יש לי כמה שאלות ..

יש לי כמה שאלות ..

יש לי 2 סקלרים שקניתי בחנות . הגעתי הבייתה ושמתי אותם באווקריום והתחיל כול הבלאגן. הם נעשו טריטוריאלים . עכשיו ממה שזכור לי סקלאר הוא לא דג טריטריאלי. הם לקחו חלק באווריום טפשוט כול מי ששוחה שם חוטף נשיכות הם לא נותנים לאף אחד לעבור באווריום וזה בעיה כי יש לי אקווריום קטן של 35 ליטר. מה עושים במקרה זה. ועוד דבר. יש לי גם דג קרב אבל הוא מיסתדר עם בגופים שלי אז אני לא מבינה למה אומרים שיש ר איתם בעיה. בסך הכול יש לי באווקריום 7 גופים 2 סקלארים דג קרב ומנקה. אני רוצה להוסיף עוד כמה דגים מה אתם ממליצים? אה ויש לי עוד מלא מלא שרצים של גופים ואין לי שמץ מה לעשות איתם אני לא רוצה לגדל אותם ולשים בקוורריום כי אני רוצה שיהיה לי אקווריום מגגון למיהו יש תשובות? אשמח אם תענו

אקווריום שלך נעשה צפוף

את לא צריכה להוסיף דגים, אלא לחשוב כיצד את מחזירה חלק מהם לחנות. באקווריום כזה קטן קשה לדבר על טריטוריות. הסקלרים הם דגים טורפים והם נהנים לתת ביסים פה ושם. יש מצב שהם גם יאכלו את כל השרצים.

חוץ מזה

ההמלצה היא 50 ליטר מינימום לסקלר. לך יש 35 ליטר, 2 סקלרים ואם זה לא מספיק אז יש עוד דגים הצעה שלי - תחזירי את הסקלרים. במקומם את יכולה להביא קצת דגים אחרים. עם הגופים יסתדרו משריצים אחרים - מולי, סייפן וכו' אבל גם... לא להביא הרבה. 35 ליטר זה לא המון. 12-10 דגים קטנים (כמו גופים) זה כבר מספיק

לא נכון תבדקו באווקוה

אפשר להכניס הרבה דגים אצלי באוווקריום אם נפח כמ ו שלי .וכתוב שאפשר להכנעיס 2 סקלרים. הסקלרים באווריום הגדול והשרצים באקווריום הקטן אפשר לכניס 13 דגים באורך 2 ס"מ אז אני רוצה לקנות חודש הבא 6 ניאונים וככה אני סוגרת את השרימה של הדגים שלי!. סתכלו בחנויות דגים יש להם אקווריומים יותר קטנים משלי או בגודל שלי ויש להם שם הרבה יותר דגים הגופים כי אני אוהבת גופים אבל גם לגוון כול השרצים הקטנים שיהו גדולים יהיה לי קצת קשה להיפקרד מהם אבל המוכר בחנות אמר לי שעל כול גופי הוא יתן לי שקל וחצי שזה נחמד אמרתי לו אפילו שייקח בחנים כי אין לי מה לעשות אותם. בסך הכול הקווריום שלי נחמד והוגפים כוחלם שוחים ביחד יש לי 2 זכרים ו 4 נבות ככה שיהיה לי הרבה גופים בעתיד. אני מאוד אוהבת דגים וחיכיתי כבר הרבה זמן לקנות אווריום אבל לא רציתי להשקיע כל כך הרבה כסף כמו איזה 3000 שקל על אקווריומים גדולים אז יש לי בנתיים את החצי מטר שלי ושיהיה לי כסך בע"ה אז אני יגידיל את האווריום שלי. והנה הרשימה של מה שהמליצו שיכול להיכנס באקווריום עד 12 דגים באורך 2 ס''מ עד 8 דגים באורך 3 ס''מ עד 6 דגים באורך 4 ס''מ דגי גופי עד 5 דגים באורך 5 ס''מ טטרות עד 4 דגים באורך 6 ס''מ עד 3 דגים באורך 7 ס''מ ברבוסים עד 3 דגים באורך 8 ס''מ עד 2 דגים באורך 9 ס''מ עד 2 דגים באורך 10 ס''מ עד 2 דגים באורך 11 ס''מ סקלרים עד 2 דגים באורך 12 ס''מ זאת אומרת שכול הדגים הלללו יכולים לחיות אצלי באווריום

חנויות דגים הם לא דוגמא

שם לא דואגים למחיה של הדגים, אלא חוסכים במקום.

ליטל99

New member
מה שנכון לדג א' לא נכון לדג ב'

סקלרים למשל זקוקים לשטח יותר גדול, מגופי...

roeeya

New member
את צריכה עוד 2 נקבות גופי.

היחס הוא זכר על 3 נקבות

את חושבת שאת יכולה

גם 12 בארוך 2 ס"מ, וגם 8 באורך 3 ס"מ וגם 6 בארוך 4 ס"מ וגם 5 באורך 5 ס"מ וגם 4 בארוך 6 ס"מ וגם 3 באורך 7 ס"מ.... וכו'.. ? כי אם כן את טועה... את יכולה או זה או זה אז נגיד לשים 2 סקלארים ~לבד~ זה לא אידאלי אבל אולי אפשרי. לך יש 2 סקלרים + עוד דגים. ובאקוודקס כתוב שצריך 50 ליטר לכל סקלר

LiRs Lullaby

New member
תגידי, את קראת את כל מה שכתוב שם?

