יש לי רעיון, ורציתי את דעתכן

דאנה

New member
יש לי רעיון, ורציתי את דעתכן

יש לי רעיון שעדיין לא ממש מגובש אבל כל פעם שאני במקלחת אני מפתחת אותו עוד קצת (מה לעשות שם באים לי הרעיונות). אז ככה, להקים גוף שיתמוך בנשים עסוקות מה זאת אומרת: 1. תמיכה מקצועית - בגוף הז תהינה כל מיני בעלות מקצוע שיקדמו אחת את השניה, פשוט אם אני אשמע שמישהוא מחפש ואה חשבון ובגוף שאני חברה בו יש רואה חשבון אני אמליץ עליה- זו דוגמא, ואני יודעת שיש עוד גופים כאלה. 2. תמיכה מבחינת פינוי זמן- בגוף הזה יהיה מאגר חי של כל מיני בעלי תפקידים שבדרך כלל כדי להגיע אליהם צריך לחפש ולחטט רגלים למשל- מטפלות לילדים, גני ילדים, רואי חשבון, עו"ד, אפילו ספרים שיבואו לבית הלקוחה, מעצבי בגדים, מאמני כושר ועוד ועוד. אם למשל אני אשה עובדת ואני צריכה לחפש גן ילדים בסביבה שלי אז צריך לחפש, ולשאול ולראיין וכו'- במקום זה אני אפנה לגוף (אין לי שם בשבילו) ואני אבקש מהם שיחפשו עבורי כמה אלטרנטיבות שעונות על הדרישות שלי ואז אני אקבל המלצה למשל על שניים או שלושה מקומות ורק לשם אני אלך (אלא אם כן אני אסתפק בהמלצת הגוף). דוגמא נוספת- אם הזמן היחיד שיש לי ללכת להסתפר הוא למשל אחרי שמונה בערב וקשה למצוא ספר בשעה כזו- אז לגוף יהיה הסדר עם ספר שיגיע למשרדה של הלקוחה או לביתה. או יעבוד אחרי שמונה בערב. כמובן שיש כאן קצת מגבלות לוגיסטיות- אבל יש לזה פתרונות. בעיות הן רק אתגרים שצריך לעבור. הקיצור מה דעתכן, יש מקום לדבר כזה? אולי יש לכן הצעות איך לשפר את ההצעה? אני אשמח לשמוע כל תגובה.

Rוני

New member
זה רעיון לא רע, אבל אציע שכלול

כמו שעשינו בישוב שלנו: הקמנו קבוצה של אנשים עצמאים כל אחד ממקצוע אחר אנו נפגשים פעם בשבוע במסעדה קבועה שהגענו איתה להסכם מחירים מצחיק כל אחד מציג את עצמו בתחילה כשמכירים זה את זה ואם אין אורחים חדשים שהגיעו ולא מכירים אותנו אז מדלגים על השלב הזה כל אחד מספר בתורו (כל אחד בפגישה אחרת) באריכות על התחום בו הוא עוסק כדי להתקבל צריך שיביא אותך מישהו שמכיר את עבודתך או שתביא המלצות חובת נוכחות! חובה ליצור קשרים עסקיים מאחד לאחר למה זה יעיל יותר מאשר בפורום? כי בפורום את לא מכירה את האנשים אלא מכתיבתם בלבד ולא יכולה לערוב ליושרם או למקצועניותם ואם תרצי להפנות אליהם חברים או לקוחות שלך את עלולה לגרום נזק גם לחבר/לקוח וגם לעצמך ההכרות האישית המפגשים השבועיים והמפגשים הבינאישיים שאנו עושים בנוסף כדי לשוחח על רעיונות ספציפיים שיכולים להיות בסיס לשיתוף פעולה בין שני בעלי מקצוע והקרבה הגאוגרפית גורמים להכרות טובה יותר וכך אנו יכולים להמליץ זה על זה יכולה לומר שבתקופה החודשיים בה אנו פועלים התבצעו כבר לא מעט עסקאות ממשיות ונוצרו קשרים נוספים לא מעטים כולל שני רעיונות עסקיים חדשים לחלוטין שנראה שלפחות אחד מהם יצא אל הפועל ובגדול אם אתם חפצים בעוד פרטים אשמח לתת יותר מידע ובהזדמנות זו - ברכות על הפורום

Rוני ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

נכון בפורום אנחנו באמת לא מכירים ... אך מהות הפורום הוא מקום/כלי המאפשר לנו לשוחח יחד על רעיונות . היות והפורום פתוח למגוון כל כך רחב של אנשים ...עם מגוון רחב מאוד של דעות, רעיונות ,זה מקום נהדר בו אפשר לפתח רעיון , או להעזר ברעיונות או נסיונות של אנשים אחרים ... הפורום נותן לנו אפשרות לסיעור מוחות בהיקף רחב יותר היות והוא נותן לנו חשיפה גדולה יותר ..לקהל רחב יותר של אנשים.

כן- אני גם שמעתי על קבוצה כזו

שהתארגנה בחיפה. אני לא חושבת שדאנה התכוונה דרך הפורום...היא רק סיפרה לנו על הרעיון שלה.

