יש לי שאלה לגביי הישיבות

MadManIII

New member
יש לי שאלה לגביי הישיבות

קראתי מאמר מכיכר השבת, שבו הציגו את משרד החינוך הרודף אחריי הישיבות ועורכות להן ביקורות בכדי לוודא שמי שרשום בישיבה באמת נמצא ולומד שמה. המאמר מציג את המוסד הממשלתי שמעביר כספים לטובת הלומדים, בתור ארגון שעורך מסע צלב נגד עולם הישיבות. אז רציתי לדעת מאין נובע ההרגשה הזאת?, כאשר כל מה שהם עושים זה להבטיח שכספי הציבור מגיע למקומות ואנשים רציניים. אין פה אבסורד מסוים שהנה בזה שהם רוצים שבחורי ישיבה באמת ילמדו?, הרי זה לא גם מטרת הישיבה?

MadManIII

New member
אבל יש ביקורת

דבר ראשון יש מבחנים, שאם לא עוברים אותם עפים. דבר שני יש תשלום שכ"ל מצד התלמיד שנע בין 10,000 לשנה באונברסיטה ל34,000 במכללה פרטית. כמה ישיבות יש להם שכ"ל כזה, חוץ מזה שבישבה מקבלים אוכל ומעונות (בחלקם), ובאקדמיה אין שום דבר כזה. אז אין טעם להשוות בין השניים.

קובי 9

New member
תסתכל סביבך ותראה את אלו שעובדים על

‏ מס הכנסה,ביטוח לאומי,בלי מאמץ..ועכשיו תשאל את עצמך למה אין להט לרשויות לטפל בהם כמו שמטפלים בחרדים ?ואז תקבל תשובה למה החרדים מרגישים נרדפים/ומקופחים מקום המדינה עד היום.

עד עכשיו

לא היו לי טענות כלפיהם, אבל מאז שהם התחילו עם כל הכללים המחורפנים שלהם כמו למשל לסגור את דלתות בית המדרש ולא לתת לאלה שהיו בחוץ ליכנס אז כן זה נראה כמו מסע צלב תגיד לא יצא לך לראות חייל בתחנה מרכזית מסתובב או יושב באיזו מסעדה או סתם לא בקרב במלחמה? ואז מה אתה תאמר שהוא לא משרת כמו שצריך והוא סתם מסתובב???? אותו דבר בחורי הישיבות לא נמצאים 24 שעות ביממה בבית מדרש לפעמים יוצאים לשתות תה או לסידורים דחופים או שסתם הוא נח בחדרו כי הוא לא מרגיש טוב, והמושחתים האלה משחקים אותה ראש קטן שילכו קיבקיבינימט! מקווה שהבנת!

MadManIII

New member
פה אני מסכים איתך

בתור אחד שלמד בישיבה אני מכיר את זה, בחור אחד במיטה כי הוא לא מרגיש טוב, אחד נסע ליום הולדת של סבתא ועוד אחד איבד את דרכו לישיבה או כל תרוץ לגיטימי אחר. אבל אני גם יודע על אנשים שברגע ששומעים שיש ביקורת הם עולים על מונית כי הם בצד אחר של המדינה. וזה באמת לא הוגן למדוד בן אדם לפי ביקור אחד. מה שצרעך זה רישום יום יומי ומסודר כמו שעושים בכל משרד או עסק. העניין הוא שא"א לבטוח במנהלים שלא יעגלו פינות (והרבה מהם) אז צריך איזהשהו "דפיקת כרטיס עבודה" בבוקר ובערב. אני שמח שאנשים מנהלים איתי דיון אמיתי ולא סתם זועקים סלוגנים וססמאות.

תראה

בכל משרד בכל עסק יש מעגלים פינות צדק מוחלט קשה מאווווד למצוא בעוה"ז לצערינו יש מפקדים שמעגלים פינות עם הפלוגה שלהם ויש כאלה שמחמירים יותר מדיי , יש הכל ובכל מקום באיזשהו שלב חייב שהמדינה תתן קצת אימון במוסדות הישיבות אחרת לא ניתן להמשיך ככה יש ביקורת וזה בסדר אבל לא צריך להיות קפדני מדיי הנוהלים החדשים פשוט לא לעניין

MadManIII

New member
אופס נתקע הכפתור

האם אתה מכיר את פילסופית המטולטלת? הכוחות בעולם נעים כמטולטלת, נעים בין קיצון אחד למישנהו כאשר תמיד יש שאיפה להיות באמצע. וברגע שהמטולטלת מגיעה לקיצון אחד, נוצר המון ממומנטום שזורק אותו לצד השני. בשנים האחרונות חלק מהישיבות הפכו לבתי חרושת של תלמידים פיקטיביים, וזה עכשיו גורם לתגובה נגדית: היפר-ביקורת מצד המוסדות הממשלתיים. אחריי שישקע האבק מהמאורעות האלה, העולם יחזרו למנהגו.

הבעיה

שהרדיפה נגד החרדים התחילה מאז קום המדינה והיא נמשכת גם זה חלק מהרדיפה האכזרית של הציונים הכופרים וזה נמאס!

MadManIII

New member
נו באמת!

אני למדתי בישיבת הסדר, ושמה גם עורכים ביקורות. אז אני יודע מה קורה. אני גם יודע מה הולך בחלק מהישיבות החרדיות. חלק מהישיבות ריקות ברובם ואז כשמגיע התראת ביקורת, נחיל עצום של אנשים מגיע לישיבה ומצהירים שהם לומדים בישיבה ("לא תשקר" כנראה לא תופס). וברגע שמסתיים הביקורת האנשים האלה נידפים. האם אתה מתלונן פה של הממשלה שרוצה לוודא שהם השקיעו במקום הנכון- הרי אם הישיבה רצינית, הביקורת לא אמורה להפריע להם כלל, וזה אמור לעבור חלק. הבעיה וה"רדיפה" קורה רק בישיבה עם תלמידים פיקטיביים. ובאותו מטבע לשון- אולי שהגנב יתלונן שהמשטרה רודפת אחריו גם? חבל שדרדרת את השיח ל"ציוני אכזרי כופר", האם עברת להתקפה ילדותית כזאת כי לא היה לך מענה נבון?

אחי

אני מדבר על הנוהלים החדשים שיש בביקורות ואין לי ספק גם שאנחנו לא טלית שכולה תכלת בכללל רק שהגזרות החדשות יוצאות מן ההגיון הפשוט וכן אני חושב שראשי המדינה הם אנשים אכזרים ציונים רובם כופרים שמאז ומתמיד מנסים להרע לציבור בכלל ולציבור החרדי בפרט! רוב העם חושב כמוני, תהיה בטוח! השחיתות רוקדת בכל העולם ובארץ בפרט, אני חוצניק ואני יודע מה אני מדבר..לצערי...

בחור לא חייב להיות 24 שעות בישיבה

כמו שסטודנט לא חייב להיות 24 שעות באוניברסיטה, אז זה גובל בחוצפה הביקורות האלה

MadManIII

New member
אבל הם כן מחויבים

יש לכל תלמיד מחויבות להיות שעות מסוימות בישיבה. זה חלק מן "החוזה" שיש במשרד החינוך.

למעלה