יש לי פסק דין ואין לי כסף

מצב
הנושא נעול.

לימונדי

New member
יש לי פסק דין ואין לי כסף../images/Emo10.gif

פניתי בכוחות עצמילבית דין לדיני עבודה כדי לתבוע מעסיק בגין הלנת שכר. המעסיק התעלם ואני זכיתי בכל סכום התביעה לאחר 3 פעמים שבית המשפט זימן אותו והוא לא התיחס. מיד לאחר הזכיה המעסיק (עמותה) הודיעה שהיא נסגרת. הוצאה לפועל לא יכלו לעזור לי כיון שלא יכולתי לספק להם שם וכתובת לעיקול. לאחרונה קיבלתי מכתב מעו"ד שמונה ע"י המדינה לפרק את העמותה ולשלם את החובות לכל הנושים. הוא הציע לי הסכם פשרה על סך 12,000 ש"ח כאשר גובה החוב לפי פסק הדין עומד כיום על כ 40,000 ש"ח. פניתי להוצאה לפועל והעו,ד בתגובה ביקש מההוצאה לפועל לא לנקוט הליכים כיון שהנושא בטיפול. בנקודה זו אני זקוקה לעו"ד שיהיה מסוגל לעמוד מול עו"ד האחראי על פירוק העמותה ולהוציא כמה שיותר כסף מהחוב שמגיע לי. פניתי לעו"ד שמטפל בשאר העובדים שאין להם פסק דין ביד והוא דרש 28% שכר טרחה שהיה נראה לי קצת גבוה בהתחשב בעובדה שכבר יש פסק דין והעבודה מסתכמת רק בהוצאת הכסף. והרי שאלותי: 1. מה דעתם האם אכן 28% הוא שכ"ט גבוה? (מדובר בעו"ד צעיר למדי). 2.אילו דרכים עומדות בפני להוציא את הכסף? 3. האם יש לי אפשרות לפנות להוצל"פ במקרה ולא אצליח להגיע להסדר סביר עם עו"ד הממונים מטעם המדינה על פירוק העמותה? בתודה וסליחה על האורך.

שיר ורד

New member
בעיקרון הנשוא לא שייך לנושאי הפורום

פניתי בכוחות עצמילבית דין לדיני עבודה כדי לתבוע מעסיק בגין הלנת שכר. המעסיק התעלם ואני זכיתי בכל סכום התביעה לאחר 3 פעמים שבית המשפט זימן אותו והוא לא התיחס. מיד לאחר הזכיה המעסיק (עמותה) הודיעה שהיא נסגרת. הוצאה לפועל לא יכלו לעזור לי כיון שלא יכולתי לספק להם שם וכתובת לעיקול. לאחרונה קיבלתי מכתב מעו"ד שמונה ע"י המדינה לפרק את העמותה ולשלם את החובות לכל הנושים. הוא הציע לי הסכם פשרה על סך 12,000 ש"ח כאשר גובה החוב לפי פסק הדין עומד כיום על כ 40,000 ש"ח. פניתי להוצאה לפועל והעו,ד בתגובה ביקש מההוצאה לפועל לא לנקוט הליכים כיון שהנושא בטיפול. בנקודה זו אני זקוקה לעו"ד שיהיה מסוגל לעמוד מול עו"ד האחראי על פירוק העמותה ולהוציא כמה שיותר כסף מהחוב שמגיע לי. פניתי לעו"ד שמטפל בשאר העובדים שאין להם פסק דין ביד והוא דרש 28% שכר טרחה שהיה נראה לי קצת גבוה בהתחשב בעובדה שכבר יש פסק דין והעבודה מסתכמת רק בהוצאת הכסף. והרי שאלותי: 1. מה דעתם האם אכן 28% הוא שכ"ט גבוה? (מדובר בעו"ד צעיר למדי). 2.אילו דרכים עומדות בפני להוציא את הכסף? 3. האם יש לי אפשרות לפנות להוצל"פ במקרה ולא אצליח להגיע להסדר סביר עם עו"ד הממונים מטעם המדינה על פירוק העמותה? בתודה וסליחה על האורך.
בעיקרון הנשוא לא שייך לנושאי הפורום
ומוצע לך לנסות לברר בפורום הוצאה לפועל ובפורום חוק ומשפט. אבל, חוק הביטוח הלאומי מקנה לעובד שמעבידו פשט רגל או פורק ולא קיבל חלק מהשכר המגיע לו, ולא נשארו כספים בקופת הפרוק לשלם לעובדים, לקבל את השכר המגיע לו מביטוח לאומי. לא כל המרכיבים הנלוים לשכר מוכרים בחוק זה (ובמיוחד לא ישולמו פצויי הלנת שכר על פי חוק זה). אבל, כדי לקבל את התשלום הנ"ל מביטוח לאומי יש לקבל את אישור המפרק שאכן מקום העבודה חייב לך סכום זה ואין מספיק כספים בקופת הפירוק. לא ברור לי האם ישנה אפשרות חוקית המפרק ישלם לך בגין רכיבים שאינם מכוסים ע"י ביטוח לאומי ויתן לך אישור לגבי הרכיבים המכוסים, בכל מקרה מוצע שתנהל איתו מו"מ על הנושא. במקרה של גוף בפרוק, פסק דין לגבי התקופה שקדמה להכרזת הפרוק לא מספיק לצורך הוצאת הכסף ויש לנהל משפט חוזר במסגרת הפרוק ולכן לא מדובר כאן רק בהוצאת הכסף. אתה יכול לנסות למצוא עו"ד שיסכים ששכר טרחתו יהיה באחוזים ממה שיצליח להשיג מעל הפשרה שהציע המפרק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה