כבר יומיים שאתם עושים לי חשק

b a r b a i m a

New member
כבר יומיים שאתם עושים לי חשק

לעוף על מצע אורז אז לא עמדתי בזה והנה התוצאות שלי
 

b a r b a i m a

New member
רוני ודי בוקר טוב

אם תכתוב בחיפוש למעלה מצד שמאל עוף על מצע אורז-תקבל מספר וריאציות אני אילתרתי (כמו תמיד) בישלתי 1/2 2 כוסות אורז בסמטי - חצי בישול פיזרתי את האורז באופן אחיד בפיירקס ערבבתי לתוכות גזר פרוס דק (3 גזרים) + קוביות של גמבה צהובה (2 גדולות) בקערה נפרדת: שמן שומשום מלח פלפל שחור גרוס פפריקה מתוקה-בנדיבות פפריקה חריפה-לפי הטעם רוטב טריאקי רוטב צ'ילי מתוק/חריף טבלתי את העופות בבלילה והנחתי ע"ג האורז את כל הבלילה שנשארה בקערה - שפכתי על העוף והאורז כיסיתי את הפיירקס בנייר כסף - ולתנור בחום 200 מעלות לשעה אח"כ הורדתי את החום לכ- 170 לעוד חצי שעה אח"כ הורדתי את הנייר כסף ואת החום ל-50 והשארתי בתנור כ-חצי שעה
 

JOSEPHINE 2

New member
ברבאמא - 2 שאלות ברשותך../images/Emo13.gif

1. מה הכוונה לבשל אורז עד חצי בישול? לפי מה אני יכולה לדעת? 2. טריאקי מוכן או קנוי? ורוטב צ'ילי מוכן/קנוי? ואפשר עם אורז רגיל נכון? (אין לי מושג מה זה בסמטי..)
 

b a r b a i m a

New member
חצי בישול באורז הכוונה: בדר"כ לוקח

כ-20 דקות להכין אורז, ולכן אחרי כ-10 דקות אני מכבה את הגז. אפשר להשתמש בכל סוג של אורז - אני אישית קונה רק אורז בסמטי - דק וארוך ויש לו ריח ממש נעים. רוטב טריאקי וגם צ'ילי - קנוי!! אני אוהבת לבשל אבל יש לי גבולות ברורים - רטבים מהסגנון - אני קונה
 

ניקי ב

New member
עוף בתנור על מצע אורז וירקות

עוף בתנור על מצע אורז וירקות להכניס לתבנית אפייה את המרכיבים הבאים: 1 כוס אורז שטוף 2 כוסות מים 1 כף אבקת מרק עוף 1 גזר מגורר 1 בצל מגורר 1 פלפל אדום חתוך לקוביות 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות 2 קישואים מגוררים עגבניה מגוררת (לא חובה) מלח ופלפל לפי הטעם ניתן להוסיף פטרוזיליה ושמיר לבחוש הכל בעדינות. לסדר מלמעלה כרעיים עוף לאחר שטובלים אותן בתערובת שמן+פפריקה מתוקה+שום כתוש לאפות בחום 200 מעלות מכוסה בנייר אלומיניום כ-3/4 שעה לאחר מכן להסיר את נייר האלומיניום ולאפות עוד כ- 1/4 שעה. ניתן להכין יום מראש ולאפות את החלק האחרון ביום השני- אבל אז יש להרטיב שוב את הכרעיים ברוטב שמן-שום-פפריקה מקור:פורום אוכל WALLA הערות ניקי ב: הכנתי את האורז למחצה
 

ניקי ב

New member
תודה../images/Emo24.gif

אצלי זה חוסל בשישי בערב. זה טעים מאוד ופשוט להכנה.
 

b a r b a i m a

New member
גם אצלנו זה היה מיועד לשבת בצהריים

ונגמר תוך שניה.. (מזל ששמתי חתיכה בצד שיהיה לבן שלי להיום בצהריים
)
 

פל

New member
מה יהיה הסוף? כל הזמן החשקים האלה

זה התחיל עם הממולאים, המשיך עם הג'מבלייה שהכנתי - דרך אגב יצא נהדר, עירבבתי בין שני המתכונים שהובאו(ברבאימא גם אני תמיד מאלתרת...) - יצא נהדר ואפילו "מכרתי" את המתכון לשתי חברות וכולם דיווחו שיצא טעים טעים. להיום אני מתכננת להכין תבשיל תאילנדי של איילת לטוביץ שהובא ע"י mica35 נשמע לי מעניין ( יש שם רוטב דגים - מאיפה אני משיגה כזה דבר? יש הצעות לאילתור? ) - ועכשיו - עוף על מצע אורז, טוב זה יאלץ לחכות לאחד הימים השבוע.... שבוע נהדר
 

b a r b a i m a

New member
פל-רוטב דגים יש במכולת הסינית

וגם בחצי חינם - אבל ממש לא באותה איכות של המקורי!! אישית - אני מוותרת על הרוטב הזה בכל מתכון שהוא כתוב, פשוט מתעלמת מהשורה הזאת. רק המחשבה על זה
 

helenis

New member
גמאני...גמאני....גמאני - - ../images/Emo8.gif

גמאני הכנתי לארוחת ליל שבת ויצא מ-ד-ה-י-ם!!! כ"כ טעים . ואפילו.....חמותי שאפ'עם לא נותנת מחמאות על האוכל שלי ותמיד יש לה השגות (כאילו שהאוכל שלה טעים
)אמרה שממש יצא טעים...נו טוב, זה לא קשור לפורום הזה... תודה רבה לכם על המתכונים הנפלאים. ושבוע טוב ויומטוב שיהיה לכולנו
 

nalathe1

New member
נראה לי שברת אותי

עשית לי תאבון
תכננתי להכין איזה משהו הודי למחר. כנראה שזה יהיה משהו כזה הודי (מין ואריאציה על ביריאני)
 

b a r b a i m a

New member
nalathe1 הי ../images/Emo13.gif אם בא לך להכין

אוכל הודי - את בהחלט יכולה להכין את אותו הסגנון עם תיבול הודי הרבה מסאלה ויהיה לך אותו סגנון - באדום
 
רוצה להמליץ

על ווריאציה של הנ"ל שעשיתי. שמתי בטטות בתחתית עם בצל מטוגן. ובמקום עוף שמתי פרגיות ששרו קודם במרינדה. יצא מעולה.
 
למעלה