעשן שתי חפיסות מרלבורו ביום. אח"כ הוא בוכה שאין לו כסף לקנות לבנות שלו ספרים לבית ספר. אני לא אומרת שאין אנשים שניזונים ברמה נמוכה. אבל אני חושבת שרעב ממש אין, אלא יש עינים גדולות. כמו למשל שחושבים שילד חייב שתהיה לו לחמניה ושוקו כדי להרגיש בנאדם.

מאיה 72

New member
אני לא ראיתי את האמא בטלוויזיה, כך

שקשה לי לשפוט, אבל יש כמה נקודות בדבריך שקשה לי להשלים איתן. עם כל הכבוד, לחם ושקית חלב לא יכולים להספיק למשפחה שלמה לכמה ימים, אולי אפילו לא ליום אחד. במיוחד כשזה המזון העיקרי של משפחה שאין לה תקציב. גם החישוב שלך ללחמניה ושוקו מוגזם. שוקו בשקית ולחמניה עולים פחות מ-3 ש"ח. מה שכן מדי יום זה באמת מותרות. ועוד הערה בנוגע לזה שאנשים רעבים הם בריאים בבשרם - לא הבנתי מה הקשר בכלל. אולי בגלל חוסר תקציב בן אדם נאלץ לאכול דברים זולים ןזמינים כמו לחם, אורז ופסטות ואין לו מספיק תקציב לגוון את התזונה שלו. או שהוא סתם בריא בשר מטבעו. אני יכולה להגיד לך שכן יש רעב, לא רק עיניים גדולות. אני יכולה להעיד על אנשים בסביבה שלי שמחטטים בפחי זבל בשביל להוציא אוכל והלב נקרע. והם מתביישים, מנסים להסתובב וללכת אבל אני עוברת משם כאילו לא ראיתי כלום, כדי לא לבייש אותם יותר.

ציפי ג

New member
אגיב אחת לאחת

"לחם ושקית חלב לא יכולה להספיק למשפחה שלמה לכמה ימים". למשפחה חד הורית ולה ילד אחד, אולי כן? "החישוב שלך ללחמניה ושוקו מוגזם" - כתבתי על המשפחה שלי. אני לא יודעת כמה ילדים יש לך. אני יודעת כמה ילדים יש לי. ולפי מספר הילדים שלי, לפי העלות שאת כתבת, לי יוצא בדיוק 600 ש"ח. ולכן אני לא קונה לחמניה ושוקו. אני קונה כל בוקר בשש בבוקר לחם טרי. קונה שלוש שקיות חלב. העלות של כל הסיפור מגיע ל- 15 ש"ח. מחזיק לי, בגודל המשפחה שלי לשלוש ארוחות. כלומר, בחודש עולה לי ארוחה 150 ש"ח ולא 600 ש"ח. מה אני עושה בהפרש? הולכת לשוק וקונה פירות וירקות. לשוק ולא לסופר כי זה זול. לגבי בריאות הבשר - אמרתי שיש להם מקורות תזונתים כאלו ואחרים. לא אמרתי שהן אוכלות אוכל שמכיל את כל אבות המזון. אבל כדי להגיע לגניבה של אוכל אדם צריך להגיע לדעתי לרעב גמור. וזו היתה הנקודה שלי. ראיתי את התמונות של הנשים בעיתון הבוקר. רעבות הן לא. אם יש להן תת תזונה, או אפילו תזונה לא בריאה אני לא יודעת. אבל רעבות הן לא. אז דחילק - לגנוב? לגנוב? ושוב פעם לגנוב????????????

חוה 1

New member
כל הורה צריך לדעת שהוא ורק הוא

צריך לפרנס את הילדים שהוא בעצמו יצר. המצב שבו כל אחד עושה כמה ילדים שמתחשק לו ואח"כ יושב ובוכה שלא עוזרים לו מאד מקומם. כבר קראתי בכמה וכמה פורומים נשים שמאד רוצות ילדים אבל מתלבטות כי הן בקושי מסתדרות לבד עם המשכורת שלהן ותמיד העצה הניתנת היא תעשי אח"כ תראי שהכל יהיה בסדר. או משפטים כמו "כל ילד מביא את המזל שלו והפרנסה שלו" אז זהו שלא- ילדים עולים הרבה כסף ואם אישה בקושי מסתדרת עם ילד אחד קרוב לוודאי שעם שני ילדים יהיה יותר קשה . עד היום היה משתלם להביא עוד עוד ילדים ללא יכולת כלכלית היום כבר לא. אז נכון שיש אנשים שבאמת נקלעו למצוקה בגלל המצב הכלכלי הקשה . אבל יש המון שתופסים על זה טרמפ . הם חשבו שהמדינה לנצח תתן להם ופתאום כבר לא. אז נכון שזה מאד קשה ונכון שהילדים לא צריכים לסבול. אבל יש גבול למדיניות של הרווחה שמחלקת כספים על ימין ועל שמאל לכל מני אנשים שבוחרים להביא עוד ועוד ילדים לעולם. ומה לעשות הכסף הזה מגיע מאתנו ולא מאיזה דוד עשיר מאמריקה. והנה עוד דעה בנושא.

hagar3

New member
ה"גניבה" היתה צעד הפגנתי

כדי ללכוד את תשומת הלב של הבורגנים.

