יש מצב שברזל גורם לבחילות?

mimimie

New member
יש מצב שברזל גורם לבחילות?

אני בהריון שבוע 6, וכן, אני יודעת שבהריון סובלים מבחילות, אבל בהתחלה לא היו לי בחילות וכשהתחלתי לקחת ברזל (טבעי) התחילו לי בחילות. בהתחלה לא קישרתי. אתמול נסענו להורים לשבת ולא לקחתי את הברזל- לא היו בחילות. היום שוב לקחתי, וכל הזמן בחילות שכל האוכל נראה לי מגעיל. אז התחלתי לחשוב אולי הברזל קשור? מה דעתכן? ומה אפשר לאכול כשהכל נראה מגעיל?

יכול להיות, אבל מצד שני

שבוע 6-7 זה בדרך כלל השבועות בהן מתחילות הבחילות אצל נשים רבות, כך שהקשר לברזל יכול להיות מקרי לגמרי. את יכולה לנסות להחליף סוגי ברזל ולראות אם זה עוזר . מה אפשר לאכול? אני חושבת שבהריון, בענייני אוכל, צריך להקשיב לגוף. הרבה נשים נמשכות לטעמים מסוימים- חלקן לניטראלי, חלקן לחמוץ, חלקן ל...תפוחי אדמה (שמכילים למשל לא מעט B6 שעוזר גם נגד בחילות. אפשר לנסות חליטת שורש ג'ינג'ר תוסף מזון B6 אוכל קר וחמוץ כמו קרטיב לימון אוכל יבש כמו קורנפלקס או טוסטים ובעיקר לנשום עמוק ולדעת שזה בסוף עובר. כמו כן להתרחק ממה שמגעיל אותך במיוחד.

ושכחתי שתי המלצות :

א) לאכול ארוחות עם נפח קטן בכל פעם ב) יש מצב שדיקור יכול לעזור לך מאוד

אצלי הברזל עשה בחילות מגעילות

זה היה כדור, לא זוכרת את שמו, שילוב של ברזל עם חומצה פולית. ובשיא תקופת הבחילות, קלטתי שזה רק עושה לי עוד! הייתי לוקחת לפני השינה, ומתעוררת בלילה לשירותים, ולא מצליחה להרדם שוב בגלל הבחילה הזאת. הפסקתי לקחת את הכדורים וזה עזר לי מאוד. בהמשך ההריון, כשהברזל היה נמוך, לקחתי פלורדיקס. זה ברזל טבעי בנוזל שאין לו את תופעות הלוואי של הכדורים. הוא רק יקרררר

mimimie

New member
כן, בדיוק שלחתי את בעלי שיקנה לי פלורדיקס ולא

אז הוא קנה לי את הברזל המגעיל הזה שהוא עוד יותר יקר מהפלורדיקס. אני שמחה שאני לא סתם מדמינת וגם לך היה קשר בין הברזל לבחילות. טוב ננסה להחליף ברזל ולראות איך זה ישפיע. מבאס שהברזל הזה עלה 129 ש"ח

Nia11

New member
יש אופציה נוספת

אני מסכימה עם האחרות שמאד הגיוני שיש קשר, וגם אם לא בחילות, אז עושה עצירות, וגם כך יש נטיה לעצירות בהריון. כשאני צריכה להעלות ברזל אני לוקחת היפריקום, שעושה את אותה העבודה מינוס תופעות הלוואי.

Nia11

New member
יש אופציה נוספת

אני מסכימה עם האחרות שמאד הגיוני שיש קשר, וגם אם לא בחילות, אז עושה עצירות, וגם כך יש נטיה לעצירות בהריון. כשאני צריכה להעלות ברזל אני לוקחת היפריקום, שעושה את אותה העבודה מינוס תופעות הלוואי.

noamk1

New member
כן

אהיה סוג אחד שתמיד הייתי מקיאה אחריו ואחר שהיה עושה לי קצת לא נעים אבל היה עובר בשלום, כך שזה בפרוש נשמע לי הגיוני. לצערי אני לא זוכרת מה לקחתי.... אז מעבר לזה אין לי עצות

למעלה