O C

New member
Rוני אפשר לקבל יותר פרטים?

באיזה אזור בארץ ? רק קבוצה אחת ?

היי דאנה,הרעיון שלך אדיר.../images/Emo24.gif

יש גוף כזה שהוא ארגון עולמי שנקרא business networking international bni. בארץ ידוע לי שיש בערך 12 סניפים,זהו ארגון שבנוי מקבוצות של אנשים, נשים וגברים,שרוצים להרחיב את מעגל עסקיהם,וחוג לקוחותיהם, השיטה מבוססת על רעיון הסיוע ההדדי בין חברי הסניף,סניף מונה בין 15-40חברים.והמטרה למצוא הזדמנויות עסקיות זה עבור זה,בבסיס השיטה מצוי העיקרון הפשוט -הנותן-מקבל-. אני אפעל עבורו והוא יפעל עבורי ושנינו נרוויח. יש להם כלל שמבוסס על העקרון,שלכל סניף יוכל להצטרף רק נציג אחד מכל מקצוע או תחום עיסוק, הארגון הוקם בינואר 1985 ע"י ד"ר איוון מייזנר. אני הוזמנתי כאורחת ,בהמלצת רוא"ח שלי,וכשרציתי להצטרף מסתבר שיש בסניף חברה שהיא קוסמטיקאית במקצועה,וטענה שלא אוכל להיות חברה בסניף מאחר ואני רוקחת מוצרים קוסמטיים משמנים אתריים, מההתרשמות שלי בסניף ,כולם ממליצים על כולם.וכך יש עבודה לכולם. מחזקת את ידיך על הרעיון,ומוכנה לעזור. אביבה.

דאנה,רציתי להוסיף,../images/Emo24.gif

בארגון נפגשים אחת לשבוע ב-7 בבקר,בבית קפה,מקום קבוע,כולם אוכלים ארוחת בוקר יחד עד השעה 7.30 ,בסיום הארוחה כולם שוב מציגים את עצמם,ומוסרים ליושב ראש איזה הפניות כל אחד הביא לחבר בסניף. לכל חבר בסניף יש פנקס הפניות ,ב-3 העתקים,אחד ליושב ראש,אחד למקבל העבודה,ואחד לממליץ מי שנותן את ההפניה. התשלום לשנה 2.000 ש"ח . כמו כן רציתי לומר,שאני מוכנה לפתוח את ביתי למפגשים שבועיים,ולחוגי-בית. זה יכול לתרום לכולם,ובגדול. בברכה. אביבה.

כן זה הסכום לשנה.על החברות

בארגון. וכל שבוע שהם נפגשים במקום קבוע ,הם סיכמו עם בעל המקום שמתי שהם מגיעים הוא ישר מגיש את ארוחת הבקר ,ועל הארוחה כל אחד משלם 25 ש"ח. וכמו שכל אחד יודע אין מקומות חנייה בת"א ,רק חניונים בתשלום זה עוד 10-15 ש"ח. ובסוף זה יוצא יקר מאוד. בוקר טוב ומבורך שיהיה לכולנו,

שהייתי במפגש היכרות אחד כאורחת../images/Emo140.gif

גם האורחים,וגם החברים מחלקים בינהם כרטיסי ביקור ופרוספקטים. דיברתי עם הרבה חברים ,והם ממש מרוצים,טוענים שמרגע שהם בארגון יש להם עבודה,והם מרגישים בשינוי. ויש גם חברים שפרשו מהארגון,שסיפרו שלא ראו שינוי,ואין הצדקה לסכום כזה גבוהה. אחד מהאורחים שביקר ביום שאני הייתי שם,לפני חודש התחיל לארגן אנשים,ולא דרך הארגון,יוזמה שלו והם נפגשים אחת לשבוע במודיעין, גם אני משערת שזה סכום גבוהה מאוד,ואין הצדקה לסכום כזה.

אנשים למען אנשים BNI

לאירגון קוראים BNI הייתי בכמה מפגשים, וכמה אנשים שאני מכיר אישית חברים באירגון זה. (אחת מהן הייתה מנהלת איזור) הרעיון הכללי הוא לקבל הפניות עיסקיות מחברי הקבוצה שלך וכמובן שכולם אמורים לתת הפניות עיסקיות הסיסמה שלהם היא "הנותן מקבל" הרעיון הכללי הוא מצוין! לאחר תקופה שבה עקבתי אחרי פעילותם המסקנות שלי הם שיש אנשים/ מקצועות שזה מתאים להם מאוד וכוונתי במתאים היא שהם יקבלו הפניות באופן טבעי ביותר וכל העלות הכספית הכרוכה בהצטרפות ובעלות המפגשים תוחזר להם בכך שיגדילו את עיסקיהם. לעומתם ישנם מקצועות שכמעט לא מקבלים הפניות מחברי הקבוצה וההשקעה אינה חוזרת, מעבר לכך במפגשים פוגשים אנשים שמציגים את עצמם בצורה עיסקית וניתן ללמוד מכך הרבה, אני מצרף לנוחותכם את הקישור לדף הבית של BNI ושם תוכלו למצוא את הקבוצות וחברי הקבוצה הפרושים ברחבי הארץ

