יש מחסור בחלב פרה במרכולים וברשתות השיווק

סתוונית333

Well-known member
תביאו חלב לא כשר לאלה שלא שומרים כשרות. תחליפי חלב עולים כפול ואפילו יותר.
מדינת הלכה ושבוייה בידי מועצת החלב.


הכניסה אסורה לכל השוטים של אבני, אלה המתנגדים לחלב פרה .
 

קצה11

Well-known member
תביאו חלב לא כשר לאלה שלא שומרים כשרות. תחליפי חלב עולים כפול ואפילו יותר.
מדינת הלכה ושבוייה בידי מועצת החלב.


הכניסה אסורה לכל השוטים של אבני, אלה המתנגדים לחלב פרה .
למרות שאת צודקת אני כמובן לא בעד ,לצרכים האישיים שלי אני רוצה כשר אפילו שאני לא דתי וממילא אני לא שותה חלב . אבל לא מפריע לי שמי שרוצה ישתה מה שהוא רוצה שימכרו את זה למשל בטיב טעם
ממשלת לפיד היתה אמורה לעשות מה שכתבת, אין לה חרדים בממשלה שיכולים לפרוש ולהפיל את הממשלה במקום זאת מתעסקים בתו ירוק
אפילו חלב להטיס מחול הם לא יודעים?
 

סתוונית333

Well-known member
למרות שאת צודקת אני כמובן לא בעד ,לצרכים האישיים שלי אני רוצה כשר אפילו שאני לא דתי וממילא אני לא שותה חלב . אבל לא מפריע לי שמי שרוצה ישתה מה שהוא רוצה שימכרו את זה למשל בטיב טעם
ממשלת לפיד היתה אמורה לעשות מה שכתבת, אין לה חרדים בממשלה שיכולים לפרוש ולהפיל את הממשלה במקום זאת מתעסקים בתו ירוק
אפילו חלב להטיס מחול הם לא יודעים?

כשיש מחסור בחלב אז הוא גם חסר בטיב טעם.
יש כאן שתי בעיות :
עניין הכשרות החצוף
והמונופול של מועצת החלב . הם החליטו והודיעו מראש בתחילת החודש שיהיה מחסור .
מעניין שאין מחסור בתחליפי חלב של החברות שטראוס, צוריאל ותנובה והמדפים מלאים רק בהם.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כשיש מחסור בחלב אז הוא גם חסר בטיב טעם.
יש כאן שתי בעיות :
עניין הכשרות החצוף
והמונופול של מועצת החלב . הם החליטו והודיעו מראש בתחילת החודש שיהיה מחסור .
מעניין שאין מחסור בתחליפי חלב של החברות שטראוס, צוריאל ותנובה והמדפים מלאים רק בהם.
חשוב להדגיש, כי הבעיה כאן אינה נובעת ממחסור אמיתי בחלב. הבעיה היא כמות ימי החג מול כמות ימי החול. הפרות נחלבות כל הזמן, ואין מצב שלא חולבים פרה, הן בחול והן בחג, וזאת משום שהפרה תסבול מאד במידה שלא יחלבו אותה. אז יש כאן מוטיב של צער בעלי חיים ויש כאן גם מוטיב של פגיעה בבריאות הפרה. הבעיה על כן היא בעיה של עובדי המחלבות, שאינם יכולים לעבוד בחג, בו בזמן שאין אפשרות גם להפעיל את המחלבות בעזרת גויים של שבת, כי לא מדובר כאן בעבודה שניתן ללמוד אותה תוך מספר שעות.
אז במרכולים מסוימים, הופיע "חלב רמת הגולן"... מותג שלא הוכר עד כה בשוק, ולפתע, הציעו שם 3 קרטוני חלב במחיר "מבצע" של 15 ש"ח. אין לי מושג מי הם אנשי רמת הגולן שלפתע החלו לשווק חלב, ואין לי גם מושג, למה לא שמענו עליהם עד כה. והנה: https://www.facebook.com/RamatHagolanDairies/
אז איך הם כן הצליחו לעבוד בחג? ואיך זה שרק מרכולים בודדים השיגו את התוצרת שלהם? זה כבר לא ברור לי.
 