כי, גם מבלי לבדוק, אני יכולה לומר לך שאין מצב שככה זה נכתב. אי אפשר סתם לשים דגים באורכים האלה, כי הם מתאימים לפי מה שנכתב. מה גם שלא כתוב שם שאת יכולה לשים את כללללל האופציות שכתובות שם, אלא רק דגים שסך כל האורכים שלהם מגיעים עד ל24 ס"מ (עד 12 דגים באורף של 2 ס"מ אומר שאת יכולה אולי להכניס 12 דגים שהאורך הסופי שלהם מגיע ל-2 ס"מ)......את יודעת, את צריכה לקחת בחשבון את האורך הסופי של הדגים האלה, אז בואי נבדוק שוב, טוב? 7 גופיםX אורך סופי 4 ס"מ = 28 ס"מ אורך 2 סקאלרים X אורך סופי 15 ס"מ או יותר = 30 ס"מ אורך דג קרב = 7 ס"מ מנקה, אני מניחה שפלקו? = 25 ס"מ. כל זה מסתכם בקצת יותר מ-24 ס"מ אורך כללי..... הסיבה שיש הרבה דגים קטנטנים באקווריומים בחנות היא כי הם עדיין קטנים, מה גם שהם לא נשארים שם הרבה זמן. אם תוסיפי עוד דגים זה רק יגרום לך לפיצוץ אוכלוסין, הדגים לא יוכלו לנשום ותתחיל התמותה. או זה, או שהסקאלרים שלך יתחילו לריב על כל מקום פנוי שם, ויהרגו בשבילך את שאר הדגים. מה שהיה לך בהתחלה זה נראה לי מספיק (גופים, דג קרב ומנקה). עדיף לוותר על הסקאלרים........ הם רק ילכו ויגדילו את התוקפנות שלהם. חוץ מזה, הידעת שניאונים הם המאכל הטבעי שלהם?

כריסטין

New member
דג קרב וסקלארים זה לא מתכון טוב..

הסקלארים ינשנשו לדג קרב את הסנפירים בקרוב , הסקאלרים גם גדלים מהר וכפי שכתבו לך כאן לא מכניסים סקלארים לאקווריום פחות מ-50 ליטר .

כול אחד חושב שהוא מומחה אמרו

שלא ממליצים וכול מיני דברים כן? אני לא רוצה לפתוח בלי אבל בלי עין הרע האוקוריום שלי בסדר גמור. כמו שאמרו שלא שמים קרב עם גופי והנה עובדה שאצלי מיסתדרים. אצלי באקווריום זה קיבוץ גלויות כולם מיסתדרים עם כולם.עובדה שכבר עבר שכבר עבר שבוע ולא קרה כלום. יש ויש דגים. כמו שיש ויש אנשים.

שבוע?

שבוע זה לא תוחלת חיים ארוכה כ"כ לדג.. :/ שבוע גם דג של מים מלוחים יכול להחזיק במתוקים.. אולי אפילו במיץ פטל כמו שכלב יכול לחיות כמה ימים בתוך כלוב קטנטן כי.. אוויר יש לו. אם תתני לו מים ואוכל הוא יוכל לחיות גם כמה שבועות.. אפילו חודשים אבל זה לא תנאים אידאלים. אז במקרה הדג קרב שלך מסתדר עם הגופים. אבל הסקלרים צריכים יותר מרחב שחייה גם כשהם לא גדולים. אז שהם בשיא הגודל שלהם בכלל... ואם הם לא יגיעו לשיא הגודל זה סימן שהם מעוכבי גדילה כי האקווריום קטן מידי בשבילהם וזה לא יכול להיות טוב

roeeya

New member
אני צופה שאלת "הדג שלי שוחה על הצד"

או "הדג שלי מתחבא בפינה ולא אוכל" בימים הקרובים

אתה אוהב להגיד את המישפט הזה

אני כול הזמן מטיילת בפורום ואני תמיד רואה שאתה אוהב לכתוב את המישפט הזה אז אולי אצלך הדגים שוחים על הצד לא אצלי. אצלי הכול בסדר ואין שום דבר שישחו על המצד. הם יכולים לשחות על המצד רק בגלל סיבה אחת שלא מטפלים בהם קראוי כלומר אתה מכניס אותם ישר למים בלי השוואת טמפרטורות אתה מכניס אותם למים עם ריכוז כלור גבוה בגלל זה הם שוחין על המצד ומתים!! הדגים שלי בסדר גמור .

ןעיןוד משהו ששחכתי להגיד

הדיון לא היה בנושא נשיכות הדיון היה בנושא טריטוריה של סקלרים כי הם לא דגים טריטוריאלים והם פשוט תפסו טריטוריה באוקריום ונכו כול מי שהיתקרב לשם זה מה שאמרתי לא פתחתי על זה דיון

ליטל99

New member
בקשר לסקלרים

מתוך האקווהדקס: ההתנהגות חברתית שלהם בדרך כלל שקטה, למרות שכאשר הדג גדל הוא יתכתש על מקומות נבחרים באקווריום עם זכרים אחרים.

סקלרים הם נשכנים

היו אצלי 2, אחד היה די תוקפני, בסוף החזרתי לחנות. יש אנשים שמחזיקים ביחד משריצים וסקלרים, כדי שהסקלרים ישמרו שלא יהיה פיצץ אוכלוסין.

למעלה