יש לי בעיה עם זינוק בעליה..

lilach16

New member
יש לי בעיה עם זינוק בעליה..

אני יודעת איך עושים את זה והכל בסדר, רק הבעיה היא שאני לא מבחינה בעליות בכלל.. בשיעור האחרון המורה אמר לי "פה את עושה זינוק, כן?" ואני:"אתה רואה פה עליה?" הוא:"את לא??" הוא אמר שזאת בעיה שאני לא מבחינת בעליות אבל מה אני כבר יכולה לעשות? שאמרתי לו שאני לא רואה אז הוא אמר לי לשחרר ת'ברקס ובאמת הרגשתי שהאוטו מדרדר, אבל אחרי כל עצירה אני צריכה לבדוק אם אני מדרדרת? זה לא נראה לי הגיוני.. חברה שלי גם לומדת והיא אמרה לי שהיא כל הזמן בודקת אבל זה נראה לי מוזר מדי.. אז מה בכל זאת אני יכולה לעשות? אחרי עצירה, אם אין עליה, עושים גלישה.. אז אם אני עושה גלישה ולא ראיתי שאני בעליה, מה יקרה?

C T S

New member
הרי תמיד...

לפני נסיעה.. בשיעורים את לוחצת ברקס+קלא'צ נכון? אז זהו זה כל הכוונה שלא תידרדרי. תמיד תתחילי ככה אחרי עצירה שהרגל שלך על הברקס והשנייה על הקלא'צ.

lilach16

New member
ברור..

תמיד אני מתחילה כשרגל אחת על הברקס ואחת על הקלאצ'.. אבל אני לא יודעת מתי להתחיל בגלישה ומתי בזינוק כי אני לא רואה עליות..

samata

New member
כמו שאמרו כבר

תמיד להתחיל את הנסיעה עם רגל על הברקס והקלאץ'. אחרי שתתחילי בנסיעה תהי מוכנה ללחוץ על ברקס במקרה ואת מתדרדרת..זה צעד מאוד פשוט.

Dittohead

New member
מה הבעיה לגלוש בעליה?

בסה"כ, יש לך כמה שניות להרגיש אם הרכב נחנק - תוסיפי גז ותגלשי כרגיל.

recoil

New member
טריק:

תמיד תתחילי נסיעה עם הרעידות החזקות. בין אם זה במישו ובין אם זה בעליה. ככה לא תצטרכי לחשוב יותר מדי... אם תראי שהרכב מתאמץ בעליה, תעלי על 30 קמ"ש לפני שאתה מעבירה לשני. אם תראי שהרכב נוסע רגיל, סעי רגיל =]

recoil

New member
ישלי

בעיה עם שרשורים... זה ייקח לי קצת זמן חחחחח

Dittohead

New member
חפש "אמנות השרשור".

נראה לי שזה היה פה. אם לא פה אז בסדירים (165).

clair2

New member
זינוק בעלייה

אם את עושה גלישה בעלייה- לא תגלשי אלא תדרדרי אחורה משום שכל עוד את משחררת את הקלאצ' האוטו יסע אחורנית (כלומר יתדרדר), לכן פשוט תחזיקי את הבלם עד לנק' החיכוך וכאשר את מגיעה לנק' זו תשחררי את הבלם ותני מעט דלק. כדי להבחין שאת נמצאת בעלייה תנסי פשוט להבין שלעולם הכביש איננו מישור ועל כן או שתהיי בעלייה או שתהיי בירידה ולכן אז כבר השיקול שלך יהיה או לעשות זינוק בעלייה או לגלוש קדימה. מקווה שעזרתי.

¶ music girl

New member
משפט לא מובן../images/Emo28.gif

"לכן פשוט תחזיקי את הבלם עד לנק' החיכוך וכאשר את מגיעה לנק' זו תשחררי את הבלם ותני מעט דלק." על מנת לעשות זינוק בעלייה צריך להעלות את הקלאץ' עד נקודת החיכוך, ואז לעזוב את הבלם, ללחוץ על הגז ובאותו הזמן להוריד את הרגל מדוושת הקלאץ'.

למעלה