סתוונית333

Well-known member
חשוב להדגיש, כי הבעיה כאן אינה נובעת ממחסור אמיתי בחלב. הבעיה היא כמות ימי החג מול כמות ימי החול. הפרות נחלבות כל הזמן, ואין מצב שלא חולבים פרה, הן בחול והן בחג, וזאת משום שהפרה תסבול מאד במידה שלא יחלבו אותה. אז יש כאן מוטיב של צער בעלי חיים ויש כאן גם מוטיב של פגיעה בבריאות הפרה. הבעיה על כן היא בעיה של עובדי המחלבות, שאינם יכולים לעבוד בחג, בו בזמן שאין אפשרות גם להפעיל את המחלבות בעזרת גויים של שבת, כי לא מדובר כאן בעבודה שניתן ללמוד אותה תוך מספר שעות.
אז במרכולים מסוימים, הופיע "חלב רמת הגולן"... מותג שלא הוכר עד כה בשוק, ולפתע, הציעו שם 3 קרטוני חלב במחיר "מבצע" של 15 ש"ח. אין לי מושג מי הם אנשי רמת הגולן שלפתע החלו לשווק חלב, ואין לי גם מושג, למה לא שמענו עליהם עד כה. והנה: https://www.facebook.com/RamatHagolanDairies/
אז איך הם כן הצליחו לעבוד בחג? ואיך זה שרק מרכולים בודדים השיגו את התוצרת שלהם? זה כבר לא ברור לי.

כשיש יותר מידי תהיות ושאלות שאין עליהן תשובות אז זה אומר דבר אחד - חשדני .
אני חושבת שאתה מסכים איתי לגבי הבלופים שקורים כאן .
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כשיש יותר מידי תהיות ושאלות שאין עליהן תשובות אז זה אומר דבר אחד - חשדני .
אני חושבת שאתה מסכים איתי לגבי הבלופים שקורים כאן .
למי (יותר מלחרדים) יש פתרונות אצבע לכל סוגיה?
כנראה שאין...
אז (ולדעתי), מכיוון שמחלבת רמה"ג מתמחה בייצור של חלב עמיד, מאד יתכן שהם הכינו מלאי, והם שיחררו אותו לקראת החגים. אבל יהא עלי להודות, שלא חקרתי, ואיני יודע מהי התשובה הנכונה במקרה זה.
מה שנכון, זה שהגיס שלי מחזיק רפת של חולבות, ואני יודע שהוא חולב כל הזמן. מה קורה עם החלב בהמשך הדרך? אין לי שמץ. אולי היום אשאל אותו.
 

אלפיני

Well-known member
חשוב להדגיש, כי הבעיה כאן אינה נובעת ממחסור אמיתי בחלב. הבעיה היא כמות ימי החג מול כמות ימי החול. הפרות נחלבות כל הזמן, ואין מצב שלא חולבים פרה, הן בחול והן בחג, וזאת משום שהפרה תסבול מאד במידה שלא יחלבו אותה. אז יש כאן מוטיב של צער בעלי חיים ויש כאן גם מוטיב של פגיעה בבריאות הפרה. הבעיה על כן היא בעיה של עובדי המחלבות, שאינם יכולים לעבוד בחג, בו בזמן שאין אפשרות גם להפעיל את המחלבות בעזרת גויים של שבת, כי לא מדובר כאן בעבודה שניתן ללמוד אותה תוך מספר שעות.
אז במרכולים מסוימים, הופיע "חלב רמת הגולן"... מותג שלא הוכר עד כה בשוק, ולפתע, הציעו שם 3 קרטוני חלב במחיר "מבצע" של 15 ש"ח. אין לי מושג מי הם אנשי רמת הגולן שלפתע החלו לשווק חלב, ואין לי גם מושג, למה לא שמענו עליהם עד כה. והנה: https://www.facebook.com/RamatHagolanDairies/
אז איך הם כן הצליחו לעבוד בחג? ואיך זה שרק מרכולים בודדים השיגו את התוצרת שלהם? זה כבר לא ברור לי.
בזמנו ונדמה לי שעדיין מחלבות גולן ספקו את החלב למותג החלב הפרטי של שופרסל.
עכשיו נתקלתי בשיווק תחת הלוגו של מחלבות גד. נראה לי שפתחו קומבינת כשרות שכן הלכתית , לא רק שמאלנית, רמת הגולן אינה נחשבת חלק מא"י ולכן ניתן להעסיק בה גויים.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
תביאו חלב לא כשר לאלה שלא שומרים כשרות. תחליפי חלב עולים כפול ואפילו יותר.
מדינת הלכה ושבוייה בידי מועצת החלב.


הכניסה אסורה לכל השוטים של אבני, אלה המתנגדים לחלב פרה .
אבל חלב פרה זה מגעיל. יש היום חלב עיזים. העיזים גם בשביתה.
 
