יש לי שאלה

מצב
הנושא נעול.

דנדונת

New member
יש לי שאלה ../images/Emo13.gif

יש לי שאלה

השבוע עזבתי את מקום עבודתי בשש השנים האחרונות במטרה להישאר בבית תקופה מסויימת ולטפל בילדיי (הקטן בן שלושה חודשים. סיימתי את עבודתי בחברה ביום בו הייתי אמורה לחזור מחופשת הלידה), מכאן שאני זכאית לקבל פיצויים. אני יודעת שרב כסף הפיצויים הולך לקופות הפנסייה או ביטוח המנהלים שיש ברשותי, אז השאלה שלי היא כזאת - אם למשל אני זכאית לפיצויים של 1,000 ש"ח על כל שנות עבודתי, כמה מזה אני מקבלת "ביד"? תודה רבה מראש

שיר ורד

New member
חסרים פרטים בשאלה

יש לי שאלה

השבוע עזבתי את מקום עבודתי בשש השנים האחרונות במטרה להישאר בבית תקופה מסויימת ולטפל בילדיי (הקטן בן שלושה חודשים. סיימתי את עבודתי בחברה ביום בו הייתי אמורה לחזור מחופשת הלידה), מכאן שאני זכאית לקבל פיצויים. אני יודעת שרב כסף הפיצויים הולך לקופות הפנסייה או ביטוח המנהלים שיש ברשותי, אז השאלה שלי היא כזאת - אם למשל אני זכאית לפיצויים של 1,000 ש"ח על כל שנות עבודתי, כמה מזה אני מקבלת "ביד"? תודה רבה מראש
חסרים פרטים בשאלה
כמה אחוזים מתוך השכר שלך מועברים לקרן פנסיה.ביטוח מנהלים על חשבון רכיב הפצויים. האפשרויות המקובלות הם - 8.33% ואז בדרך כלל לא תקבלי כסף ביד. 6% ואז בדרך כלל תקבלי2.33% ביד.

דנדונת

New member
הוספת פרטים

חסרים פרטים בשאלה
כמה אחוזים מתוך השכר שלך מועברים לקרן פנסיה.ביטוח מנהלים על חשבון רכיב הפצויים. האפשרויות המקובלות הם - 8.33% ואז בדרך כלל לא תקבלי כסף ביד. 6% ואז בדרך כלל תקבלי2.33% ביד.
הוספת פרטים
קודם כל - תודה על התשובה. יש לי גם קרן פנסייה וגם ביטוח מנהלים. קרן הפנסייה היא לפי 6% ו 2.33% וביטוח המנהלים הוא לפי 8.33%. השאלה שלי היא בטח שאלה של
אבל אם מגדירים את סכום הפיצויים כ 100% אז לאחר שלוקחים בחשבון את ה 8.33% וה 6% וה 2.33% - לאיפה נעלמו שאר האחוזים (מקווה שהסברתי את עצמי)? עד כמה שהבנתי הפיצויים הם משכורת לשנה, כך שאם עבדתי שש שנים במשכורת ממוצעת לפיה נקבעים הפיצויים של 1,000 ש"ח לחודש אז גובה הפיצויים הוא 6,000 ש"ח. האחוזים הנ"ל מסתכמים ל 16.66%, אז לאיפה שאר ה 83.33% הולכים?

שיר ורד

New member
באמת שאלה של...

הוספת פרטים
קודם כל - תודה על התשובה. יש לי גם קרן פנסייה וגם ביטוח מנהלים. קרן הפנסייה היא לפי 6% ו 2.33% וביטוח המנהלים הוא לפי 8.33%. השאלה שלי היא בטח שאלה של
אבל אם מגדירים את סכום הפיצויים כ 100% אז לאחר שלוקחים בחשבון את ה 8.33% וה 6% וה 2.33% - לאיפה נעלמו שאר האחוזים (מקווה שהסברתי את עצמי)? עד כמה שהבנתי הפיצויים הם משכורת לשנה, כך שאם עבדתי שש שנים במשכורת ממוצעת לפיה נקבעים הפיצויים של 1,000 ש"ח לחודש אז גובה הפיצויים הוא 6,000 ש"ח. האחוזים הנ"ל מסתכמים ל 16.66%, אז לאיפה שאר ה 83.33% הולכים?
באמת שאלה של...
אם במשך 6 שנים הרווחת משכורת של 1000 ש"ח והפרישו לך כל חודש 8.33% לביטוח מנהלים /קרן פנסיה , זה יוצא 83.3 ש"ח לחודש. במשך 6 שנים , עבדת 72 חודש. תכפילי את 2 המספרים זה יוצא 6000 ש"ח עד כדי טעויות עיגול. חוץ מזה , לפי הנתונים שאת מתארת , מפרישים לך כפלים ממה שצריך. אלא אם כן, על חלק מהשכר מפרישים לביטוח מנהלים ועל חלק אחר מפרישים לקרן הפנסיה.

פיצויים

יש לי שאלה

פיצויים
אם כספי הפיצויים הופקדו בקופת גמל (מבטחים, למשל) כי אז ורק אז, תקבלי בגין פ"פ 28% מהסכום המגיע לך, היתר יועבר לזכות קופת הפנסיה. אם תצהירי שאינך עובדת מזה 6 חדשים רצופים, תהיה זכאית לפדות את כל הכספים העומדים לזכותך, אלא שאז תאבדי את זכויות הפנסיה. רצוי, בכל מקרה, לבקש ממעבידך כתב שחרור הכספים לזכותך.

דנדונת

New member
עכשיו הבנתי הכל ... ../images/Emo9.gif

יש לי שאלה

עכשיו הבנתי הכל ...

תודה רבה על העזרה

מצב
הנושא נעול.
למעלה