כאבי ברכיים בלתי מוסברים

baasa

New member
כאבי ברכיים בלתי מוסברים

שלום, אני בת 28. בערך מגיל 23 התחלתי לסבול מכאבים ונוקשות בברכיים (קושי בהתכופפות, בטיפוס במדרגות). יש תקופות קשות יותר ויש פחות- אבל הכאב תמיד שם. לא ממש הצלחתי לקשר- מה יכול היה לגרום לתנודתיות. פניתי בזמנו לאורתופד שהציע מבנה לא תקין של הברך שגורם לשחיקה. הופנתי לפיזיותראפיה שם בעיקר טופלתי במכשיר שעושה זרם חשמלי בברכיים ובמכשיר אינפרא-אדום. זה הרגיש מצויין אך ברגע שיצאתי מדלת המרפאה (מדרגה...) הכאב חזר. ואז הגיעו תקופות קשות יותר שכללו הפעם גם כאב ונוקשות בצידי האגן (שממש הקשתה עלי בהליכה) ובכתפיים. - בעיקר לאחר שכיבה ממושכת (הייתי מתעוררת משינה מכאב ונוקשות). בבדיקות דם - הכל תקין, כולל מספר סמנים ראומטולוגיים (הכל שלילי). בשנה האחרונה הכאבים מוגבלים לברכיים בלבד, ולא מאד חמורים כשהיו. אני רוצה לציין שאני די סובלת מעייפות בשנתיים האחרונות וכן מתחושת כובד ברגליים- ללא סיבה נראית לעין. ולסיכום - מה עושים?

כאבי מפרקים

הרושם מדבריך הוא שהבעיה אינה רק ממוקמת בברכיים אלא מערבת גם אזורים אחרים כגון כתפיים וגב תחתון- לכן האפשרות של שחיקת הסחוס - לאור ריבוי המפרקים וגילך הצעיר- אינה סבירה - קיימת אפשרות של פיברומיאלגיה - זה גם עשוי להסביר את העייפות - יש גם סוג מסויים של דלקת מפרקים מסוג ספונדילוארתרופתיה המערבת את המפרקים שציינת וניתנת לאבחנה בעזרת צילום אגן - אלה האפשרויות הסבירות- בדיקת ראומטולוג עשויה להוביל לאבחנה !

למעלה