לא אוהבת. גם לא גבינות עיזים.
מידי פעם(בשביל לגוון כי טעם חזק יחסית לפרה) אני אוכל את הגבינה של "גלילי" יש אותה ב ampm או ניצת הדובדבן

גידול מקומי של עיזים אבל זה אורגני וגבינה צהובה שאני אוהב.

בגבינה צהובה יש פחות את הטעם הדומיננטי של העיזים שיש בחלב ניגר/גבינה לבנה.

 

רוב הזמן נח

Well-known member
מידי פעם(בשביל לגוון כי טעם חזק יחסית לפרה) אני אוכל את הגבינה של "גלילי" יש אותה ב ampm או ניצת הדובדבן

גידול מקומי של עיזים אבל זה אורגני וגבינה צהובה שאני אוהב.

בגבינה צהובה יש פחות את הטעם הדומיננטי של העיזים שיש בחלב ניגר/גבינה לבנה.

אני עד עכשיו לא מבין איזה טעם רע יש לחלב עיזים. יש לו טעם של חלב. לחלב פרה יש טעם מגעיל עם טעמי לוואי, כשאצל כל חברה טעם לוואי מגעיל אחר. הרי במשך שנים שתיתי אותו מידי פעם. כי זה היה החלב היחיד שהיה אז. וכל פעם הוא היה מגעיל. זה שיט שאי אפשר להתרגל אליו. זה נוזל שלא ראוי למאכל אדם.

בפעם הראשונה שנחשפתי לחלב עיזים, נכון שהטעם שונה וחדש, אבל אחרי שבוע מי ששותה את זה פשוט מתמכר לזה. זה פשוט הטעם שצריך להיות לחלב.
 

סתוונית333

Well-known member
אני עד עכשיו לא מבין איזה טעם רע יש לחלב עיזים. יש לו טעם של חלב. לחלב פרה יש טעם מגעיל עם טעמי לוואי, כשאצל כל חברה טעם לוואי מגעיל אחר. הרי במשך שנים שתיתי אותו מידי פעם. כי זה היה החלב היחיד שהיה אז. וכל פעם הוא היה מגעיל. זה שיט שאי אפשר להתרגל אליו. זה נוזל שלא ראוי למאכל אדם.

בפעם הראשונה שנחשפתי לחלב עיזים, נכון שהטעם שונה וחדש, אבל אחרי שבוע מי ששותה את זה פשוט מתמכר לזה. זה פשוט הטעם שצריך להיות לחלב.

לא אוהבת. ולמה אתה שותה חלב עיזים? הוא לא יותר בריא מחלב פרה.
תשתה חלב בופאלו.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
לא אוהבת. ולמה אתה שותה חלב עיזים? הוא לא יותר בריא מחלב פרה.
תשתה חלב בופאלו.
כי טעים לי חלב עיזים. והוא כן מאוד בריא. בניגוד לחלב פרה, החלבון שבו, והשומן שבו טובים לבריאות ולא כבדים על מערכת האיכול. ואין בישראל חלב בופאלו.


אגב, לעשות השוואה בין חלב עיזים לחלב פרה, זה כמו לעשות השוואה בין מים מינרלים בבקבוק, לבין מים בשלולית שבחניה.
 
כי טעים לי חלב עיזים. והוא כן מאוד בריא. בניגוד לחלב פרה, החלבון שבו, והשומן שבו טובים לבריאות ולא כבדים על מערכת האיכול. ואין בישראל חלב בופאלו.


אגב, לעשות השוואה בין חלב עיזים לחלב פרה, זה כמו לעשות השוואה בין מים מינרלים בבקבוק, לבין מים בשלולית שבחניה.
חלב עיזים יותר מתאים להרבה אנשים כי הוא יותר קל לעיכול,משהו עם חלבון קטן יותר משהו כזה.

אבל עדיין מה שאתה שותה מהומגן(אלא אם כן אתה שותה חלב עיזים מלא באחוז השומן הטבעי) ומפוסטר

מה שהורס את האיכות של החלב ועושה אותו לא שונה בפועל מחלב פרה מבחינה תזונתית.

אתה פשוט אוהב את הטעם ועוטף את זה בדיבורים בריאותיים.

או שאולי ההורים שלך(וההורים שלהם גדלו באיזור תיכוני ורגילים לחלבון של העיזים ולא של הפרות.)
 
למעלה