מחשבות

New member
את בעצם מדברת על סדרי עדיפויות

דפוקים ואת לחלוטין צודקת (מחשבות, תתעורר, איך אתה מדבר אל ציפי?). נכון שיש עוני, אלא שברובו מנטלי.

מלמלה

New member
תגובה

נכון אפשר השאלה מה קורה מסביב נכון אפשר לאכול לחם יבש עם מרגרינה ולא לרעוב שלושה ימים נכון אפשר ללבוש בגדים רק מיד שניה נכון יש לנעול כפכפים ב-20 ש"ח לילדה כי הסנדלים נקרעו ואין 50 ש"ח לקנות עוד סנדל ולא לחשוב בכלל על כבלים, טיולים, גלידה פיצה....... כמה פעמים עמדת מול המקרר ולא היית בטוחה עם את יכולה להרשות לעצמך לקנות גבינה לבנה? כמה פעמים ויתרת על עיתון ביום שישי כי הוא יקר מידי? כמה פעמים שלחת את הבת שלך ללא פרי לגן כי זה יקר מידי? כשאין אוכל לילד סדרי העדיפיות משתנים ונכון אפשר לשפוט אנשים כשאנחנו מעולם לא היינו במקום שלהם העלבון של התחושות האלה לא מוכר לרבים כי מי שחש אותם מתביש יותר מידי להחשף רגע לפני הציניות אל תחשבו שאתם יכולים להגיד "אם אני הייתי במקומם..." עד שלא התנסתם בזה בעצמכם

אצלנו עושים דברים....

אנחנו כמה שכנים שעושים זאת כבר שבועות תולים את שאריות הלחם שעוד אפשר לאכול ונשארו מסוף השבוע על הפח של המחזור בקבוקים. שמים שם גם בגדים יד שניה ונעליים. אני תמיד רואה ביום ראשון (אני מטיילת בשעה הזו) את האנשים שמתקרבים לפחים הצהובים ולוקחים את מה שהשאירו שם. ותאמינו לי שהם נראים לבושים טוב והכל ובכל זאת הם לוקחים. ואני מתעלמת ומסתובבת לצד השני שלא יראו שראיתי אותם לוקחים. גם בסופר יש אצלנו ציבור קבוע של אנשים שמחזירים בקבוקים (אני עושה את זה מתוך כיף) אבל יש אצלנו שהכמה שקלים האלה ממש עוזרים להם ומצילים אותם. ומאפשרים להם לעשות קניה למשפחה. כן יש עוני וזה עצוב מאד. וממש עצוב שלא מבינים את זה בממשלה ומחוקקים לנו כל בוקר חוקים חדשים ולוקחים מאנשים שצריכים את זה. מתי יהיה הסוף?

סתיו ג

New member
אתם מכירים עמותות שאפשר לתת להם

כל מני דברים יש שניה, עקב הסדר אני בטוחה שיהיו לי הרבה מאוד דברים שלא ארצה להשאיר. ואני לא רוצה סתם לזרוק ברחוב שכלבים ישחקו עם זה.

אז ככה

שימי בשקיות בגדים לחוד, נעליים לחוד וכו'. אני מניחה ליד הפחים ותמיד יש מי שלוקח. יש אצלנו 2 מקומות איסוף אבל בגלל שאף אחד מהם לא ברדיוס של הבית שלי ואין לי מי שיטייל לשם אני מניחה ליד הפחים. בקשר לעמותות אני מכירה רק את ויצ'ו ואצלנו אין. תנסי במתנ"ס שלכם למסור בגדים תמיד יש מי שמגיע לשם ולוקח. ובאשר לרהיטים כנ"ל.

ציפי ג

New member
אם הן התארגנו לגנוב

הן יכולות גם להתארגן לקנות שלוש אמהות כיכר לחם כל יום ואז אף ילד לא יאכל לחם יבש. נכון, אפשר ללבוש בגדים יד שניה, כל ילדותי לבשתי בגדים שלבשה לפני בת דודה שלי, ואני לא מרגישה פגומה נפשית. אני שולחת סנדלים שנקרעו לסנדלר, ולא קונה כפכפים ב- 20. יותר זול לתקן סנדלים. וילדי נועלים סנדלים שנעלו אחיהם בשנה שעברה. אין לי כבלים - זה יקר ומיותר. טיולים - אני יוצאת לטיולים, אבל לא יקרים, ולא עם לינות בבית מלון, ולא עם כיפוים אינסופים. גלידה - לא בגלידריה - זה יקר מאוד. פיצה - יש תקציב של אחת לחודש. הרבה פעמים עמדתי מול המקרר וידעתי שאני לא יכולה להרשות לעצמי לקנות כל מיני דברים. למעשה גם היום אני נמצאת במצב שכזה. ביום שישי איני קונה עיתונים מזה יובלות. מעבר לתכנים המחיר שערוריתי בעיני. לעולם ומעולם ילדי לא נשלחו לגן ללא פרי. אבל בהחלט צמצמתי במאכלים אחרים שנראים לי לא חיונים לבריאות הילד. כשאין אוכל לילד סדרי העדיפות משתנים. עם זה אני מסכימה. אז אני לא אקנה לעצמי בגד חדש. אני אנעל סנדלים מהוהות. אני לא אלך לקולנוע, אני לא אקח את ילדי להצגה , ובודאי שאני לא בקרתי בהצגה זה עידן ועידנים. אבל לעולם לעולם אני לא אגנוב. זה נראה לך לא נורמלי?

