כאב בברך שהתחיל תוך כדי ריצה

רץ מאסף

New member
כאב בברך שהתחיל תוך כדי ריצה

שלשום, תוך כדי ריצה, אחרי 10 ק"מ בערך, התחיל אצלי כאב בברך שגרם לי להפסיק את הריצה. הכאב ממוקם בצד הברך (בשקע). הכאב התפתח בצורה הדרגתית ולא בבת אחת, ועבר מייד כשעברתי להליכה. אתמול ניסיתי לרוץ והכאב התחיל כמעט מייד וכמובן שהפסקתי לרוץ. במנוחה או בהליכה אין לי כל כאב או אי נוחות או הגבלה כלשהי. ראוי לציין שלאחרונה החלפתי נעלי ריצה, אבל הספקתי כבר לעשות מספר ריצות איתן. בן 48, רץ כחמש שנים באינטנסיביות משתנה, כיום רץ פעם עד פעמיים בשבוע, 20-30 ק"מ. בחודשים האחרונים העלתי את המרחק של הריצה הארוכה ל-20 ק"מ, ותכננתי לרוץ בחצי מרתון הפארק ביום ששי זה, אבל במצב הנוכחי לא נראה לי שזה יתאפשר. האם מישהו נתקל בבעיה דומה? כמובן שזה לא תחליף לבירור רפואי. תודה

starchild80

New member
קרה לי משהו דומה בעבר

לפני מספר שנים, בסיום ההכנות למרתון הראשון. בזמנו ניגשתי לטיפול אינטנסיבי אצל פיזיותרפיסט ואני מאוד ממליץ לך לגשת גם עכשיו. במקרה שלי זה עבר בסוף רק לאחר טיפול תרופתי (תוך יומיים) והצלחתי לרוץ את המרתון. רפואה שלמה, ערן

yosy99

New member
את ועוד רבים כמוך שלא יודעים את הגבולות של הג

צר לי להגיד לך שאת ועוד רבים כמוך שלא יודעים את הגבולות של הגוף שלהם מהווים פרנסה מצויינת לאורטופדים ,פיזיותרפסטים וכו'

puyol

New member
מאסף, אני לא מכיר מישהו שרץ או הולך שאין לו

איזשהו כאב באיזור הרגליים. אל תלחץ, תן יום מנוחה, תנסה לרוץ ותראה כמה זה חמור, אם מכל כאב שתרגיש ברגל תלך לפזיוטרפיסט תשאר עם אותו הכאב רק עם פחות כסף בארנק. תהיה חיובי וקח בחשבון שזה יכול להיות נקודתי ולא צריך להיכנס לסרטים מיותרים. בריאות. רועי

אל תספיד את עצמך או את הריצה כל כך מהר.....

כדאי ומומלץ לך להקשיב לתרחיש ולגוף. "כיום רץ פעם עד פעמיים בשבוע, 20-30 ק"מ" הסבר ופרט, ממש לא מסתדר לי? הכאב מאותת שמשהו במה שאתה עושה לא טוב.! לכן מניסיון רב הייתי נותן לך מספר טיפים. 1. שכח מהחצי, נקודה. 2. תתחיל להתאמן בצורה מסודרת, רציפה ותואמת את תשדורות הגוף. 3. תאמץ תכנית אימונים הכוללת אימוני כח, אימונים משלימים, שטח, תזונה, תתמיד בה במשך חצי שנה ותוך כדי ההתקדמות תבין לבד מה טוב ומתי. לסיכום: מנוחה והגוף יתגבר ויתאושש אט אט זה בטוח. (כמובן אם התחושה היא לא דקירות פנים הברך). בהצלחה

puyol

New member
לפי מה אתה קובע שהוא צריך לשכוח מהחצי בשישי?

מאיפה ההחלטיות שלך? בגלל ציוץ מהברך צריך להפסיק להתאמן? קצת פרופורציה. אולי אם יצטרף לקבוצה יחדלו הכאבים? אתה אומר לו לא להספיד את הריצה ובו בעת אתה מבטל לו את התחרות, גאוני. רועי

yuvalrot

New member
אני לא אורתופד או פיזיותרפיסט...

אבל אני יכול לספר מה היה אצלי. לפני כשנה כשהעלתי את נפח הריצות התחילו אצלי כאבי ברכיים. רופאה אורתופדית בקופ"ח הפנתה אותי לפיזיותרפיה (תרגילים לחיזוק השרירים הרלבנטיים) וגם שלחה אותי לעשות מדרסים אורתופדיים. שני הדברים עזרו מאוד, במיוחד המדרסים - מאז אני הולך ורץ איתם באופן קבוע ואין כאבים. עם המדרסים (בהנחה כמובן שתצטרך מדרסים - יתכן שזה בכלל לא רלבנטי לגביך) אתה יכול (וצריך) לנעול נעלים ניטרליות - המדרסים כבר עושים את התיקון הדרוש. בהתאם לעצת האורתופד שהכין לי את המדרסים, בחרתי נעליים מאוד בסיסיות ופשוטות שהיו לי נוחות ועם המדרסים הן עושות את העבודה מצויין. האורתופדית גם המליצה לי על תחבושת אלסטית לברך שאמורה להפחית את הכאב. לי זה דווקא לא כל כך עזר, אבל אתה יכול לנסות.

dvdr81275

New member
כאב בברך

גם לי קרה תוך כדי ריצה כאבים עזים בברך זה קרה כמעט לפני יותר משנה הגעתי למצב של תוך כדי הליכה אני מרגיש את הכאבים הרבה לא היה מה לעשות חוץ מללכת ולעשות אלקטרודות זה ממש עזר כבר יותר מחצי שנה אני רץ בערך 10 ק"מ אולי יותר אבל לא בהגזמה לגבי ההחלמה לקח לי בערך חצי שנה

תרוצי

New member
אותו סיפור

משתדלת לא לרוץ יותר מ10קמ, מעדיפה לרוץ אותם בכיף מאשר 20 שיעוררו לי את הברך שוב. לקח לי זמן להשלים עם זה אבל מעריכה את מה שיש

olebevo

New member
נשמע כמו

הסימפטומים מייצרים אצלי תמונה של דלקת ב ITB במידה ומדובר בחלק החיצוני של הברך. זה שהספקת לעשות מספר ריצות עם הנעליים החדשות רק מעל את הסבירות להתפתחות הדלקת שנוצרת בתוצאה מחיכוך של עצם השוקית בגיד. מניסיון (וכמובן בהנחה שיש מעט אמת בקריאת התמונה שלי) ממליץ לקבוע תור אצל אורטופד או לחילופין לקבוע תור לאבחון במכון פיזוטרפיה של הקופה אליה אתה משתייך (הרבה יותר מהיר מלקבוע תור לפיזוטרפיה) ותציין כי הדבר דחוף. מקווה שעזרתי

למעלה