יש לי שאלה....

falling angle

New member
יש לי שאלה....

מישהו מכיר אתר שאפשר לרשום בו מספר פלאפון ולקבל את שם הבעלים או המשתמש בקו? ניסיתי 441 וגם 144 ושניהם לא מועילים. תודה מראש!

gershon17

New member
אני לא מבין את עניין החוקיות בזה

לא זכור לי שאיפשהו במסגרת זכותי לפרטיות, אני נהנה מזה שאף אחד לא ידע מי אני אם יש לו את מספר הטלפון שלי. איפה זה מעוגן בחוק?

פגעסוס

Well-known member
אני לא יודע אם חוקית... ../images/Emo26.gif

אבל החברות הסלולאריות מחוייבות לשמור על חסיון לקוח. אם יש לך שם וכתובת, אדרבא, תוכל לקבל את מספר הטלפון (בהנחה ולא שמו אותו חסוי במתכוון) אבל אם יש לך מספר, הם לא יתנו לך את הפרטים של הלקוח מבלי צו. כך שבהנחה ויש הטרדה ממספר מסויים, צריך לפנות למשטרה והם במקרים מסויימים יוכלו להשיג את פרטי המתקשר. סתם דוגמא: מישהי נתנה למישהו שפגשה את הטלפון שלה אבל הזדהתה בשם בדוי, למה שאותו אדם יוכל לברר את פרטיה האמיתיים ע"י שיחה?

ykiki

New member
בקשר לענין החוקיות

בזק מוכרים את מאגר הטלפונים לכל דורש, במחיר מטורף (נדמה לי שפעם שמעתי שסביבות 250,000 ש"ח...). על המאגר הזה יש זכויות יוצרים לבזק, ואסור לפרסמו ברבים (לדפי זהב יש רישיון, לא לדאוג). בזק טוענים ששרות 441 מפר את זכויות היוצרים שלהם ו/או את תנאי השימוש במאגר הטלפונים, והענין נידון בבימ"ש. זו אחת הסיבות מדוע 441 אינו עדכני, למשל. עד שיסתיים המשפט, כל העסק בהמתנה (441 היו מאוד שמחים להוסיף גם מספרים סלולריים, ואז גם להתחיל לעשות קצת כסף מהאתר שלהם).

ykiki

New member
ולענין הפרטיות: חוק מאגרי המידע

קובע שאתה רשאי לדרוש להימחק ממאגר מידע כלשהו אם ברצונך בכך, ובכל מקרה נדרשת הסכמתך כדי לפרסמו: לכן, אם תבקש - ימחקו אותך מ- 144 של בזק, ולכן גם חתמת/סרבת לחתום על הופעת מספרך הסלולרי בספרי הטלפונים ובשרות 144. אני מניח שאם תפנה ל-441 ותבקש להסיר את מספרך, תיענה בחיוב (אחרת תוכל לתבוע זאת).

gershon17

New member
זה בסדר

וזה נכון לכל מאגר מידע לדעתי (שפועל על-פי חוק, כלומר, לא מאגרים של זבלני דואר...). זה רק מחזק את התחושה אצלי שאין שום דבר לא חוקי בחיפוש הפוך כזה, אם לכל אחד יש את היכולת הפשוטה לצאת מהמאגר.

אגב, רק כדי לסבר את האוזן, בארה"ב

היה מקרה דומה שבו חברת מדריכי טלפון טענה לזכויות יוצרים במדריך שלה, וביהמ"ש שם פסק שאין שום "יצירה מקורית" במדריך טלפון אלא רק איסוף של נתונים. אז בזק דיי טועה בקטע הזה לדעתי.. נו. נראה מה ביהמ"ש בארץ יחליט.

למעלה