יש לי כמה שאלות:

מצב
הנושא נעול.

ssnn2

New member
יש לי כמה שאלות:

יש לי כמה שאלות:
אני עובדת במקום פרטי 5 שנים. מסיום השנה ה-1 משולם לי ביטוח מנהלים- כך שכל ה-10% יורדים מהברוטו כך שכביכול הבוס מפריש את הכל. אני סיכמתי איתו על משכורת נטו אך אין לי חוזה כתוב! הודיעו לי מהביטוח שמינואר 2005 הוא הפסיק לשלם את הביטוח. הוא טוען שכרגע אין לו כסף וביטוח מנהלים זו הטבה ובכל מקרה אם ימכור את העסק אני אקבל פיצויים על כל השנים. השאלה שלי האם אני יכולה לדרוש את מה שהוא לא שילם? האם זה נכון שבגלל שאין לי חוזה כתוב וזו הטבה הוא רשאי להפסיק להפריש את התמלוגים?

אין הבדל בין חוזה בכתב לחוזה בע"פ

יש לי כמה שאלות:
אני עובדת במקום פרטי 5 שנים. מסיום השנה ה-1 משולם לי ביטוח מנהלים- כך שכל ה-10% יורדים מהברוטו כך שכביכול הבוס מפריש את הכל. אני סיכמתי איתו על משכורת נטו אך אין לי חוזה כתוב! הודיעו לי מהביטוח שמינואר 2005 הוא הפסיק לשלם את הביטוח. הוא טוען שכרגע אין לו כסף וביטוח מנהלים זו הטבה ובכל מקרה אם ימכור את העסק אני אקבל פיצויים על כל השנים. השאלה שלי האם אני יכולה לדרוש את מה שהוא לא שילם? האם זה נכון שבגלל שאין לי חוזה כתוב וזו הטבה הוא רשאי להפסיק להפריש את התמלוגים?
אין הבדל בין חוזה בכתב לחוזה בע"פ
גם העובדה שהוא רכש עבורך ביטוח מנהלים מהווה ראיה לקיומו של חוזה. איני סבור שטענתו בדבר תשלומי פיצויים בעתיד-מספקת, אם יש לך מרכיבים של קופת גמל ובטוח חיים בפוליסה הרי שנגרם לך הפסד.

שיר ורד

New member
פרטים בשאלתך מאוד לא ברורים

יש לי כמה שאלות:
פרטים בשאלתך מאוד לא ברורים
על פי החוק, הפרשה לביטוח מנהלים/קופת גמל/קרן פנסיה נעשית בחלקה משכרו ברוטו של העובד ובחלקה הפרשה של המעביד כנגד השכר ברוטו של העובד. גם אם הוסכם ביניכם שכר נטו, בתלוש המשכורת צריכה להיות הפרדה ברורה בין הפרשות המעביד לבין הפרשות העובד. (בגלל שמדובר על הסכם שכר נטו, הפרשות העבוד, אמורות להעלות את הברוטו, ואילו הפרשות המעביד צריכות להרשם כסעיף נפרד). ההפרשות לביטוח מנהלים בדרך כלל נעשות בגין 2 רכיבים תגמולים ופצויים. רכיב התגמולים מחולק 5% מהשכר ברוטו הפרשות עובד ו 5% הפרשות מעביד (ובסך הכל 10% הפרשה) רכיב הפצויים אמור להיות 8.33% הפרשות מעביד בלבד. אם בעבר הופרשו רק ה-10% אין הם כוללים את הפצויים ,אותם תקבלי במקרה של פיטורים (אך לא במקרה של התפטרות). אם הוא הפסיק להפריש את הסכומים גם מתלוש המשכורת אז את צריכה לתבוע שיחזור להפריש, אם הסכומים מופיעים בתלוש המשכורת אך לא הועברו לחברת הביטוח יש לדרוש ממנו להעביר את הסכומים (במקרה השני גם חברת הביטוח יכולה לתבוע אותו). בגלל שיקולי מיסוי חשוב שיפריש עד סוף שנה זו, אחרת לא ניתן יהיה לקבל על זה את הטבות המס ובמקרה כזה תהיה ביניכם מחלוקת מי סופג את המס, הוא או את (ע"י הקטנת הסכומים המועברים לובתך לחברת הביטוח.)

מצב
הנושא נעול.
למעלה