כואב הלב

אפרת_ח

New member
כואב הלב ../images/Emo14.gif

כל פעם שאני שומעת ארגונים כמו "לתת" ו"פתחון לב" מבקשים תרומות של מזון לתינוקות, נהייה לי רע על הנשמה. במיוחד שהם מחלקים את זה אוטומטית לפי גיל התינוק - כנראה שדווקא אמהות במצב כלכלי גרוע לא מניקות בכלל
הייתי רוצה לכתוב על זה לדליה יאירי, שעוסקת הרבה בתוכנית שלה בארגונים אלה, אבל אני לא יודעת בדיוק מה ואיך... אני רוצה שזאת תהיה "ביקורת בונה". רעיונות, ANYONE ?

אני פניתי אליהם פעמיים, והצעתי

לתת הדרכת הנקה בחינם לנשים מיד לאחר הלידה. פעמיים אמרו לי שיבדקו ויחזרו אלי.. אני מחכה
באופן כללי - זה מאוד בעייתי. הרבה יותר קל לתת משהו חומרי. זה נכון בכל מקום בחיים, ובעיקר בעזרה למשפחות קשות יום. מבקשים מאנשים שיקנו בסופר עוד משהו שאנשים זקוקים לו. אנשים קונים ושמים בארגז. אוספים את הארגזים ומחלקים למי שצריך. זו עבודת קודש, אבל היא נשארת ברמת החומריות. אני לא יודעת איך אפשר לשבור את המעגל הזה. אולי אני אתקשר ישירות למי שמנהל את פתחון לב? נראה לך שזה יעזור?

שרוןן

New member
אני חושבת, שמקום לנסות לחנך אנשים

אם רוצים לעזור, אז פשוט עוזרים במה שהם צריכים, ולא במה שמתאים לנו או לא מתאים לנו לתת. אם הם צריכים פורמולה, ויש לכם לתת או לתרום כדי לעזור, אז מעולה ואם לא אל תתרמו מה שלא התבקשתם. אני חס וחלילה לא מתכוונת להשמע ביקורתית או מעליבה אבל אני יודעת שלאדם שאין לו קשה מאוד לבקש עזרה, ואם הוא כבר מבקש אז הוא במצב די קשה גם ככה, וצריך לתת בלי שאלות. פעם ברוב אובר-רצון לעזור גם היו לי כמה עיצות לתת, וזה היה דבר מאוד מעליב כפי הצד השני- כי אמנם ביקשו ממני את עזרתי אבל לא "חינוך מחדש" תחשבו על זה

zimes

New member
אבל....

זה כמו לתת חכה במקום 2 קילו דגים. גם לי - פשוט עצוב. איזו מסחטץ כסף זה התמ"לים, כשאפשר להניק בחינם, במיוחד במשפחות נזקקות. אני לא באה להטיף להנקה במקרה זה, אלא להציע אלטרנטיבה כלכלית.

בנות אני מסכימה לגמרי עם שרון!!!

גם אני בהתחלה רציתי לשנות סדר עולמי ולהציל כל הנקה ולחסל את כל הפורמולות. אבל זה קצת כמו טחנות רוח. גם עזרה בקטנות, אחת על אחת היא מצווה גדולה וברכה גדולה עבור התינוק. צריך ´להנמיך קצת את הרף´ ולהבין שאי אפשר לעזור ולשנות את הכל ואת כולם.

אני חושבת שלא הבנת נכון את דברי

אני קונה מצרכים מדי שבוע ופתחון לב. יחד עם זאת, קופסאת תמ"ל עולה כארבעים ש"ח. תינוק ממוצע גומר לפחות אחת בשבוע, ומדובר על משהו שלא חייב להיות. אפשר להניק. הנקה חוסכת כסף בהמון מקומות. הצער שאני מביעה הוא, שישנן אימהות שאינן עובדות ויושבות בבית ולא מניקות. אני חושבת שהנקה גם חוסכת להן כסף על בקבוקים, על רופאים, על אישפוזים.. זה לא שטחי ופנאטי, זה פשוט נשמע לי לא הגיוני ועצוב. אני לא התכוונתי לרגע לזלזל בעבודת הקודש שעושים הארגונים הללו, אלא רק הבעתי את צערי ואת העובדה שהעזרה היא באמת חומרית. כתבתי גם, שברור לי מאיפה זה נובע, כי באמת זו הדרך הכי נכונה וקלה לתרום לכמה שיותר אנשים.

את יודעת בוודאי ש....

