יש הבדל בין תשאול/חקירה/מסירת עדות?

alon120

Member
יש הבדל בין תשאול/חקירה/מסירת עדות?

לא מזמן מישהו נטפל אליי והגיש נגדי תלונה במשטרה על הטרדה ואיומים. התלונה הייתה חסרת שחר ולא הייתה נכונה כלל וכלל. ברור שהמשטרה לא עשתה לי כלום וסגרה את התיק. הבעיה היא שנדרשתי להתייצב בתחנה ושאלו אותי שם שאלות ואחרי מס' שבועות קיבלתי הודעה שסגרו את החקירה מחוסר ראיות. אנשים שמבינים קצת בחוק אמרו לי שהייתי יכול להתלונן על הצד השני שסתם הגיש תלונה אבל אני העדפתי להשאיר את הסיפור הזה מאחוריי. שמתי לב שכשרוצים להתקבל לעבודה צריכים להצהיר שלא נחקרתי במשטרה. האם מה שעברתי נחשב לחקירה? אם אומר שלא נחקתי מעולם זה ייחשב כאילו שיקרתי? גם בראיון ביטחוני כשרוצים להגיע למדינה זרה (למשל לעבוד/ללמוד/להתאזרח) שואלים אם נחקרתי במשטרה. מה אני צריך לענות כדי שלא יגידו שאני משקר ויבעטו לי בתחת?

alon120

Member
../images/Emo208.gif

Arana

Active member
מנהל
קרוב לוודאי שיש לך כרגע רישום

למישהו שלא נחקר כחשוד (ש"סתם תושאל") לא שולחים הודעות על סיום חקירה. כדי לוודא את העניין - קנה בולי הכנסה בדואר בשווי 30 ש"ח, גש לכל תחנת משטרה ובקש "תדפיס רישום פלילי". התיק הזה בוודאי יופיע שם. כדי למחוק אותו מהרישום - עליך לכתוב בקשה לשינוי עילת הסגירה מ"חוסר ראיות" ל"אין אשמה פלילית". את הבקשה תגיש לתחנה שטיפלה בתיק שלך ותקבל תשובה בכתב (על תשובה שלילית לבקשה ניתן לערער).

alon120

Member
תגובה

את הבולים האלה אפשר לקנות "סתם כך" בדואר או שצריך לבקש שובר מהמשטרה? אני בטוח ב-100% שאין לי תיק פלילי. אז איזה רישום יש לי? הרי במדינה דמוקרטית מותר להתלונן על כולם ועל כל דבר ועל המשטרה לחקור. מה אני אשם שנטפלו אליי?

Arana

Active member
מנהל
אפשר לקנות סתם ככה בדואר

לא צריך שובר. תהיה בטוח ב-100% אחרי שתראה את התדפיס. אין לך הרשעה בבימ"ש, אבל יש לך תיק משטרתי. נכון שמותר להתלונן על כל דבר, אבל המשטרה לא מחויבת לחקור. ע"פ חוק סדר הדין הפלילי: 58. תלונה: כל אדם רשאי להגיש תלונה למשטרה על שבוצעה עבירה. 59. חקירת המשטרה: נודע למשטרה על ביצוע עבירה, אם על פי תלונה ואם בכל דרך אחרת, תפתח בחקירה; אולם בעבירה שאינה פשע רשאי קצין משטרה בדרגת פקד ומעלה להורות שלא לחקור אם היה סבור שאין בדבר ענין לציבור או אם היתה רשות אחרת מוסמכת על פי דין לחקור בעבירה. מה שזה אומר זה: א. אם התלוננת על משהו שאינו עבירה - המשטרה לא מחויבת לחקור. ב. אם העבירה אינה פשע, קצין משטרה יכול להורות שלא לחקור מחוסר עניין לציבור אם אם יש רשות אחרת מוסמכת לחקור (כמו מצ"ח, מס הכנסה וכדומה). במקרה שלך התלוננו נגדך, מהתלונה עלה קיומה של עבירה פלילית, קצין משטרה החליט לטפל בתלונה בין היתר בדרך של חקירת החשוד (=אתה), ולאחר שנאסף חומר חקירה בתיק החליט קצין חקירות כי החומר הזה "לא עובר את הרף" שנדרש כדי להביא להגשת כתב אישום ולהרשעה במשפט, והתיק נסגר מחוסר ראיות.

מ ל מ ל

New member
עוד 3 שנים

הרישום ימחק מעצמו כלא היה. אני בטוחה שזה לא רלוונטי אם אתה זקוק לתדפיס פלילי נקי ברגעים אלו, אבל חשבתי שזה יהיה משעשע לדעת את זה.

alon120

Member
שוב, מה שעברתי נחשב לחקירה?

האם מה שעברתי נחשב לחקירה? אם אומר שלא נחקתי מעולם זה ייחשב כאילו שיקרתי?

למעלה