כבישת זיתים

כבישת זיתים

אני מעתיק משאלה שלא נענתה לפני שלוש שנים. נכון שהזיתים עכשיו רק מתחילים לגדול אבל בכל זאת- מי שיודע שיצביע. ו 12:48 | 20/09/03 האם למישהו יש מתכון בדוק לכבישת זיתים?? מתכונים יש באינטרנט בשפע אבל אם יש למישהו מתכון בדוק זה יכול לעזור. (ראיתי שכבר דנתם בעבר בנושא אבל לא היתה שם תשובה. )
 

drorjs

New member
זה מתכון של "שקדי" מהפורום

"השרי את הזיתים במים כארבעה ימים החליפי את המים מידי יום אם חורצים את הזיתים תהליך הכבישה יהיה יותר מהיר אבל לא חובה הכיני צנצנת זכוכית בגודל הרצוי אני כובש גם בדליי פלסטיק בעלי מכסה ואפילו בבקבוקי ליטר פלוס תכיני תמיסת מי מלח 8%...המדד....כאשר ביצה חיה צפה במים סדרי את הזיתים בכלי בשכבות וביניהם כמה שיני שום כמה פלפלים חריפים פלחי לימון ועלי דפנה יוצקים על הכל את מי המלח עד למעלה וסוגרים את המכסה כל התבלינים זה לפי הטעם אפשר להוסיף עוד תבלינים אחרי כשלושה ארבעה שבועות אפשר להתחיל לאכול....בהצלחה" השגות שלי על המתכון הזה: ביצה צפה במים זה אומר צפה במרכז הכלי כלומר לא עולה עד למעלה אך גם לא שוקעת לקרקעית אלא תלויה ועומדת באמצע. כמה פלפלים חריפים:לא יותר מ10 על כל קילו זיתים לדעתי אלא אם כן אתה חובב חריפות רציני. אני סך הכל הייתי מרוצה ממתכון זה- בהצלחה!
 
למעלה