יש פה מישהו שגיגם בעבר ועכשיו לא? ו

inkognito1

New member
יש פה מישהו שגיגם בעבר ועכשיו לא? ו

יש פה מישהו שגיגם בעבר ועכשיו לא? ואחר איזשהו תיפול או משהו כזה?

mico24

New member
כן, אני אחרי הטיפול במכון CTI של

ברברה דם. אם אתה מעוניין, דפדף אחורה לאמצע חודש פברואר, כתבתי שם על הטיפול..

כן

יש את רוני שהפסיק לגמגם בכוחות עצמו. יש את בל שהפסיקה לגמגם לאחר טיפול ותירגול ממושך. השאלה היא מה זה להפסיק לגמגם? האם להפסיק לגמגם במובן הפשוט של המילה, כלומר להשמע לאוזני אחרים שוטף? או להפסיק לגמגם בראש, בנפש במחשבה? אני חושבת שמי שכל חייו היה שמן, גם אם יעשה דיאטה ויהפוך להיות ציפלוח תמיד יחשוב שמן ויפחד מהשמנה חוזרת. כך גם המגמגם, גם מי שלכאורה התגבר על הגמגום וכבר לא נשמע לאוזני אחרים מגמגם, בתוך תוכו חושב כמגמגם ולפעמים אף נוהג כמגמגם. אי אפשר לעשות פירמוט למוח ולמחוק את כל הקבצים הפגומים, זכרונות זה משהו שנושאים אותו לעד.

inkognito1

New member
יש לי שאלה.

האם אותם יכולים לעגיד, אך בדיוק אפשר להפסיק לגמגם?

b e ll

New member
איך בדיוק? אז תראה

אם הייתי יכולה לענות לך על השאלה הייתי מקבלת את פרס נובל. אבל כדאי לך לדפדף אחורנית בדפי הפורום ולקרוא את הסיפורים, מתוכם כבר תבין בעצמך.

inkognito1

New member
בל

>>אם הייתי יכולה לענות לך על השאלה הייתי מקבלת את פרס נובל. בל, אבל מישהו פה אומר שאת גימגית בעבר ועכשיו לא. או זה טעות?

shuky63

New member
אי אפשר להפסיק לגמגם!!! אבל......

אפשר לבחור בין שתי אפשרויות: 1.ללמוד לדבר יותר שוטף רוב הזמן.זה כולל לימוד של טכניקה ותירגול,תרגול,תרגול...אם תחפש בפורום תמצא המלצות על טיפולים שונים. 2.לעבור טיפול יותר התנהגותי שיהפוך אותך יותר משוחרר ולגמגם בכף.זה בדוק.ככל שאתה יותר רגוע ומשוחרר השטף שלך עולה.

diana25

New member
שוקי, מה זה טיפול התנהגותי?

לא שמעתי על זה אף פעם. אתה יכול לספר עליו?

b e ll

New member
אמנם לא שוקי אבל אוכל לענות לך.

טיפול התנהגותי הוא טיפול שמכוון יותר אל הצד ההתנהגותי של האדם - כמו טיפול פסיכולוגי למרות שלא בהכרח פסיכולוג יעניק טיפול כזה. להבדיל מטיפול שמלמד טכניקה של דיבור. היום כבר מאוד ברור שטיפול ראוי חייב להכיל את שני המרכיבים - גם טכניקה וגם היבט התנהגותי-פסיכולוגי. אגב, הילינג, מודעות, רפואה משלימה זה גם נכלל בטיפול התנהגותי - ברגע שאדם משנה את התנהגותו ויחסו כלפי הגימגום לכיוון של קבלה, השלמה ואהבה עצמית, בהכרח השטף עולה. האופטימום מבחינתי הוא טיפול שמשלב את שני האספקטים - גם עבודה עצמית לשינוי זוית הראיה והשלמה ואהבה עצמית וגם (בהכרח) טיפול טכני ותרגול שמטרתו לימוד ויישום צורת דיבור שתאפשר שטף גדול יותר.

diana25

New member
bell, את עברת טיפול כזה?

האם הוא עזר לך? מה עושים שם? איפה ניתן למצא אותו (אני גרה בחיפה)? סליחה שתקפתי אותך עם כל השאלות, אני פשוט לא שמעתי על הטיפול שום דבר ויש לי הרגשה שזה משהו שאולי יכול לעזור לי

stkachov

New member
זה לא פוקוס פוקוס

אין איזשהי נוסחת פלא או תרופה שמפסיקה את הגמגום. אין דבר כזה. כמו שאחרים אמרו, זה בדרך כלל כרוך בעבודה מאוד קשה ומשמעת עצמית גבוהה.

RobinhooDw

New member
לשאלתך, :}

roni ובל הפסיקו כמעט לגמרי אני חושב, וכמו כן גם אני. עד כתה ז הייתי מגמגם חזק, עברתי את הטיפול של ברברה דם ששיפרה לי את האחוזים אבל לא פתרה לי את הבעיה, את הפיתרון השגתי בכוחות עצמי. אם תרצה לשמוע פרטים שלח לי הודעה פרטית :} לדעתי ניתן להפסיק לגמגם לחלוטין, זה רק עניין של מצבך הפיזי, על הגמגום לעולם לא ינתן פיתרון מאותה הסיבה שלאדם פצוע לעולם לא ימצא תרופה.

יש מקרים שבהם גימגום הוא סימפטום

של בעיה בקואורדינציה, זאת אומרת ביכולת לתאם את פעולות הגוף בצורה מדוייקת. במקרה כזה טיפול לשיפור הקואורדינציה ופעולת אברי חישת המרחב שבאוזן הפנימית יכול לעזור. למשל קבלה של סוגים מאוד ספציפיים של פיזאוטרפיה וטיפול בתרופות לאוזן הפנימית. אישית עברתי טיפול כזה בגלל לקות למידה וריכוז שיניונית על רקע של פגם קואורדינטיבי. הרופא שלי קורא לכל לקויות הלמידה והריכוז ולכל הפגמים הקואורדינטיבים בשם דיסלקציה (הוא בדעת מיעוט אבל הוא מועיל) בין השאר הוא כותב בפירוט הסימפטומים של כזו 'דיסלקציה': Speech Speech disorders such as slurring, stuttering, minor articulation errors, poor word recall, and auditory-input and motor-output speech lags.

למעלה