לדעתי כדאי תמיד לקרוא ספר לפני
שרואים סרט שמבוסס עליו - בייחוד אם מדובר בספר מדהים כמו שר הטבעות. חבל "להתקע" עם הקסטינג שבחרו יוצרי הסרט כאשר אתה קורא את הספר, כי לי לדוגמא חצי מהשחקנים לא התאימו בכלל... אחד הספרים - אם לא הספר - המדהימים ביותר שקראתי. חובה לקרוא בכל מקרה. ספר שתופס אותך וגורר אותך אחריו... ממכר... אם זאת -!- חשוב לציין כי לי היו מספר בעיות עם הסרט, ומרוב הציפיות שבניתי לקראתו - ציפיות שאמצעי התקשורת דאגו לפתח גם אם הן לא היו מובנות כבר - מאוד התאכזבתי. אישית. הרבה מאוד קטעים, אגב - חיוניים ביותר בספר - פשוט נעלמו (ראו - היער האפל, שאני עדיין זועמת שהורד, וטום בומבדיל, שכזכור לי חיוני להמשך העלילה בספר השלישי, ועוד מספר קטעים), רצף זמנים שנקטע - ומתחדש, קטעים שהוספו ולא מתרחשים כלל וכלל בספר... אני לא הצלחתי לנתק את הספר מהסרט - אני לא באתי לראות סרט, אני באתי לראות את שר הטבעות כמו שאני תארתי - על המסך הגדול, וזה הרס לי את הצפייה. היה והלכתי לראות זאת עם חברי - אשר לא קרא את הספר מימיו (אנחנו נמצאים בתהליכי שיכנוע, לא כ"כ מתקדמים...) אני יכולה לומר שהוא התלהב מאוווווד מהסרט, ואף אמר כי זה אחד הסרטים הטובים ביותר שראה - אולי הטוב ביותר... אני לא מסכימה - מהסיבות שפורטו קודם לכן. עדיין חובה ללכת לראות. עצתי - לקרוא את הספר קודם. לפחות הראשון - למרות שאני ממליצה כבר לקרוא את כולם. חוץ מזה שרוב הסיכויים שאחרי שנכנסת לספר - אתה לא תוכל להפסיק.