יש לכם מתכן קל לעוגת שוקולד ומצות ללא אפיה?

קיטי קט2

New member
יש לכם מתכן קל לעוגת שוקולד ומצות ללא אפיה?

עוגה קרה ולא מסובכת? תודה
 

pirge

New member
קסטה מצות עם ממרח שוקולד ביתי

http://www.pirge.co.il/טחינה-מתכונים-עם-טחינה/עוגת-מצות-קסטה-בשוקולד http://www.pirge.co.il/טחינה-מתכונים-עם-טחינה/עוגת-מצות-קסטה-בשוקולד עוגת מצות קסטה בממרח שוקולד תוצרת בית שניתן להכין ממנו המון מעדנים. פורסם בתאריך 23 באפריל 2008 @ 13:06 מופיע בקטגוריות: טחינה מתכונים עם טחינה, עוגות לפסח והפעם הכנתי עוגת מצות עם שוקולד בלי מרגרינה/חמאה או ביצים חיות. קרם שוקולד טעים שעבר את מבחן הטעימות בביתי. הקטנים והגדולים חיסלו בהתלהבות. מצרכים: 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה כף טחינה לאוכלי הקטניות / חמאת בוטנים כף שוקולית 1/2 כוס סוכר או לפי הטעם קורט מלח שקית אינסטנט פודינג שוקולד 3/4 כוס חלב 2 כפות ליקר מכל סוג שיש בבית/ברנדי/יין מתוק תוספות לפי בחירה: אגוזים ,שקדים שבורים, חתיכות די גדולות של ביסקוויטים,עוגיות,ופלים,שוקולד צ'יפס,צימוקים דובדבנים וכו'-בפסח להתאים תוספות כשרות. אופן ההכנה: 1. לשים את השוקולד שבור לקוביות בצלחת מתאימה למיקרו ולהמיס אותו בסירוגין של חצי דקה.כל פעם לערבב עד שיימס לגמרי. 2. להקציף ביחד במיקסר את השמנות המתוקות, החלב, הסוכר עם האינסטנט פודינג לקרם יציב ודי סמיך 3. להוסיף בערבול עדין וחלש את יתר המרכיבים. 4. את התוספות שבחרתם להוסיף בסוף בתנועות קיפול. אם בחרתם בקרם לציפוי או מילוי לעוגה תוותרו על התוספות למעט ליקר או ברנדי . קישוט : שערות חלבה, אגוזים שבורים,סירופ שוקולד , סוכריות צבעוניות. "טיפ" קרם השוקולד הוא רב גיווני ומתאים גם: 1. למוס שוקולד במקרר להגשה מיידית 2. לגלידה - אחרי 8 שעות בפריזר 3. למלית וציפוי רולדה או טורט ואז אין צורך בתוספות למעט הליקר/ברנדי 4. לקסטה גלידה- להקפאה בין 2 שכבות של ביסקוויטים"פתי-בר"-או מצות. תהנו UA:F [1.2.3_620] ציון: 5.0 מתוך 5 (סה"כ 2 הצבעות) -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/טחינה-מתכונים-עם-טחינה/עוגת-מצות-קסטה-בשוקולד לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
 

קיטי קט2

New member
או שלום בדיוק רציתי לחפש באתר שלך והתעצלתי

והנה הגעת, איזה יופי... תודה רבה רבה ובדיוק חיפשתי מתכון בלי ביצים או מרגרינה יש איזשהו תחליף במקרה הזה לשמנת מתוקה?
 

pirge

New member
אם את רוצה קרם בריאות תכיני סילאן+טחינה בכמוי

בכמויות שוות ותוסיפי מעט שוקולית. תמיד אפשר לשפר עם תוספת של תבלינים ומעט יין. במתכון הזה השמנת המתוקה היא תחליף לחמאה. שבת שלום
 
בטח../images/Emo92.gif

את הכנת העוגה הזו הטילה עלי אמא להכין בכל חג פסח. העוגה הייתה נחטפת ונדרשה גם אחרי החג...
חומרים 200 גרם חמאה 100 גרם שוקולד מריר חצי כוס סוכר 3 כפות קקאו כוס חלב /יין 6 מצות 2 ביצים אפשר גם 2-3 כפות יין מתוק. שמים את החמאה, השוקולד הסוכר והקקאו בסיר ומחממים על להבה נמוכה תוך ערבוב עד לעיסה חלקה. מסירים מהאש. מוסיפים ביצה וטורפים מהר כדי שלא תתבשל. לאחר שהביצה נטמעת מוסיפים באותו אופן גם את השנייה. הקרם אמור להיות סמיך ומבריק. אם רוצים מוסיפים את היין. מערבבים ומקררים שעה.
מרפדים צלחת או תבנית רחבה (אני עושה את זה בתוך מגש הפלסטיק של המצות) יוצקים את החלב / היין וטובלים את המצות. מרפדים עם ניר אפיה את התבנית היבשה מניחים מצה ומורחים שוקולד מהקרם מצה נוספת שוב קרם כך את כל המצות . (אפשר לפזר מעל שכבת הקרם העליונה אגוזים או קוקוס) מכסים, מקררים לפחות 5 שעות (עד שבוע) חותכים ריבועים ונהנים...
 

קיטי קט2

New member
תודה ../images/Emo140.gif

אני חושבת שאנסה אותה אבל עם מצות שבורות היה לי פעם מתכון ממש דומה לשלך, מתכון מעולה, ואני לא מוצאת אותו
 

קיטי קט2

New member
דרך אגב קראתי את הפוסט שלך בעניין בית הקפה

ממש אהבתי את צורת הכתיבה, את הצילומים, את העברת התחושה שלך לקוראים וגם שילבת את מה שפברואר ועוד כמה כתבו , פוסט מושקע למהדרין כשל"פ
 
תודה........../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

בטח שצרפתי הרי אמרתי מראש... כנסי שוב הוספתי תמונות שצלמתי לפנות ערב ממש תודה לך.
 
עוגת מצות קלה

להמיס בסיר - 100 גרם שוקולד מריר שמנת מתוקה 100 גרם חלבה להכניס למקפיא לשעתיים וכשמתקרר טוב להקציף (אפשר להוסיף מעט ברנדי). 8 מצות -לטבול בחלב עם ברנדי ( כל מצה בנפרד) להניח מצה רטובה בתבנית ולמרוח בקרם וכך ליצור שכבות. מעל כל השכבות ניתן לזר אגוזים טחונים/סוכריות צבעוניות/שוקולד מגורר להכניס לקרור.
 
עוגת מצות

7 מצות 2 אינסטאנט שוקולד,2 שמנת מתוקה, אחד וחצי כוס חלב רבע כוס יין הכנה מערבבים את השמנת,האינסטאנס,החלב,ב וחשים טוב טוב,עד שאין גושים,נותנים לעיסה לנוח,מדי פעם בוחשים,טובלים את המצות ביין,,מורחים שכבה ראשונה,וככה את כל המצות,מכניסים למקרר,עד למחרת כדי שהעוגה תתיצב!
 
למעלה