יש לי מגש של פרוסות סטייק עם עצם

בורקסס

New member
יש לי מגש של פרוסות סטייק עם עצם

מרכזית. רציתי להכין כמנה לסעודת שבת, אך לא להכינה ממש בסמוך להגשה. האם יש למישהו מתכון לכך? (אני מעדיפה לאפות זאת, ברוטב עשיר, כדי שיהיה אפשר לחמם ולהגיש). רצוי מתכון על בסיס יין אדום ופטריות. (לא רוטב סויה וכד´) תודה רבה מראש
 

gingit1

New member
פרוסות סטייק

לטגן קלות את הסטייקים בסיר גדול שאח"כ ייכנס לתנור, להוציא את הסטייקים ולהניח בצד. 3 בצלים גדולים לפרוס לפרוסות דקות קופסא גדולה של פטריות 5 שיני שום קצוצים 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות 2 כוסות מים מלח,פלפל שחור, פפריקה לטגן את הבצל עד שמזהיב, להוסיף שום ופטריות לטגן היטב ולהוציא מהסיר לערבב את רסק העגביות עם המים והתבלינים. לסדר בסיר שכבה סטייקים ועליה להניח מתערובת הבצל והפטריות, מעל זה שוב סטיקים ושוב בצל. לצקת את הרוטב מעל לסגור את הסיר ולאפות בתנור בחום נמוך כשעתיים שלוש. אני מכינה את התבשיל בקדרת חרס כבדה, יוצא נהדר, אפשרלהגיש בליווי אורז ועליו לצקת מהרוטב, או עם פירה.
 
למעלה