יש לי שאלה קטנה...

ANGEL N

New member
יש לי שאלה קטנה...

שלום לכולם! אני מתנצל מראש אם השאלה לא מתאימה לפורום הזה, פשוט יש לי שאלה בנושא הנאציזם וחשבתי שכאן יהיו אנשים שיוכלו לענות לי על השאלה. אני רק מבקש ממי שעונה לי על השאלה שיהיה בטוח ה100% בתשובה. בזמן שאני הייתי בתיכון למדתי שהיטלר עלה לשלטון בצורה חוקית ולא דמוקרטית. נשיא גרמניה (הינדנבורג אם אני לא טועה) מינה אותו להיות קנצלר גרמניה (אחרי שכמהוכמה קנצלרים הודחו או התפטרו). לפי מה שלמדו אותי למפלגה הנאצית מעולם לא היה רוב, אומנם לאט לאט יותר ויותר אנשים הצטרפו אליה אך זה לא הגיע למצב שיש רוב למפלגה הנאצית. השאלות שלי הן אלו: האם מה שלמדו אותי נכון? ואם לא אז מתי היה למפלגה הנאצית רוב? נ.ב יש סתירה בנוש בין אינצקלופדיית "עיברית" ל"בריטניקה לנוער". ב"בריטניקה לנוער" כתוב שלמפלגה הנאצית מעולם לא היה רוב. ב"עיברית" כתוב שהמפלגה הנאצית היתה הרוב בפרלמנט קצת לפני עליית היטלר לשלטון (14 מיליון קולות מתוך 37 מיליון- לא ברור לי איך 14 מתוך 37 זה הרוב, אבל נעזוב את זה), אבל בזמן שמינו את היטלר לקנצ'לר כחה של המפלגה הנאצית ירד ביותר. כלומר שני האינצקלופדיות, אומרות שבזמן שמינו את היטלר לקנצ'לר המפלגה הנאצית לא היתה הרוב, אבל הראשונה אומרת שהמפלגה הנאצית מעולם לא היתה הרוב והשניה אומרת שכן, מי מהן צודקת? תודה מראש לכל מי שעונה

Annie46

New member
תשובה

אנא, כנס לאתר זה. בנוסף הנה הדף הראשי שלהם. חומר נוסף (גם בעברית וגם כמובן בשפות אחרות), תוכל למצוא ב-Google, תחת "היטלר", "שואה" וכיוצ"ב. בהצלחה!

masorti

New member
תודה על האימון...

עד כמה שבדקתי, המפלגה הנאצית מעולם לא השיגה רוב מוחלט בפרלמנט בבחירות דמוקרטיות. (כמובן שאח"כ היטלר כבר דאג לחסל את יריביו ולאסור פעילות מפלגות אופוזיציה) בשיא הצלחתה השיגה המפלגה בבחירות 44% מהקולות והיתה המפלגה הגדולה ברייכסטאג, אך לא היה לא רוב. היטלר אומנם התמנה לקנצלר, אך נאלץ להקים קואליציה. (כמובן שבהמשך הוא נפטר מה"מטרד" של שותף קואליציוני עצמאי בדרכים לא -דמוקרטיות)

למעלה