יש כתבה במוסף של ידיעות על מישהי

הילה35

New member
יש כתבה במוסף של ידיעות על מישהי

שנפגשה עם התורם. מצד אחד הכתבה לא עושה שירות מוצלח לבנקי הזרע בארץ. מצד שני היא מאד מעניינת. שבת שלום

nina L

New member
תוכלי לפרט קצת יותר?

איך הכירו?? מה התרחש בהמשך? תודה!

הילה35

New member
לא אספיק, אולי מוצ"ש

כתבה מרתקת, כי התורם הסתבר כחסר בית, שעבד כרקדן וחשפן- סיוטה של כל אם, ועושה רושם שגיבורת הכתבה, לא עושה מזה עניין, ושמחה שמצאה אותו. היא חיפשה אחאים, ומפגש עם אחאים פורסם בעיתון, והתורם ראה זאת וביקש ליצור קשר עם הצאצאים. גיבורת הכתבה עושה רושם של חכמה ומיוחדת, כבוד לילדי בנק הזרע.. שבת שלום

הילה35

New member
מוסיפה רק שהם נפגשו פעם אחת

ופעמיים בחודש מתכתבים במייל, וזה מספיק לה והיא לא צריכה יותר.

קראתי גם

מדובר בבחורה אמריקאית, בת לזוג לסביות שנפרדו כשהיתה תינוקת, אמא שלה החליפה בנות זוג והיו לה כמה אמהות שגדלו אותה - מה שנראה לי רלבנטי פה זה לא עצם היותן לסביות אלא חוסר היציבות המשפחתית שהיא חוותה שוב ושוב. היא גדלה בחינוך ביתי ולדבריה עד גיל 12 לא ידעה שיש משפחות נורמטיביות של אבא אמא וילדים - נשמע לי תמוה ומוזר אבל זה מה שכתוב שם. היא חיפשה אחאיםדרך פרטי התורם ומצאה חצי אחות ביולוגית אחת, בעקבותיה מצאו יחד עוד כמה ואז כתבו עליהם בעיתון, התורם ראה את הכתבה ויצר איתן קשר מרצונו בעקבותיה (מידע משמעותי - לא רדפו אחריו, החיפוש התמקד באחאים). כמובן שבשולי הכתבה יש מסגרת עם פרטים על נאוה פרנס והאתר שלה, איכשהו הסיפור נשמע לי קצת דומה. היא אכן מציינת שיש לה קשר רופף בלבד עם התורם וזה מספיק לה, עם אחת מהאחיאיות בקשר חזק ועם השאר לא. מה שהכי בלט לי זה חוסר היציבות המשפחתית ואלמנט מסוים של סוד - עד גיל 12 לא הכירה משפחות עפ אבא ואמא ובאותו גיל נרשמה לאתר אמריקאי לחיפוש אחראים, מחזק לי את התחושה שזה אחרת במשפחות יציבות בהן כל האמת על השולחן מגיל אפס.

אופירה10

New member
הבחורה, בת 20

באופן די ברור לא יציבה (וכנראה מאד אינטיליגנטית, יאמר לזכותה). לא באה במגע עם ילדים אחרים עד גיל 12!! החליפה אמהות כמו גרביים, שכולן רואות בעצמן אמהות שלה (היא אומרת שיש לה ארבע אמהות) ולכן אין פלא שהיא רואה גם בתורם הזרע - אבא שלה. לדבריה, כל מי שיש לו קשר גנטי איתה - הוא קרוב משפחה שלה. מעבר לזה, כל מי שאכפת לו ממנה - הוא קרוב משפחה שלה. באופן די ברור יש לה מחסור גדול ביציבות וחום משפחתי. התורם - שלא נדע. הומלס, מכנה את עצמו "בטלן חופים". היפי חסר פרוטה. חשפן לשעבר שציין בפרטי התורם שהוא רקדן. הוא תרם 500 מנות במהלך שמונה שנים. תעשו לבד את החישוב כמה צאצאים יש לו. בצד יש פירוט על האתר של נאווה פרנס. מעורר בחילה. כרגיל.

אופירה10

New member
כן, כן, בודאי!

הבחורה (והתורם וכל השאר) אמריקאית מפנסילבניה. עכשיו היא סטודנטית באוניברסיטת רבת-עמון בירדן והגיעה לארץ רק למטרת הראיון.

nina L

New member
כל הסיפור נשמע מאד טראשי. לא פלא שפרנס

השתרבבה לאירוע.

