כבר ערב ותשובה לא קיבלתי

MADAM Y

New member
שאלה ל DONA FLOR../images/Emo35.gif

או למי שיודעת. ניסיתי כמה דברים עם פרגמנט לפי מה שראיתי בפורום. די הצליח לי אפילו שלא למדתי בצורה מסודרת. עכשיו יש לי כמה שאלות.
למה כשאני עושה הגדשה או חריטה, לא יודעת איך השם הכנון, הפרגמנט נקרע לפעמים?
למה כשאני עושה הדגשה, זה יוצא לפעמים עבה ולפעמים דק יותר אפילו שאני משתמשת באותו מכשיר?
באיזה צבעים נכון או כדאי לצבוע? לפי מה שאני רואה בתמונות הצביעה יוצאת מאוד חלקה ולי זה לא כל כך מצליח.
תוכלי להמליץ על אתר שם מלמדים STEP BY STEP את הטכניקה? אני מאוד אוהבת את העדינות של העבודה ומקווה להיות מקצועית.

שושkה

New member
המון המון תודה! איזה עבודות מדהימות

רק עכשיו מתחילה להבין את היופי שיש בנייר הפשוט הזה!

MADAM Y

New member
כבר ערב ותשובה לא קיבלתי../images/Emo7.gif../images/Emo182.gif

אני שואלת עוד פעם את אותן השאלות בתקוה שהפעם dona flor או מישהיו יודעים לתת לי תשובות. קודם כל תודה רבה עבור האתרים שצירפתם. יעזור לי הרבה אם אקבל תשובה ואלמד מה אני עושה לא טוב. אז בשביל שלא תצטרכו ללכת להודעה הקודמת שלי אני מעתיקה אותה שוב ובבקשה תשובה. חשוב לי וגם קצת דחוף. או למי שיודעת. ניסיתי כמה דברים עם פרגמנט לפי מה שראיתי בפורום. די הצליח לי אפילו שלא למדתי בצורה מסודרת. עכשיו יש לי כמה שאלות.
למה כשאני עושה הגדשה או חריטה, לא יודעת איך השם הכנון, הפרגמנט נקרע לפעמים?
למה כשאני עושה הדגשה, זה יוצא לפעמים עבה ולפעמים דק יותר אפילו שאני משתמשת באותו מכשיר?
באיזה צבעים נכון או כדאי לצבוע? לפי מה שאני רואה בתמונות הצביעה יוצאת מאוד חלקה ולי זה לא כל כך מצליח. תוכלי להמליץ על אתר שם מלמדים STEP BY STEP את הטכניקה? אני מאוד אוהבת את העדינות של העבודה ומקווה להיות מקצועית.

דונה בחופש, אני אנסה לעזור לך

1. הפרגמנט הוא עדין מטבעו ועלול להקרע לכן יש לשים לב לא ללחוץ בחוזקה על הנייר. כמובן שעם הכלים המתאימים זה קורה פחות... 2. שוב הכל תלוי באופן האחיזה, שימי לב תמיד להחזיק באותו כיוון ובאותו לחץ. 3. זה תלוי, לפעמים אנחנו משתמשים בצבע רק לקו החיצון (בורדר) ואז עט ציפורן או ג´ל עושה את העבודה. ישנה אפשרות לצבוע בצבעים של חברת "פרגמנו" ואלו הן רוב העבודות שראית בפורום, עוד אפשרות היא לצבוע בצבעי מים שבאים בעפרון ובעזרת מכחול לח לטקחים מעט צבע וצובעים. זהו בערך... שיהיה בהצלחה.

MADAM Y

New member
תודה רבה מאוד../images/Emo45.gif

גם אני חשבתי על זה שזה עניין של לחץ אבל שמתי לב שזה קורה גם אם אני עובדת בלחץ אחיד. קצת פחות אם אני חורטת לכוון שלי וקצת יותר אם אני חורטת כלפי חוץ. בגלל זה חשבתי שיש איזה פטנט איך עדיף לחרוט על מנת שהנייר לא יקרע. זה לא ממש נקרע רק נוצר שקע קטן שאני פוחדת שיהפוך לחור. לגבי הצבע התכוונתי לצביעה של משטח שלם שנראית כל כך אחידה כאילו קנו נייר צבעוני ואני לא מצליחה. צבעתי בצבעי פנדה ומרחתי עם האצבע כדי לטשטש אבל זה לא יוצא חלק ויפה כמו בתמונות. בהזדמנות זו אני רוצה לאחל לדונה פלור חופשה נעימה ולהודות לך על התשובה. אההה ועוד משהו: רק להגיד , שזה פורום נהדר. קודם לא היה לי את מי לשאול שאלות בקשר לפרגמנט.

אני אנסה לעזור..

לדעתי הפרגמנט נקרע כי את מפעילה לחץ רב מדי עליו. צריך לעשות את זה בעדינות. אני לא יודעת עם איזה כלים את משתמשת, אך צריך להתחיל עם כלי עבה ואח"כ לעבור לכלי הדק יותר. צריך לעבוד בשיטה של פסים ישרים ולא בעיגולים. לצביעה - אפשר לעבוד עם צבעי מים בעפרון, כשמתחילים עם מעט צבע ואחכ מוסיפים לפי הצורך. לעבוד בזהירות עם המים, כי המים גורמים לפרגמנט להתעוות. קיימים גם טושים לפרגמנט - מציירים כמה נקודות קטנות ונעזרים במעט מים לצביעה.

למעלה