כאבים בגידים בין האגן לירך

dragon201

New member
כאבים בגידים בין האגן לירך

שלום,

אני בן 37 ויש לי כבר מעל לשנה כאבים כרוניים באגן מעל רגל ימין. הכאבים מרגישים כמו שריר תפוס ומופיעים בו זמנית שני אזורים: באזור הגיד שמתחת לחלק הקדמי של עצם המותן ובאזור האחורי, שהוא השריר בין עצם הזנב למותן.הלכתי לאורתופד כדי לברר את סיבת הכאב והוא הפנה אותי לצילום רנטגן של מפרק הירך. בצילום לא נמצאה סיבה.

הכאבים מופיעים לאחר עמידה ממושכת שבה המשקל על רגל ימין, במיטה לפני השינה, לא בתנוחה ספציפית, אם אחד הילדים מטפס עלי באזור האגן\בטן כשאני בשכיבה.

מעט אחרי התקופה בה גיליתי את הכאבים, עקב הרמת משקל כבד, חוויתי אירוע חריג של כאב גב שהתגלה כבלט דיסק בגב התחתון בכמה חוליות.
לאחר פיזיותרפיה, הכאבים בגב חלפו ואני כבר נזהר לא להרים כלום מעל 10 ק"ג. הכאבים באגן נותרו עד היום.

פגשתי את האורתופד של קופ"ח כמה פעמים מאז והוא תמיד קושר בין פריצת הדיסק לבין כאבי השרירים באגן. הפתרונות שהוא מציע:
המשך תרגילי מתיחה וכיפוף הגב לקשת אחורה.
נטילת משככי כאבים ללא הגבת זמן.
הוא אומר שזו הקרנה מעמוד השדרה, אבל אני כבר לא בטוח שהוא צודק.

אני חש חסר אונים. קשה לי להרדם בלילה. אני נאלץ לשים אגרוף מתחת לאזור הכואב כדי שהכאב ירגע קצת ואוכל להתרכז בשינה. מה עושים?

כאבים בירך ימין מקורבת

ישנן מספר אפשרויות לגורם לכאב באזור זה. בעיות בגב, בעיות במפרק ירך, בעיה במפשעה כגון בקע ועוד.
האבחנה מתבססת על בדיקה קלינית והדמיה.
במידה והכל מתאים למקור מהגב אבל לא משתפר בטיפול ניתן לשקול מרפאת כאב להזרקה או להתיעץ עם מומחה/מרפאת עמוד שדרה. אם יש ספק ניתן להמשיך בירור למקורות אחרים

למעלה