יש פה זוגות שמתחלקים ברכב אחד?

יש פה זוגות שמתחלקים ברכב אחד? ../images/Emo73.gif

איך אתם מחליטים מי לוקח אותו באיזה יום? ואיך מחלקים את השבוע?

lula

New member
בעבר התחלקנו ברכב אחד

ביום יום הרכב היה צמוד אלי, הגבר היה נוסע עם חבר לעבודה- סה"כ לא היה עם זה בעיות עם שני רכבים הרבה יותר כיף- ככה ביום שישי כל אחד הולך לעיסוקיו ולא צריכים להתחלק...

בנענע2

New member
אנחנו התחלקנו תקופות אורוכות ועדיין...

כשאני עבדתי בתל אביב והוא רחוק - האוטו היה אצלו ביומיום ... אח"כ לכל אחד היה רכב וזה היה יותר כיף... עכשיו, אנחנו שוב עם אחד- אני איתו ביום יום, והוא נוסע ברכבת

אנחנו מתחלקים

האוטו אצל האיש, אלא אם כן אני צריכה אותו באותו יום למשהו ואז הוא אצלי. אנחנו כרגע לא ממש צריכים שתי מכוניות (אני גרה במרחק הלכיה קצרה מהעבודה והלימודים) ובטח לא צריכים את העול הכלכלי של שתי מכוניות...

אנחנו ../images/Emo13.gif

החלטנו לא לקחת כרגע רכב מהעבודה של האיש מטעמי חבל על הכסף. איך זה הולך: לפי הצורך. מצד אחד אני עובדת מהבית, כך שרוב הזמן אני לא זקוקה לו. מצד שני אין ליד הבית שלנו שום דבר כמעט במרחק הליכה, כך שכשאני רוצה להיפגש עם חברות/לעשות קניות/סידורים האוטו נשאר אצלי. מצד שלישי, מספטמבר הקרמבו יהיה במשפחתון שממש לא נמצא במרחק הליכה מהבית (אמרתי שאין לנו כלום ליד הבית?) ועד אחת בצהריים, מה שאומר שאם בעלי רוצה את האוטו, הוא צריך לקחת הפסקה מהעבודה, ולנסוע להביא אותו הביתה. למרות שהוא עובד 10 דקות נסיעה מהבית, נראה לו שהוא יעדיף לעבור לתחבורה ציבורית.

shno

New member
|משקולת| חולקים, קרש, חולקים...

בתקופת הלימודים, כשלמדנו ביחד, והעבודה שלי הייתה במרחק הליכה מהבית, היינו עם רכב אחד. עם תחילת ההתמחות קנינו עוד רכב ומאז אנחנו עם שניים.

לרוב אני מקפיצה אותו לעבודה ונוסעת לעבודה שלי

לפעמים הוא לוקח מונית או נוסע באופניים (הוא עובד 10 דקות מהבית ואני חצי שעה מהבית). בימים שבהם הוא חייב אוטו (אם יש לו סידורים והתרוצצויות) אז או שאני לוקחת את האוטו של חמותי או שאני נוסעת באוטובוס. אחותי ובעלה עשו חישוב שגם אם הבעל יסע כל יום הלוך חזור במונית זה עדיין יצא להם יותר זול מאשר להחזיק עוד אוטו. זה תלוי במרחק לעבודה. מי שיותר רחוק לרוב האוטו אצלו.

אנחנו ../images/Emo4.gif

וזה זוועה. הוא אמנם עם הסעות מהעבודה, אני לוקחת את האוטו כל יום ל40 דק' נסיעה הלוך ו40 חזור, אבל יש ימים שבהם הנושא מתעורר - איחר הסעה, יום בשבוע שבוהוא לומד בטכניון... ימים שאני רוצה לנסוע עם הקטן לקיבוץ והוא נשאר מנוטרל... אוקצור - בעיה! בגלל זה, במהרה בימינו, אני מקווה, אנחנו לוקחים רכב ליסינג, שזה אמנם עסק יקרררר, אבל החלטנו שצריך. כמובן שהליסינג יהיה לרשותי ועליו אני אחרוש, והצפרדע הקטנה תשרת את הבעל עד שימא לו את ג'יפ חלומותיו (המושג...|בוקס).

לבעלי יש קטנוע

שאיתו הוא נייד, בהתחלה לא היה לנו אוטו אז אני הייתי נוסעת באוטובוס (ראשון - פ"ת) קנינו מאמא שלו את האוטו אז אני עם האוטו צמוד ועכשיו אנחנו לוקחים אוטו מהעבודה שלו (בשבילי - הוא שונא פקקים ולא מוותר על הקטנוע) ואת שלנו נמכור

פ ו ל ק ע

New member
אנחנו מתחלקים (עד שיהיה קטנוע ...)

אבל אנחנו עובדים ביחד. ככה שהבעיה נוצרת רק בשעות אחה"צ - כשצריך לקחת את הילדות. המרחקים שלנו קצרים למדי, אבל אנחנו מבלים די הרבה זמן בלהקפיץ אחד את השני לכל מני מקומות...

דווקא קיבלתי ברושור לפני כמה זמן, וזה נראה

לא נורא. רכב משפחתי, אאל"ט, הלך משהו כזה: 30,000 תשלום ראשוני, ו-900 שקל חודשי לשלוש שנים (?). כשעוברות השלוש שנים, הם מוכרים את האוטו במחיר הגבוה ביותר שישיגו, ואת החלק של הלקוח בתשלום אפשר לקבל במזומן או לגלגל הלאה לרכב נוסף. [ההצעה היתה של ניו קופל, נדמה לי]

פ ו ל ק ע

New member
דבר חדש

הבעיה היא מה קורה אחרי שלוש שנים. לפי דעתי יש פוטנציאל להפסיד הרבה כסף בתום שלוש שנים.

מה זה להפסיד?

ככל שאני מבינה, ואני אשמח אם יתקנו אותי, בשלוש שנים את משלמת, בתשלום ראשון ואחריו תשלומים חודשיים, קצת פחות משני שליש מערך האוטו. בהנחה שאחרי שלוש שנים הוא נמכר, נאמר, ב-40,000 שקל (המחיר הוא פועל יוצא של כמה תשמרי עליו, מן הסתם), ונניח שחברת הליסינג לוקחת לעצמה 50% מהמחיר, נשארת עם 20,000 שקל ביד. מה שאומר שעל שלוש שנים הוצאת בערך 45,000 שקל, ומזה צריך לקזז הוצאות מוסכים שבדרך כלל אין לך, כי מדובר באוטו חדש. יקר? כן. אבל אני לא משוכנעת שזה הרבה יותר יקר מלקנות מוכנית חדשה, ובטוחה שזה יותר טוב למי שאין לו יכולת להוציא את כל סכום הקנייה במכה, אבל יכול לעמוד בו בתשלומים.

lula

New member
בתור עובדת ניו קופל לשעבר

לא מומלץ!!! מחיר גבוה למדי- כל שלוש שנים את צריכה להוסיף עוד סכום נכבד לרכב חדש, חוץ מזה שהדרישות שלם ממש גבוהות.. בזמנו שעבדתי שם אולי זוג אחד מתוך 10 הצליחו לקבל אישור....

הברושור שקיבלתי דיבר על תוכנית חדשה

של ליסינג לפרטיים. בטוחה שאת מעודנת בנוגע אליה? כי על פניו זה נשמע לא רע (לא בשבילי - אנחנו לא זקוקים לזה כרגע, אבל ההורים שלי חשבו אולי לעשות את זה).

למעלה