אנשים קשי יום ובלי חינוך(פחות מ- 12 שנות לימוד) לא מבינים בדרך כלל כלום לגבי הנקה ומה ההבדל בין חלב אם ותמ´ל. לפעמים כשבאה להם מדריכה הם מרגישים מאויימים וכל הריגשי שלהם עולה ומתפרץ. אנשים כאילו צריך ´לתפוס´ הרבה לפני הלידה לדעתי. צריך לעשות להם הרצאות יזומות במסגרת נעמ´ת וויצ´ו, למשל.

אני לא כל כך בטוחה לגבי השפעת

החינוך ומספר שנות הלימוד על היחס להנקה. על יתרונות ההנקה הרי לא לומדים באוניברסיטה. האם את אכן סבורה שיש קשר ? נראה לי גם, שלא צריך "יום לימודים ארוך" כדי לעשות חשבון שלהניק זה יותר זול מלקנות תמ"ל. לכן, נראה לי שטיפ-טיפה יחס אוהד להנקה והדרכה נכונה בבתי-חולים היו יכולים באמת לחולל פלאים. נטשה, אמא של נעמי (28/1/2000) ומצפה לשתי קטנטנות (שבוע 29+)

ציפי ג

New member
השכלה והנקה

בכל רחבי העולם המערבי, מראים המחקרים, שנשים בעלות השכלה יותר גבוהה, מיניקות יותר. עבדה אצלנו אחת בעבודה, שספרה לי איך הרסו לה את ההנקה (יש לך עודף חלב, ולכן קשה לתינוקת לינוק), וכמה שהיה לה חבל, כי התמ"ל עולה ים של כסף. והיא המשיכה לחשוב שהם צדקו, עד שהערתי את עיניה לשטויות שהם אמרו לה. ולגבי קופסאות המטרנה - בהתחלה הולכת אחת לשבוע, אח"כ מגיעים לשתיים וחצי.

בסקר האחרון של משרד הבריאות

הוכח שיש קשר ישיר בין רמת השכלה ואחוזי הנקה,אצל היהודיות.(אצל הערביות להיפך באופן אירוני). תוכלי למצוא החומר באתר של מש´ הבריאות. ומזל טוב

אפרת_ח

New member
האמת, בכלל לא חשבתי לחנך מחדש

את "פתחון לב" ולא את "לתת". הם עובדים בתחום שלהם וכנראה עושים עבודה טובה. רציתי להביא לדיון ברדיו את חוסר ההגינות הקיים במדינה, שדווקא נשים שזקוקות להנקה מבחינה כלכלית - זה לא מתאפשר להן בגלל המערכת. קופת החולים שלי (כללית מושלם) שלחה לי פרסומת עם שרותים לתינוקות - יש שם אפילו מסאז´ הודי, אבל הדרכה להנקה לא

inbale

New member
הצעתי להדריך יולדות

הצעתי לחברה שלי שהיא אחות אחראית במחלקת יולדות להדריך בהתנדבות יולדות פעם בשבוע. היא סירבה בנימוס וטענה שיש להם מדריכה נהדרת. מחברות שלי שילדו הן אמרו שהן אומנם קיבלו הדרכה די טובה אבל היו די הרבה שגיאות ושטויות במהלך ההדרכה. נסיתי להגיד את זה לחברה שלי אבל היא לא כל כך רצתה לשמוע אז עזבתי את הרעיון.

טלאפ

New member
כאחת שילדה לא מזמן

אני יכולה להגיד לכן שלא הצלחתי לפגוד את המדדריכת ההנקה בבית החולים - למרות שהאחיות שם היו מאוד אדיבות וניסו לעזור לי כאשר ביקשתי סיוע. (בהתחלה לא הצלחתי להניק בכלל וכבר חשבתי שאין לי חלב...

ציפי ג

New member
לגבי כל ההדרכות בהתנדבות

האמת שאני יכולה להבין בי"ח שמסרב, מפאת פחד מתביעות. כל דבר שם כרוך בחרדה שמא איזו אמא תתבע אותם. בשביל מה הם צריכים את זה? אולי צריך לעודד נשים לתבוע על הריסת הנקה בבי"ח ואז ידאגו שבכל בי"ח תהיה יועצת הנקה מסביב לשעון.

בלי להיות עו´ד אני חושבת שזו תהיה

תביעה מסובכת. לכי תוכיחי שדווקא בית החולים הרס את ההנקה

אם רוצים להתנדב בבי"ח

חייבים לעשות זאת דרך אחת העמותות של מתנדבים בבתי חולים. נדמה לי שהגדולה שבהן נקראת "יעל" או משהו כזה. רק כך יש לך ביטוח ומאפשרים לך להיכנס לבי"ח. יועצות ומדריכות הנקה מבוטחות בכל מקרה (או לפחות - חשוב שיהיו) בביטוח אחריות מקצועית.

למעלה