דאנה

New member
../images/Emo24.gif המון תודה על התגובות

אני מכירה את נושא ה- BNI ואני חושבת באמת שלכמה מקצועות חברות בגוף כזה יכולה לעזור (האמת אפילו לי כיועצת ארגונית), אבל הרעיון שלי הוא בעצם לתת שירותים ממש מעבר לתמיכה המקצועית. הרעיון הוא לתת גם תמיכה אישית במיוחד לנשים עובדות. יסלחו לי הגברים אבל בדרך כלל מי שמנתב את דרכו בין כמה תפקידים בעבודה ובבית הן בדרך כלל נשים. אם אתם חושבים שיש שירותי סיוע שגם גברים יכולים לקבל - אני אשמח לשמוע. אני חושבת שאני אתחיל לבדוק איך להוציא את הרעיון לפועל, עד כמה זה מציאותי ואני אעדכן אתכם. אם יש מישהוא שרעיון מדבר אליו והיה רוצה להרים אותו אני אשמח לשמוע ממנו

הרעיון מקסים, דנה

השאלה איפה כאן הפוטנציאל העסקי? מי יתן כסף ועבור מה? בעצם תיווך בין הנשים העובדות לאנשי העסקים? כלומר לקצור קופון על כל חיבור שנעשה דרכך כאילו? ואז- או שזה יהיה יקר ללקוח או לא משתלם לאיש המקצוע...או לחילופין- דמי חברות קבועים לאותן נשים...ומי תיקח סיכון? אני בכוונה מחמירה ולא רוצה להיות "הורגת רעיונות" אבל...צריך לחשוב קודם כל על זה. כאן זה מתחיל ונגמר.

דאנה

New member
חשבתי על זה

החברות בגוף תהיה כרוכה בתשלום למנוי לתקופה מסויימת, המנוי יכלול סל שירותים בסיסי. ניתן יהיה לקבל שירותים נוספים תמורת תשלום נוסף. יש לזכור שהרבה מהשירותים לא כרוכים בהוצאה כספית גדולה, אלא פשוט זמן וטלפונים (למשל מאגרי מידע). רעיון ה- BNI למשל כרוך ב- 2000 ש"ח לשנה והרבה אנשים מצטרפים כי זה שווה להם. ועדיין לא הבנתי אילו שירותים החברים מקבלים מעבר למפגשים והרצאות מדי פעם (שהם בדרך כלל גם מבעלי עניין, שחברי ה- BNI הם קהל היעד שלהם אז אני לא יודעת אם יש על כך תשלום נוסף). מקווה שעניתי- אשמח לשמוע עוד ...

הסל הבסיסי יהיה מאגר מידע?

כמה כסף צריך יהיה לשלם ?(בשביל לקבל מה שאפשר למצוא באינטרנט או בדפי זהב בחינם) ומה הייחוד של המאגר? הייחוד של ה-BNI זה ממש לא המפגשים וההרצאות אלא מעין ברית אחים של הקבוצה ובה כל אחד מפנה לקוחות לעמיתיו. כלומר- אם נגיד אני אדריכלית ואת קבלנית שיפוצים- תמיד אמליץ עליך ואת עלי וכך הלאה...לדעתי- רעיון חכם למדי.

Rוני

New member
איני מדברת על ה-BNI דווקא

הרי ארגון קבוצה וחברות בה אינם חייבים להיות דווקא לפי כללים אלו בקבוצה שלנו איננו גובים דמי חברות שכן מראש החלטנו להקימה שלא למטרות רווח מעצם קיומה אלא לקידום העסקים שלנו כל אחד את העסק של עצמו כל רעיון שבו חברים קבוצת אנשי מקצוע יכולים לתרום זה לזה בידע הוא רעיון מבורך אולם בסופו של דבר אנו רוצים גם להתפרנס ואיני רואה איך נגדיל את הפרנסה שלנו דרך אנשים ברשת אלא אם הכרנו אותם הכרות אישית או שמענו עליהם המלצות איני מנסה חלילה להיות צינית או לפסול רעיון טוב אני רק רוצה להדגיש כי כל שרות שנרצה לקבל נרצה אותו ברמה מקצועית מעולה (לפחות
) ודאנה אכן בתחום שלנו (פיתוח ארגוני) יש קושי רב יותר למצוא לקוחות דרך רשתות תיווך ותמיכה מעין אלו אבל בכל זאת ניתן לפתח קשרים ומאמינה שבסופו של דבר גם להגיע ללקוחות חדשים בכל מקרה מאחלת הצלחה מרובה לכולם ושמחה על הפורום הזה ותודה למנהלת הפורום על הברכות הלבביות

O C

New member
רעיון גדול ../images/Emo47.gif

צריך לחשוב איך מפתחים אותו יותר . מאוחר לי מדי לזה עכשיו....
נתחיל מחר

למעלה