יש לי שאלה בקשר זכיות שלי

מצב
הנושא נעול.

ksanti

New member

אני עבדתי כדיילת מטעם כוח אדם בחברת אורנג' יצאתי לחופשת לידה אותו היא מסתיימת העבודה היתה מאוד נוחה לי קרוב לבית שכר וכוץץ עכשיו דיברתי אם כוח אדם בקשר לחזרה לעבודה אני צריחה כעיקרון לחזור ב10 לאוקטובר היא אמרה אבל אז תקופת החגים ו לא תיהיה כל כך עבודה אז נידבר אחרי החגים (החגים לא נימשחים חודש רצוף) ו גם לא בטוח שתחזירי לאותו מקום היא לא היציע משהו אחר אבל למשל אם זה יהיה יותר רחוק או פחות שעות או שכר זה לא אולך בניגוד לחוק או שאין כלום שמגן על נשים במצבי?

שיר ורד

New member
תגובה

אני עבדתי כדיילת מטעם כוח אדם בחברת אורנג' יצאתי לחופשת לידה אותו היא מסתיימת העבודה היתה מאוד נוחה לי קרוב לבית שכר וכוץץ עכשיו דיברתי אם כוח אדם בקשר לחזרה לעבודה אני צריחה כעיקרון לחזור ב10 לאוקטובר היא אמרה אבל אז תקופת החגים ו לא תיהיה כל כך עבודה אז נידבר אחרי החגים (החגים לא נימשחים חודש רצוף) ו גם לא בטוח שתחזירי לאותו מקום היא לא היציע משהו אחר אבל למשל אם זה יהיה יותר רחוק או פחות שעות או שכר זה לא אולך בניגוד לחוק או שאין כלום שמגן על נשים במצבי?
תגובה
אם יצאתץלחופשת לידה בלבד (ללא הארכה כלשהי) על המעסיק להחזירך לעבודה מיד בתום חופשת הלידה לתקופה של 45 יום ללא כל עיכובים. כדי לא להחזיר אותך הוא צריך לקבל אישור של המפקחת על עבודת נשים במשרד התמ"ת. האחריות היא על חברת כח האדם ולא על אורנג.המעביד לא מחויב להחזירך לאותו מקום.

לא תקין

לא תקין
המעסיק חייב להחזירך לעבודה עם תום חופשת הלידה ואסור לו לפטר אותך במשך 45 יום שלאחר חופשת הלידה + תקופת הודעה מוקדמת כאמור בחוק. אם היא מעדיפה לוותר עליך בחודש אוקטובר, היא עדין חייבת לשלם לך ועדין חייבת להשיבך לעבודה לאותם 45 ימים. החוק לא קובע כי אין לשנות תפקיד/היקף משרה/שכר/מיקום עבודה של עובדת ששבה מחופשת לידה. המעסיק רשאי לקבוע תנאי העסקה חדשים לאחר חופשת הלידה. האיסור על פגיעה בהיקף משרה חל רק על עובדת הרה אבל לא על עובדת שחופשת הלידה שלה הסתיימה. אם אכן נפדעת משרתך באופן שיש בו משום הרעת תנאים, את יכולה להתפטר בדין מפוטרת ותהיי זכאית לפיצויי פיטורים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה