יש לי כלב מסוג קוקר ספניאל.....מכרסם

gabi947

New member
יש לי כלב מסוג קוקר ספניאל.....מכרסם

היי לכולם המליצו לי על הפורום הזה ,ופה אני ימצא מענה לגבי הכלב שלי ...

אז ככה יש לנו כלב מסוג קוקר ספניאל , בן שנה מסורס (לפני חודש ) , יש לנו כמה בעיות איתו ואנחנו כבר לא יודעים מה לעשות איתו ....אז הבעיות הם ככה :

1. הכלב מכרסם כל דבר שזז , ומדובר בדברים שאנחנו לא מרשים לו , יש לו צעצועים משלו הוא משחק איתם מדי פעם , אבל לא ברור לי למה הוא אובה לכרסם דברים אחרים מלבד הצעצועים שלו (לדוגמא : שלט של טלויזה ז"ל , נעלי בית שלי ז"ל , נייר טואלט + סתימה באסלה ..., עכבר של מחשב ז"ל , צעצועים של הבת שלי , ובעבר היה לו פטיש למוצצים שלה ולפעמים יש עוד עקבות מזה , משטח פעילות עשה בו חורים .... בקיצור יש עוד ,הבנתם את הכוונה ) עיקר הבעיה זה כאשר אנחנו לא נמצאים בבית , חוזרים הביתה וכל הבית הפוך ..... לפעמים זה קורה כאשר אנחנו בבית ,

2. אנחנו יושבים בסלון בזמן שחדר השינה פתוח , הוא נכנס עולה על המיטה שלנו , ודרך המיטה שלנו נכנס למיטה של הבת שלי ( מיטת תינוק ) , ומוציא משם את הצעצועים ... ברור שאנחנו לא מרשים לו !!!

3. כאשר אני בבית אין מצב שהוא עולה על המיטות או הספות , אבל כאשר אשתי בבית בלעדי או שכולנו יוצאים מהבית , וחוזרים אחרי מספר שעות תופסים אותו על חם ישן בספה בסלון

4. בגדול כאשר אני בבית הוא יותר רגוע , אבל כאשר אני לא בבית (אשתי לבד בבית ) הוא מחרפן אותה , הוא מתנהג כאילו ואין אף אחד בבית , ועושה את הכל בלייב ...

בקיצור מקווה שהבנתים ...

אני חייב שתעזרו לי כי בקרוב הכלב הזה ימצא בית חם אחר ....מה אפשר לעשות ?!?!?

תודה מראש

sivi1964

New member
שלום.

נשמע שהכלב בעיקר משועמם,ומחפש אפיקי הוצאת אנרגיה...
לא ציינת כמה אתם מטיילים,משחקים,מוציאים לו מרץ...
קוקר ספניאל הינו כלב נימרץ באופיו,צריך לכוון אותו למקומות שיתנו לו פורקן ליצרים ולמרץ הטיבעי,ובאם אינכם עושים זאת,או לא עושים מספיק זה מה שעלול לקרות...

הייתי ממליצה להתייעץ עם מטפל התנהגותי טוב/ה שיגיע לפגישת איבחון ויראה וישמע את תנאי החיים שלו בבית,סדר יום וכו.
בנתיים-
אני הייתי תוחמת בגדר גורים מתאימה בשעות שאינכם בבית,ומוציאה לפחות לשלושה טיולים ארוכים ביום.(שימו לב שבשום פנים ואופן אין לקשור אותו בבית כתחליף לתחימה!!!!
)ישנן גדרות רשת מתאימות שיפרידו אותו בחלל מסוים בבית וימנעו גישה מכל הצעצועים/חפצים שאוהב לכרסם ושאינם מיועדים לכך...

anaor

New member
תשובות

1. הרבה כלבים מחפשים את הדברים ש"אסור" בשביל תשומת לב. אם תתנו לו תשומת לב בכל פעם שהוא משחק עם צעצוע שלו, ועודדו אותו לשחק בדברים האלה, בהדרגה הוא יעדיף לשחק איתם. בשילוב עם מניעה (סגירת חפצים במקומות אליהם הכלב לא יכול להגיע) ויצירת מצבים בהם יש לו אפשרות לבחור (בהשגחה) תקבלו כלב שמעדיף לשחק עם הצעצועים שלו.

מהשאלה הבאה נשמע שהצעצועים שלו לא מספיק מעניינים עבורו. אולי כדאי לנסות לקנות לו צעצועים בהתאם להעדפות שלו (צעצועים מצפצפים, צעצועים רכים וכד')?

2. אפשר לקרוא לו בכל פעם שאתם רואים שהוא הולך לכיוון חדר השינה, ולהציע לו משהו אטרקטיבי לעשות.

3. יש לי מיטה משלו? מקום אטרקטיבי אחר? לימדתם אותו שעדיף לו להיות במקום אחר?

4. האם אשתך עובדת איתו ומלמדת אותו איך היא רוצה שהוא יתנהג, במקום לאפשר לו "לחרפן" אותה? האם היא משגיחה עליו במקום לתת לו אפשרות לעשות דברים לא רצויים? האם אתם משתמשים באמצעי תיחום כלשהם כדי למנוע התנהגויות לא רצויות כשאינכם יכולים להשגיח עליו (למשל שער תינוקות, סגירת דלתות, או אמצעי תיחום אחרים)?

אני מסכימה עם sivi - לדעתי אתם צריכים עזרה בחינוך הכלב...

KnightOfNi

New member
עצה

בעיקרון אני גם ממליץ על טיפול התנהגותי..
אני יכול לתת לך כמה עצות אבל כמו הכל צריך לדעת איך ליישם אותם..
אתה חייב להתיש לו את הפה כדי שלא יכרסם את הדברים שאתה אוהב.. כמו המשחק משוך והוצא מהבקבוק שאיתו כדי לאכול הכלב חייב ללעוס חבל.
בקשר לחדר השינה בלי אילוף ממוקד תהיה חייב לסגור את הדלת חדר השינה.
בקשר לספה הוא מקבל ענישה ממכם כאשר הוא עולה על הספה, ענישה עובד רק אם המעניש נמצא, כלומר חייבים משטח חשמלי על הספה או משהו בסגנון כדי שיקבל את הענישה בלעדיכם..
בקשר לאשתך מבחינת הכלב אישתך אולי אפילו מתחתיו בסולם ההיררכתי, או שפשוט היא לא ממש יודעת איך להשתלט עליו, אם זה הטון דיבור שלה או השפת גוף...

למעלה