יש לי בעיה מאד עקרונית עם ENT

desatnik

New member
יש לי בעיה מאד עקרונית עם ENT

יכול להיות שאני מפספס משהו אבל מישהו יכול להסביר לי איך תוך 100 שנה הוולקנים הפכו מאחת מהגזעים הכי דומניטטים והחזקים באזור לחלק קטן ונידח בפדרציית הכוכבים שכוכב הבית שלה הוא כדו"א כוכבם של בני האדם שעד לפני 10 שנה היו "הצעצוע" של הוולקנים איך מעמדם של בני האדם התחזק כל כך? לאורך כל tng נראה שהוולקנים לא שונים בהרבה מכל עם אחר ששותף בפדרציה איך זה קרה? מה אני מפספס פה? זה קשור אולי למלחמת הזמן הקרה? ולמה הטכנולוגיה של האנטפריז הראשונה יותר גרועה ממה שיש במכולת השכונתית שלי? ואני מתכוון לזה שהם צריכים ללחוץ על כפתור כדי לפתוח דלתות במקום חישן ליזר פשוט שפותח את הדלת אוטומטית ואני חושב שזיהוי קולי, ומערכת פקודות קוליות קיימים כבר היום ככה שהרבה פונקציות שתלויות בכפתורים באנטרפריז יכלו להיות מבוצעות בקול רם וגא! עוד דבר שלדעתי לא הכי הגיוני שבזמן שעדיין אין להם מגיני אנרגיה, מחדש עור ו ו- וורפ 6 כבר יש להם משגר שזוהי טכנולוגיה מאד מסובכת בקיצור מהשאני אומר שזה אחלה של סידרה!

בצל אל

New member
תראה.. תשמע..

אנטרפרייז באמת אחלה של סדרה
למה אתה חושב שהוולקנים הפכו לחלק נידח? יש להם טכנולוגיה מתקדמת יותר ורואים את זה בכל פעם שמופיעה ספינה וולקנית בסדרה. מעמדם של בני האדם התחזק בהדרגה אחרי שהמשימה הראשונה שלהם בחלל עברה בשלום, וככל שהמשיכו הצליחו יותר. אנטרפרייז היא פרויקט של כדוה"א בחסות וולקנית. ט'פאל היתה אמורה במקור "להשגיח" עליהם שלא יעשו שטויות בחלל. אבל ככל שארצ'ר התפתח ולמד איך הוא אמור להתנהג, גם ההערכה שלה אליו גדלה במקביל לטענות שהצטברו לה בלב כלפי השולחים שלה. במיוחד אחרי שהיא ראתה אותם בכמה רגעי חולשה (כל הפרקים עם האנדורים, והנסיון לסיים את משימת אנטרפרייז בסוף עונה ראשונה). בקיצור, לא יודע על מה אתה מבסס את הטענה הזאת, אבל הסדרה מתמקדת באנטרפרייז, שיצאה לחקור את החלל העמוק, ולכן רואים בעיקר אותה.. בנוגע לדלתות - שמת לה שהדלת של הסופר השכונתי נפתחת סתם כל פעם שמישהו עובר ברחוב? תחשוב על זה שהרדי רום של ארצ'ר למשל הוא ממש פיצפון, איך אפשר שהדלת תיפתח ותיסגר אינסוף פעמים כשהוא מסתובב שם? בשנים מאוחרות יותר הדלת מספיק אינטיליגנטית בשביל להבין מתי רוצים לצאת ומתי סתם עומדים לידה. זיהוי קולי קיים היום רק בחיתוליו. ובנוגע למגיני אנרגיה וגו' - שמע, זה אולי נראה לך לא הגיוני אבל היו חייבים להראות את התקופה כפחות מתקדמת טכנולוגית ממה שהכרנו. ובסה"כ זה סיינס פיקשן, זה לא חייב לייצג את המציאות. (גם טכנולוגית משגר כבר קיימת היום, רק שבינתיים לא העבירו יותר מאטומים בודדים). בוקר טוב.

Sefy

New member
יש לי אולי עוד הסברון/תירוצון ../images/Emo8.gif

לפי מסע בין כוכבים, הייתה מלחמת עולם שלישית שממה לא נשאר הרבה, למעשה הסדרה מגיעה רק קצת אחרי המלחמה, אם נשים לב ל First Contact וה Warp 1 שרק לפני כמה זמן התגלה. אז אני מניח שהרבה ידע של טכנולוגיה "נוכחית" הלך לאיבוד בדרך, לפחות זה מה שנראה לי...

sysiphus

New member
פתרונים

לגבי מעמד הוולקנים בפדרציה: ראשית, מעמדם גבוה ביותר, וולקאן הוא אחד מחמש ה"אומות" המייסדות, זה שלא רואים את זה כל הזמן ב-TREK זה לא אומר שזה לא כך. זה ניכר יותר בסדרה המקורית ובסרטים, בהם וולקאנים שיחקו תפקיד מרכזי יותר בעולם של TREK. זה אגב בכוונה תחילה של רודנברי. וולקאנים היו סימן היכר כ"כ בסיסי בסדרה המקורית, כך שב-TNG הוא רצה להראות אותם יותר ברקע ולהציג דברים חדשים. שנית, מעמדן של אומות עולה ויורד על בסיס של פוליטיקה עולמית כל הזמן. תראה את ארה"ב לפני 100 שנים ותראה אותה עכשיו. תראה את בריטניה לפני 100 שנים ותראה אותה עכשיו, כנ"ל לגבי סין. תראה את רוסיה לפני 20 שנה ותראה אותה עכשיו... בקיצור, אותם שינויים פוליטיים יכולים וודאי קורים גם בעולם של TREK. הטכנולוגיה של אנטרפרייז היא אכן בעייה. המטרה שלהם הייתה לעשות שילוב של low-tech ו-high-tech. גם סדרה בעתיד שלנו, בעלת טכנולוגיה מתקדמת, אבל גם סדרה בעבר של סדרות TNG ואף של הסדרה המקורית, כך שהטכנולוגיה צריכה להיות פחות מפותחת ממה שאנו רגילים אליו... וזה אכן קשה, ויוצר הרבה בעיות, אבל all-in-all נראה לי שהם עשו עבודה טובה. מטרה נוספת הייתה להציג את המסע בחלל כלא כ"כ טריוויאלי כפי שהוא מוצג בסדרות TREK. להציג אותם בתור דור מעבר בין האסטרונאוטים של היום לבין חוקרי החלל של TREK עד כה. הספינה עצמה בנויה בצורה הרבה יותר ספרטנית - אין הולודק (מן הסתם) אבל גם אין בריכת שחיה או גינה. זאת ספינה כמו שאנו מכירים ספינות צי כיום, דחוקה וקלסטרופובית עם הרבה צינורות בכל מקום וכו'.

למעלה