מירי,

New member
ציפי אני לא ממש מסכימה איתך....

אדם שמן לא בהכרח אוכל טוב , אלא הוכל הרבה... הייתה כתבה פעם על כך שנשים נתמכות קיצבה לא הן שמנות , כי כאשר הקיצבה מגיעה הן מאכילות את עצמן , ואח"כ כשאין כסף , אז במה שנישאר זה רק לילדים... תיראי אפשר לאכול הרבה לחם (זה ב 2.65) והרבה פסטה ואורז (3 ק"ג אורז עולה 9 ש"ח ולפעמים פחות) - וזה זול! והאדם יהיה שמן אבל בהחלט לא בריא והרבה פעמים רעב! וזה קורה המון כשאין כסף! הלחמניה ושוקו הם ביטוי (לדעתי) - הרבה פעמים אלה אנשים שאין להם גם ללחם וחלב... <לגבי הסיגריות את צודקת כמובן...> ואת התוכנית לא ראיתי....

ציפי ג

New member
אז שיאספו פחיות משקה

את אוספת 100 פחיות ויש לך תקציב להזנה של ילד ליום. 50 ש"ח זה בהחלט מספיק לצרכיו של ילד נורמלי ליום. לא אמרתי שהן אוכלות אוכל מזין. אמרתי שהן לא רעבות. ויש הבדל גדול לדעתי בין רעב לבין תזונה לקויה. באותה מידה יש אנשים בעלי ממון רב שהם בעלי תזונה לקויה ביותר, והם לא ניזונים מלחם, אלא סתם מג'אנק פוד. נכון שאצלם זה מבחירה, וזה הבדל חשוב מאוד, אבל מבחינת המונח "רעב" לא אלה גם לא אלה רעבים. וסתם סיפור, אמא שלי עו"ס בבית אבות. באה אליה בת של קשישה לבקש שהמדינה תממן לאמה שינים תותבות. לשם כך צריך הנמקות. אז הבת אומרת שהיא חד הורית שאינה עובדת, ומתפרנסת על הבטחת הכנסה. אמא שלי מבטיחה לבדוק את המצב, ועם סיום השיחה, אומרת לה אותה אם חד הורית אם היא יכולה להזמין לה מונית לסוע לת"א (60 ש"ח). לתמיהת אמי, איך לפני דקה היא אמרה שאין לה כסף לחיות, אבל למונית יש לה, היא אמרה שלנסוע באוטובוס זה סיוט. נכון. זה סיוט, אבל זה זול. כאשר אתה לא אחראי לכסף שאתה מביא הביתה, אתה יותר חופשי בהוצאה שלו. אני לא אומרת שכל האמהות החד הוריות כאלו. אני באמת חושבת ויודעת שיש כאלו שנקלעות למצב מדלית ברירה ומתות לצאת ממנו. אבל יש גם כאלה שמנצלות את בנותיהן בנות השבע בצילומים בטלויזיה, תוך ארגון גניבה מצולמת, כדי לקדם אינטרסים כלכלים. בושה וחרפה. לא חינוכי, ולא מוצדק. כאשר משפחה מחליטה ללדת ילד רביעי או חמישי, מיד קמים האומרים ומה עם תכנון כלכלי. איפה התכנון הזה כאשר אשה מחליטה על דעת עצמה להוליד ילד בלי תמיכת אף אחד חוץ מהמדינה? זה ילד שנגזר עליו על ידי אמו הורתו גם לגדול בחסך אב, וגם לגדול בחסך כספי. אבל זה טרנדי היום. להבדיל ממשפחות ברוכות ילדים. זה פסה. אז כידוע, אני אם למשפחה ברוכת ילדים, שעובדת קשה מאוד, כדי שילדי יקבלו חינוך טוב, בגד נקי, ואוכל מזין. אנחנו לא נופלים למעמסה על כתפי הציבור, ועל אף השכלתי אני עובדת היום במשרה מאוד לא אקדמאית, כדי שיהיה לילדי מה לאכול. אם היו מתנים את ההטבות הכלכליות לאמהות חד הוריות דווקא בעבודה, אולי היו מגלים שהרבה מהן בעלות יכולות עבודה מופלאה.

למעלה