יש לי שתי שא' לשאול

יש לי שתי שא' לשאול

1.מחוץ לכלוב יש מתקן שבו אנחנו שמים לג'נג'ונה שלנו חציר. היא עומדת/יושבת מולו ומושכת חציר כל פעם שהיא חפצה בכך. הלילה היא הוציאה את כל החציר החוצה, כאילו בונה מזה קן או, עושה לה משטח. ככה זה נראה. כעת, היא כל פעם לוקחת בפה חופן, מעבירה ממקום למקום. אני שמה לב, שהיא לא אוכלת את זה אלא, רק מעבירה ממקום למקום. רק פעם אחת ויחידה, היא נהגה כך בעבר והפסיקה והנה, שוב פעם. כמעט כל הלילה עמלה על-כך. בין לבין היא גם דופקת ברצפת הכלוב. היא מה זה מתנשמת/מתנשפת עם הפעילות הזאת. אני יודעת, שיש כאלה ששמים חציר בתוך הכלוב וכשהארנבונים רוצים לאכול מזה הם אוכלים. שלנו זה מחוץ לכלוב, במתקן המיוחד לזה, כמו שרואים בתמונה של הארנבונים שענת שלחה. למישהו יש מושג מדוע היא נוהגת כך ? שיעמום ? משהו שוב מציק לה ? חוסר חברה, או, יציאה מהכלוב ? כשבאים להוציא אותה החוצה, שוב פעם היא מגלה התנגדות, שוב פעם היא בורחת לתוך הבית שלה. ואילו אנחנו לא רוצים ללכת איתה בניגוד לרצונה. יש צורך להיוועץ עם ווטרינר על-כך ? 2.אם משתחל חרק לתוך האוכל שלה, כמו הכופתיות למשל, ולא מספיקים להוציא את זה האם זה יכול לגרום לה נזק כלשהו ? הרי חרקים לא חסרים בעונה החמה הזאת. תודה מראש על כל תגובה !!! אופס, כרגע, היא עושה הפוגה.

zulli

New member
איסוף חציר

לגבי השאלה הראשונה, ג'נג'ונה שלכם עוברת שינויים הורמונליים, מה שנראה כמו התחלה של הריון מדומה... אני מניחה שהיא תבנה לה קן קטן (מאורה) תשמין קלות, תתלוש קצת שיער - ובסוף זה יעבור לה
היא תהיה גם מגוננת מאוד ופחות נחמדה בתקופה הזו. בעניין החרקים, מומלץ לשמור על מזון נקי מחרקים. אם אין יותר מידי חרקים לא יגרם נזק, אך יותר מידי חרקים יגרמו לפיטריות, בקטריות ועובש ולכן כדאי להימנע מכך. חשוב להקפיד על שעות האכלה מסודרות (פרט לחציר), ולהוציא את המזון הנותר מהכלוב בכל זמן אחר..

תודה ענת !!! בד"כ, אני משתדלת לסגור

את השקית של הכופתיות אחרי שאני שמה לה מזה בקערה. משתדלת לסגור את זה הרמטי ע"מ שלא יחדרו לשם חרקים. אתמול בערב כששמתי לה מזה בקערה השתחל חרק, ניסיתי לתפוס אותו (איכס). לצערי, לא הצלחתי. ניראה, שהוא זריז ממני. ואז באה ההתלבטות, אם לזרוק את הכופתיות/אם להשאיר את זה כי, לא רוצה שייגרם לה נזק חלילה וחס. לי היא מאפשרת גישה אליה למעט הוצאתה מהכלוב. לאחרים היא בקושי נותנת ללטף אותה אם בכלל. כמה זמן יכול להימשך המצב הזה של הריון מדומה ? כל כמה זמן זה מופיע להם ? זה חד פעמי, או, יותר מזה ? שמתי לב, שהיא יותר מנופחת, אותו דבר בנוגע, למריטת שיער. תודה לאל,עם הצרכים זה בסדר.תודה לאל, שזה הסתדר.

למעלה