יעליעלי

New member
קראתי והתרגשתי

ואני חושבת שעצם העובדה שהבחורה יצרה קשר עם עוד שמונה אחאים, מצביעה על העובדה שכולם (כל השמונה) ניסו בדרך זו או אחרת למצוא קשרים משפחתיים. יכול להיות שהבחורה גדלה במשפחה לא נורמטיבית, אבל לא נראה לי הגיוני שכל שמונה האחאים שלה גדלו גם הם במשפחות כאלה. אני חושבת שלילדים שיש צורך בסיסי לדעת מאיפה הם הגיעו, בלי קשר לחינוך שלנו. זה קצת מזכיר לי את הצורך של ילדים מאומצים (חלקם, כמובן, לא כולם), לפתוח את תיק האימוץ ולמצוא את ההורים הביולוגיים, למרות שהם בדרך כלל גדלים במשפחות אוהבות ותומכות. בכל מקרה, מסכימה לגמרי שהכתבה לא עשתה שירות טוב לבנק והעמידה אותנו באור לא כל כך מחמיא, בכך שאפשר להבין שהם חושבים שהבחירה שלנו ביחידניות פוגעת בזכות הבסיסית של הילד

הילה35

New member
גם אני התרגשתי מהכתבה

והסיפור הזה מדהים לגמרי. אני חושבת שלא נכון לנסות לנתח את הבחורה הזו ולמצוא בה ובמשפחתה בעיות, על סמך משפטים ספורים על הילדות שלה, גם אם הסיפור שלה גורם להרגשה לא נוחה.. כשכותבים סיפור כזה, העיתונאי צריך לצמצם סיפור ארוך, וגם העריכה עושה שינויים. נשמע לי לא סביר שעד גיל 12 לא הכירה משפחות הטרוסקסואליות. אולי בגיל הזה החריגות של המשפחה התחילה להעיק יותר.. ראיתי פעם סרט על צעירה מהבנק הפתוח בארה"ב, שבהגיעה לגיל 18 מעדיפה לא לפנות כלל לתורם, והיא אומרת שאין לה צורך בכך, למרות שטוב לדעת שיש את האופציה. יש ילדים שמתעניינים, ויש כאלו שלא, ובלי להכיר לעומק זה לא נכון להתחיל לנתח את המשפחות ואת המשפחה היציבה/לא יציבה. אני מאד התפעלתי מהבחורה הזו (ומבין השורות אפשר היה להבין שאמא שלה אשה בהחלט מיוחדת) (מה שלי היה משונה זה שהאמהות שלה לא היו בנות הזוג המתחלפות של אימה, אלא בנות הזוג של האקסית של אמה). גם אם לנו לא נח לקרוא את הדעות של הילדה (שחשוב שהילד יוכל לדעת מיהו התורם- דבר שבישראל אינו אפשרי), אפשר למצוא בכתבה גם נקודות מרגיעות. למרות שהסתבר שהתורם רקדן/חושפן לשעבר, לא נראה שזה יוצר קושי לגיבורת הכתבה, שמפרגנת לו על אהבתו לבע"ח ועל זה שיש לו פילוסופיה כמו לאמה.. אף אמא לא התעלקה על אמא אחרת עם אחת החצאי אחים יש קשר קרוב, ועם האחרים כייף להפגש, ועושה רושם שמציאתם היתה חוויה חיובית עבור גיבורת הכתבה. לא נראה שמישהו נפגע מהסיפור, כי התורם הוא זה שהתעניין בהיכרות עם הצאצאים.

יולי 7

New member
אם כך, למה התכוונת כשכתבת

בהודעה הראשונה שלך שהכתבה לא עושה שירות מוצלח לבנקי הזרע בארץ? (לא קראתי את הכתבה)

הילה35

New member
גיבורת הכתבה סבורה שבעולם אידיאלי

אדם שתורם זרע צריך לקחת בחשבון אפשרות שהילד יסתקרן בעתיד לדעת מיהו, ונכון יהיה אם יסכים שבגיל 18 תחשף זהותו. לדעתה שם ותמונה יספיקו. מכיוון שבארץ זה לא אפשרי, רעיון כזה עלול להרתיע תורמים. (אם היא היתה ישראלית שנעזרה בשירותי בנק הזרע- אפשר היה לטעון שהיא יורקת לבור ששתתה ממנו וכד')

אופירה10

New member
בואי אצטט לך משפט אחד (מיני רבים)

שנאווה פרנס אומרת שם: "כשאני מדברת עם תורמים, אני מיידעת אותם שמבחינה חוקית הם אינם מוגנים מפני תביעת מזונות" בהמשך היא טוענת שהם מנפנפים אותה. חבל שאי אפשר לחזור בזמן, ולמנוע ממנה להשתמש בשירותי בנק הזרע. וזה הכי בעדינות שהצלחתי להתבטא. בחיי.

הילה35

New member
אם הבנתי נכון את דבריה, כשנרשמים תורמים לאתר

היא מנסה להזהיר אותם שיחשבו פעמיים בטרם יזדהו, כי ע"פ חוק ניתן לתבוע אתם, ואילו "הם מנפנפים אותה" משמעו שהם לא נלחצים מהאזהרה הזו ובכ"ז נרשמים לאתר. תראי, אני מסכימה שיש בעיתיות עם ההתנהלות של נאוה פרנס (בזה שאינה מבינה שבארץ תרומה חייבת להיותת אנונימית) אבל המשפטים שציטטת- איני מוצאת בהם בעיתיות.

Koru

New member
זה קצת מגביר את החשש שאלה לא תורמים אמיתיים

למעלה