והאופטימלי: פרפה חלבה ופיסטוקים
מתכון: פרפה חלבה ופיסטוקים רכיבים: 1/3 1 כוסות שמנת מתוקה (330 מ"ל) 6 חלמונים 1/4 כוס סוכר (50 גרם) 2 כפיות תמצית וניל 250 גרם חלבה, מפוררת דק (בידיים או בפומפייה) לקישוט: 1/3 1 כוסות פיסטוקים (או שקדים) קלויים, קצוצים גס (200 גרם) תבנית אינגליש קייק אופן הכנה: אופן ההכנה: 1. משמנים את התבנית ומרפדים ביריעת ניילון עם שוליים עודפים גדולים מכל הצדדים. משמנים את תחתית יריעת הניילון. 2. מקציפים את השמנת לקצת נוקשה. מכסים ומניחים במקרר. 3. בקערת אל-חלד שמים את החלמונים עם הסוכר, ומחממים מעל לסיר עם אדים תוך ערבוב, עד שהתערובת חמימה (מקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים). 4. מעבירים לקערת מערבל, ומקציפים במהירות בינונית כ-10 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה, בהירה וסמיכה, שמכפילה את נפחה. מוסיפים את הווניל. מקפלים פנימה את פירורי החלבה במרית. 5. מקציפים מעט מחדש את הקצפת (במקרר היא מתרככת מעט) במקצף ידני לקצפת נוקשה. מקפלים 1/3 מכמות הקצפת לתערובת החלמונים והחלבה, ולאחר מכן מקפלים פנימה את שאר הקצפת. אופן ההרכבה: 6. מרפדים את בסיס התבנית בשכבה הדוקה וצפופה של פיסטוקים. יוצקים 1/2 מכמות הפרפה מעל. מפזרים שוב שכבת פסטוקים (פחות צפופה), יוצקים את תערובת הפרפה שנותרה, ומכסים בשכבת פיסטוקים מלמעלה. 7. מכסים ביריעת ניילון ומקפיאים לכל הלילה, או יותר, עד שהפרפה נוקשה. אופן ההגשה: משחררים את הפרפה בעזרת שולי הניילון והופכים. מסירים את הניילון, פורסים ומגישים. הערות: 10 מנות מקור המתכון: זמנים מודרנים 11.7.2001 קובי טוביאנו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2