יש לי שאלה לגבי מזון לכלבים

misty10

New member
יש לי שאלה לגבי מזון לכלבים

היום עשינו בדיקת שתן לכלבלב שלנו... צ'יקו, כי חשבתי שראיתי דם בשתן...
הוטרינר אמר לנו שיש לו דלקת, והוא הזריק לו זריקה (שעלתה 150 ש"ח) נתן לנו אנטיביוטיקה 2 פעמים ביום 1/2 כדור (עלה 19 ש"ח) כל זה מילא...
אבל בבדיקת השתן הוא החליט שהוא מצא חלבונים... וזה אומר שהכליות לא מתפקדות טוב... (זה גם נכון אצל אנשים, למדתי את זה בשיעורי אנטומיה) העניין הוא שהוא חושב שאנחנו צריכים לתת לכלב אוכל בריאותי... (לא זוכרת איך הוא קרא לזה בדיוק) שעולה נורא יקר. רציתי לדעת אם זה מחוייב המציאות או שזאת המצאה שלו. למישהו יש מידע על העניין? תודה.

נ.ב.
בחתימה שלי יש קישור לסיכום של ספר שרשמתי, אני זקוקה לכניסות ולדרוג גבוה (5)... מי שמוכן לעזור, תודה רבה על העזרה.

meedas

New member
אם את לא סומכת על הוטרינר

גשי לקבל חוות דעת שניה אצל רופא אחר

לכלבים יכולות להיות בעיות בכליות, ואם אכן יש בעיה חשוב מאוד לטפל בה. אבל לנו אין את הכלים להגיד לך אם לכלב שלך יש בעיות או לא. בסופו של דבר, את צריכה להחליט אם את בוטחת באנשי המקצוע או לא

misty10

New member
כנראה שלא הייתי מובנת

זה לא שאני חושבת שהרופא אומר שיש חלבונים בשתן, ואין...
אבל הוא לא הציע טיפול לבעיה בכליות, כל מה שהוא אמר שיש המלצה לעבור למזון בריאותי מסוג מסויים (שאני לא זוכרת את שמו) שעולה 200 ש"ח ל- 5 ק"ג (לפי דבריו).
רציתי לדעת אם מישהו מכיר את הבעיה מקרוב, ומה היו ההמלצות ודרכי הטיפול שניתנו לו...
כי לא נראה לי שהטיפול היחידי במצב של בעיה בתפקוד הכליות הוא שינוי מזון, נשמע לי כמו נסיון לגרום לנו להוציא יותר (אולי מתוך מחשבה שאני אקנה אצלו את המזון).

את יכולה

לשאול בפורום השכן ''רפואת חיות מחמד'' האם מזון בפני עצמו יוכל לעזור דרמטית במקרה שלכם ( צרפי כמה שיותר נתונים ( גיל וכו'.. ), תוכלי לצרף את ערכי הדם ואני מקוה שתוכלי לקבל דעה אובייקטיבית לגבי דרך פעולה מומלצת .. מקוה שהדוקטורים קצת יעזרו שם ( או כאן
).

מצטרפת להמלצה של חוות דעת נוספת אם יש מעט חוסר אמון ברופא ספציפי ומבינה את התחושה שלך - מזון רפואי יקר לאללה ולפעמים מרגיש כאילו עושים עלינו קופה ככה בקטנה
לפעמים אבל שינוי מזון מאוד עוזר , כך שקשה לענות לך כאן ספציפית לגבי המקרה שלך ...

בהצלחה ובריאות

לא ברור האם בוצעה בדיקת דם מלאה.

אם לא, מומלץ מאוד.
במידה ויש בעיה בתפקוד הכליה, כדאי לעקוב אחר כל הערכים הרלוונטיים.
אם התפקוד תקין, "בזבזת" כסף, אבל יש לך נקודה להשוואה לעתיד.

לגבי השאלה שלך, (למרות שאני לא וט') ברוב המקרים שאני מכירה כאשר יש ירידה בתפקוד הכלייה, הטיפול הראשוני הוא מעבר למזון רפואי. הרעיון הוא שמירה על התפקוד הקיים והאטת קצב התדרדרות.

היחוד של המזון הוא בכמות ואיכות החלבון וכמות המינרלים.
יש בשוק מס' חברות המיבאות מזון רפואי לכליות. ישנן חנויות אשר מוכרות מזון רפואי (עם מירשם מרופא).
אפשר ורצוי להשוות מחירים.

אבל, קודם כל לבדוק האם באמת יש בעיה בכליות או שמדובר רק בדלקת.

misty10

New member
תודה אני יחזור לרפא

מה צריך להיות בבדיקת דם מלאה?
מה צריך לבדוק?

למעלה