כאבי גב

irashady

New member
כאבי גב

אני מתאמנת קבוע כבר כמה שנים... ויוצא לי לעשות פעם ב פילאטיס... ועשיתי ביום ראשון והרגשתי כאבים ברגל... ממש בהתחלה שלה (מלמעלה) ואתמול בצהריים התחיל לכאוב לי הגב גם... הגב התחתון ומצד שמאל- מושך לכיוון הרגל... יש עצות מה אפשר לעשות עם זה?? אני מחממת את המקום עם סוודר שקשרתי מסביב עוד מאתמול ואין שינוי ממש גדול... היום קשרתי גם צעיף מתחת לסוודר...

ראשית, אני רוצה להזהיר מפני מורים

לא מקצועיים. הפילאטיס היא שיטה מורכבת וחכמה, אבל היום כל אדיוט שלא מצליח למלא קבוצה קורא לשיעור פילאטיס כדי למשוך קהל, ובשיעור עושה שטויות בעלות יכולת להזיק. אני גם לא מתרשמת מהעבודה שזה תחת קורת גג של מכון כושר איכותי ומעולה. אני יצאתי פעם באמצע שיעור פילאטיס כי הבנתי שהמורה פשוט גרועה. רק להסתכל על היציבה שלה עם הקשת בגב וכבר מבינים שהיא לא יודעת לעמוד, לא כל שכן ללמד יציבה נכונה מהי. אני לא מצפה ממי שלא למד רפואה משלימה או יוגה לדעת מתי המורה לא טוב, אבל כאבים כאלו אחרי שיעור יכולים להעיד על כך שבמקרה הטוב התאמצת יותר מדיי והמורה לא שמרה עליך, ובמקרה הפחות טוב עשית תרגילים שאינם נכונים לגופך. לגבי הכאב, אפשר לקבל טיפול שיאצו אפילו חד פעמי כדי להקל. בינתים לכי רק עם נעל ספורט. ייתכן מאד וגם בקבוק חם באיזור הכואב יעשה לך טוב. ישנם תרגילי פלדנקרייז, פאולה ויוגה שאני יודעת שיוכלו לעזור לך, אולם אני חוששת להסבירם באינטרנט, כי איני מכירה אותך ואת גופך, וכן כי ללא הדגמה אני חוששת שהנזק עלול להיות גדול מהתועלת. אז מנוחה, חימום, מגע נכון ומינימום מאמץ עד שזה משתפר. חג שמח

irashady

New member
אמממ עוד משהו...

נשמע שאת מבינה בזה אז יש לי עוד שאלה... אחרי הפילאטיס היה לי כאב בתחילת הרגל... מלמעלה... וביום שאחרי התחיל לכאוב לי בגב... ואני חושבת שזה התפשט מזה... אז יכול להיות שהמקור הוא ברגל? ולא בגב? כי אני שמה משחות על הגב ומחממת ונראה שזה מקל... אבל אני מרגישה שהכאב בא מהרגל... אז יהיה יותר חכם למרוח שם לא? ובקשר למורה אני חושבת שהיא כן מקצועית כי גם יש לה מכון משלה... והיא לומדת גם יוגה אני חושבת שאני עשיתי תנועה לא נכונה... כי אני מרגישה הרבה פעמים שאני לא יכולה לעשות מספיק ואני ממשיכה לאמץ את הגוף

שמחה לשמוע שהמורה מקצוענית.

הכי טוב יהיה להתייעץ איתה ביום חמישי, כדי שהיא תתן תרגיל שחרור. כנראה לא עשית נכון את התרגיל ההפוך המשחרר של התרגיל המכווץ. יכול להיות שהמקור ברגל, בהחלט יכול להיות. ותלמדי להקשיב לגוף שלך זה חשוב במיוחד לא להתאמץ מדיי כשמתחילים ספורט חדש.

irashady

New member
תודה רבה על העזרה...

ואני בתקווה שזה ישתחרר עד יום חמישי כי אני רוצה להתאמן... לפחות לעשות הליכה... ואני צריכה עכשיו להתחיל לשקול תרגילים שאני עושה במכון בכללי... גם המכשירים.... כי לפעמים מרוב המאמץ מרגישים כאב בשרירים בבטן או בצדדים...

טוטס

New member
כאבי גב

1. בזמן התקף, חופן אגוזי מלך ביום. למניעה - רצוי לאכול כל יום כמה אגוזי מלך 2. אכילת שעועית שחורה, יעילה/מטפלת, בכאבי גב תחתון 3. במקרים של כאבי גב שחום מקל עליהם, מחממים במיקרו במשך כמה דקות כרית בד קטנה עם מילוי של כוסמת (להשיג בחנויות טבע). את הכרית החמה מניחים על המקום הכואב, היא מקבלת את צורת הגוף בדיוק, ומשחררת חום בצורה איטית וממושכת. תרגישי טוב!!

irashady

New member
אמממ

בקשר ל-3... אין לי בדיוק איך להגיע עכשיו לחנות טבע... אבל יש לי כוסמת בבית... אפשר לשים את זה פשוט בתוך איזה בד? או שיש בזה עוד משהו מעבר לזה?

טוטס

New member
את יכולה לשים את זה בתוך גרב

לקשור ולשים במיקרו. אין עם זה בעיה... רק להשגיח כשזה במיקרו..

למעלה