כאבים בפטמות

latia

New member
כאבים בפטמות

ילדתי בניתוח קיסרי לפני שבועיים. לכן ביומיים הראשונים לא הנקתי כי לא יכולתי לרדת מהמיטה. הפטמה הימנית שלי לא כל כך התפתחה ובמשך יומיים הוא לא היה מוכן לינוק מצד ימין מה שיצר לי גודש וכאבים. הבאתי יועצת הנקה והיא הצליחה לגרום לו לינוק משני הצדדים ומאז הוא עושה זאת. יש לי הרבה חלב במשך היום אבל בערב אחרי הנקה של חצי שעה מכל צד הוא נשאר רעב. לכן המליצו לנו להשלים לו עם תוספת אחרי ההנקה בלילה. הוא לוקח בדרך כלל 60 CC אתרי ההנקה של סימילק. הפטמות שלי מאד כואבות, קצת מדממות ועם קצת סימנים כחולים. כל פעם שהוא טופס אני בוכה מכאבים וגם אחרי כל הנקה זה שורף לי. אני מורחת אחרי כל הנקה REFAEL ועוד משחה מבית מרקחת הומגליל שנקרא ממי קרם, זה עזר קצת בהתחלה אבל אני לא מחלימה ועדיין כל הנקה, ההתחלה והסוף כואבים תופת. מתי זה אמור לעבור? אני מאד סובלת ושוקלת להפסיק להניק. עצות ומילות עידוד יתקבלו בברכה

רעב בערב לא מעיד על מחסור בחלב

זו תופעה מאוד אופיינית, ואפילו יש לה שם: cluster feeding. היונק דורש באופן מוגבר, על מנת לאגור לשנת הלילה, זה בד"כ סימן טוב
. הדרך לתת לו את מה שהוא זקוק לו, היא להיענות לדרישה המוגברת, וכך ללמד את הגוף לייצר יותר בשעות הערב. אם את מרגישה "מיובשת", את יכולה לעשות הפסקה, לשתות היטב, ומה שלי מאוד עזר, זה להיכנס למקלחת חמה, ולעסות את השד תחתח זרם המים החמים. זה ממש עשה פלאים. הכאב בפטמות מעיד על ליקוי בתפיסה שיש לתקן. זה אפשרי, אבל דורש עין מקצועית והכוונה מקצועית. מי היועצת שבה נעזרת? האם את יכולה לפנות אליה שוב? המשחות השונות, הן רק טיפול קוסמטי, לבעייה היסודית, שהיא כאמור - הליקוי בתפיסה. בכ"ז, מומלץ לא להשתמש ברפאל (שדורשת שיפה לפני ההנקה הבאה) ועדיף להשתמש במשחת פיורלן (ניתן להשיג בשילב) או לנסינו (ניתן להשיג אצל יועצות הנקה). את לא אמורה לסבול כך, וכדאי לקבל עזרה ולא לוותר (אני יכולה לספר לך, שאחרי התחלה, מאוד-מאוד-מאוד קשה, אנחנו נהנים מהנקה ארוכת טווח, ואני מאושרת שלא הפסקתי בשעת המשבר אלא טיפלתי בגורמים לו).

טלטוש

New member
חוזרת על מה שכתבתי בהודעה אחרת

למרות הכאבים הנוראיים לא להתייאש עברתי את זה עם שני ילדי. הכאבים עוברים בסופו של דבר וחווית ההנקה היא אדירה עבורי. פטמות מדממות זה לא בסדר ולא צריך להיות כך תבדקי אם הוא מתחבר לך נכון לשד גם אני השתמשתי בהתחלה בהשלמה של מטרנה, אל תרגישי שאת אמא רעה לפחות זה נותן לך קצת מנוחה מהכאבים של ההנקה.

כתומה30

New member
פיטמות כואבות

פיטמות כואבות יכולות להיות בהתחלה גם בגלל שהן רגישות, אבל פיטמות פצועות מעידות על תפיסה לא נכונה של השד. שום משחה לא תעזור אם התפיסה ממשיכה להיות לא נכונה כי זה כמו לחבוש כוויה אבל להשאיר את היד בתוך האש... אז קודם כל אני ממליצה לך לנסות לתקן תפיסה. זה יכול להיות חברה מנוסה, אבל הכי טוב יועצת. אם את יכולה לפנות שוב ליועצת שכבר היתה אצלך אז יופי ואם לא אז מישהי אחרת. אם את לא לגמרי בוטחת בה תרשמי פה את השם שלה ויכתבו לך חוות דעת. בכל מקרה המשחה המומלצת היא פיורלאן שהיא בטוחה לשימוש גם בלי שטיפה לפני הנקה. אבל זה לא יפתור את הפצעים אם לא תתוקן התפיסה. מזל טוב ובהצלחה! (בתור מי שכאב לה שבועות ואחרי 5 חודשים נורא נהנית מההנקה אני רק יכולה להמליץ לך להתאמץ ולא לוותר על זה. זה ילך וישתפר!)

Shellylove

New member
מסכימה עם קודמותיי

כאבים זה אומר שמשהו לא עובד טוב. את צריכה ייעוץ. שנמליץ לך?

latia

New member
צריבה של הפטמות ובתוך השד

בתחילת ההנקה כשהוא טופס מאד כואב לי לכמה שניות אבל זה חולף. תוך כדי הנקה לא כואב לי בכלל. אחרי ההנקה הפטמות שורפות לי וגם הצצים בפנים לכמה זמן, אפילו חצי שעה אחרי. זה נורמלי? אמור להסתדר מתישהו?

כתומה30

New member
בתחילת ההנקה

זה כנראה רפלקס שיחרור החלב (בטח מופיע קצת גם בצד הלא מיניק באותו רגע...) לי בשבועות הראשונים זה נורא כאב, ממש 10 שניות של לעצור נשימה. הבשורות הטובות הן שזה נעלם אצלי מתישהו... לגבי יועצת - תכתבי מאיזה אזור - אז ימליצו לך.

למעלה