יש לי שאלה בנושא בלאגאן......!!!!!

יש לי שאלה בנושא בלאגאן......!!!!!

אני בחור מאוד מבולגן. אני לא מחזיר דברים למקום, לא מסדר אחרי, שוכח לכבות את האור. ושונא לנקות, פשוט לא מצליח להביא את עצמי לעשות את זה. הטענה שלי היא שחסר לי הגן הנכון. אבל חברי טוען שניתן אולי לפתור זאת בהתיעצות עם פסיכולוג או משהו כזה. מה דעתכם? זה מאוד חשוב לי לאיכות חיי ולחיי הנישואים.

לדעתי, לא צריך פסיכולוג

אלא להשקיע קצת בללמוד להתארגן. זה משהו שאם הוא מספיק חשוב לך יש המון אסטרטגיות שניתן לאמץ שעוזרות למי שחסר אותן באופן טבעי. השאלה היא אם מדובר רק בהתנהלות שלך מול חפציך האישיים בבית או שמא אתה מבולגן באופן סוחף גם בחיים שלך בכלל, וקורים לך חלק מהדברים הבאים: למשל...
שאינך משלם חשבונות וקנסות בזמן - ואז משלם כפול.
שאתה יוצא מהבית בלי רשיונות נהיגה, או בלי הדברים החשובים שהיית צריך לקחת באותו יום ואז אתה מוצא את עצמך מגיע לא מוכן, או חוזר הביתה ובדרך שוכח עוד כמה דברים.
שחו"ח שאתה שוכח פגישות חשובות, 'מייבש' אנשים בבתי קפה ובהמתנה לכבודו שיגיע... ואולי על הדרך אתה מפספס הזדמנויות חשובות לקידום אישי,
שאתה שוכח לחזור הביתה...
דברים אחרים שקשורים לקושי "לנהל את החיים" או לבלגן שכזה יכולים להיות הדברים הבאים:
הערכות זמן לא טובות - כשאינך יודע להעריך כמה זמן ייקח לך לעשות מטלות מסויימות ואז כל התיזמון שלך נדפק, אתה מאחר לכל מקום, מאחר להגיש עבודות בזמן או לא מסיים דברים שצריך.
כשאינך סורק נכון שדה נתונים ואז מתפספסים לך נתונים חשובים, ואתה מחליט לא נכון על סמך נתונים חלקיים. או שלפעמים מרוב נתונים אתה מתבלבל ומפספס את העיקר.
כשאתה נתקל בהמון נתונים שנראים לך בלי הגיון פנימי - ורק המחשבה שעליך לסדר אותם כדי להבין מי נגד מי - ישר מייאש אותך ואתה מרים ידיים. לא מתחיל אפילו!
כשלא ברור לך מהו רצף הפעולות הנכון (או היעיל ביותר) לעשות משהו ואתה מוצא עצמך מנסה וטועה, במקום מתכנן ומבצע.
כשאין לך יכולת להקשיב להוראות (למשל הוראות נסיעה) ואתה אומר לעצמך "טוב, אני כבר אסתדר" ואתה לא! כלומר, אתה כן מגיע, אבל אחרי ששרפת הרבה דלק. ויש עוד המון דוגמאות. השאלה שלי היא האם מדובר 'רק' בבלגן בבית - או שמא מדובר במשהו הרבה יותר בסיסי כמו שתואר מעלה? ובכל מקרה, לדעתי, בשני המקרים לא מדובר על הצורך בטיפול פסיכולוגי שיעזור לך לסדר ולהסתדר יותר טוב אלא ייעוץ ארגוני-אישי... ואולי לבדוק שמא מדובר בהפרעת קשב בנוסף.

מטפל

New member
על השאלות.....

כשמתחילים לשאול שאלות, זה הכיוון להגיע לפתרונות. לגבי היכן נשאלות השאלות, הרי שכל אחד בוחר איפה תאים לו לשאול, עם מי, כמה, ואיך. בהצלחה לך אלון

למעלה