יש דבר כזה "בורבון"?

ishay-to

New member
יש דבר כזה "בורבון"?

מקווה שכתבתי נכון אולי וויסקי אם כן מה הסיפור שלו האם הוא כשר כמה עולה?
 

moon light9

New member
בורבון

בורבון היא קטגוריה של ויסקי, בכמה מילים: בורבון הוא ויסקי המיוצר ברובו בדרום ארה"ב, הוא מיוצר ממינימום 51% תירס ומיושן מינימום שנתיים. מותגים מוכרים: ג'ים בים, פור רוסס, ווילד טורקי. לצורך הבהרה: ג'ק דניאלס לא משתייך לקטגוריה זו למרות שרבים מבלבלים. הוא גם מיוצר בארה"ב, באותם התנאים אך שייך לקטגורייה שנקראת טנסי ויסקי (ההבדל הוא שזה עובר סינון דרך פחם מייפל). בנוגע למחיר, משתנה בהתאם למותג ולשנות היישון, כמו כל ויסקי אחר.
 
היי שי

הרוב כותבים בורבון אבל מבטאים יותר כמו ברבן (bourbon). ברבן הוא סוג ויסקי שמוגדר לפי חוק אמריקני כמכיל לפחות 51% תירס, ומיושן לפחות שנתיים בחביות עץ אלון חדשות. מותגים מפורסמים: ג'ים בים (רשמי טעימה), four roses ועוד. קיימת תת-קטיגוריה של ברבן שנקראת טנסי ויסקי, ובה נמצאים רק שני סוגי ויסקי שעדיין מייצרים (עד כמה שאני יודע), בהם ג'ק דניאלס המפורסם, וג'ורג' דיקל'ס המפורסם פחות. ההבדל הוא בתהליך נוסף (תהליך מחוז לינקולן) בו הויסקי מסונן דרך שכבה של 3 מטר עץ אדר (ולא הדר) חרוך וגרוס. תוכל למצוא ערך קטנצ'יק בויקיפדיה העברית בנושא טנסי ויסקי שכתבתי לפני איזה שנה. ברבן בויקיפדיה (אנגלית) הדרישה לשימוש בחביות חדשות בלבד יוצרת הרבה חביות שיישנו בהן ברבן ואין מה לעשות איתן. החביות נמכרות לכל העולם, בפרט לרוב מזקקות המאלט בסקוטלנד (במאלט פחות נהוג להשתמש בחביות חדשות על מנת להמנע מהטעם הגס של העץ המאפיין חלק מהברבנים), וגם לשימושים אחרים כגון רום מיושן וכו'. לגבי כשרות, היות והחוק דורש חביות חדשות (לא מכיר פינישים בברבנים) אני חושב שיש פחות בעיתיות של נסך וכו'. כמו הרבה משקאות, אני מאמין שיש לפחות מותג אחד גם עם כשרות רשמית. אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן...
 

ishay-to

New member
וואוו סחטיין על התשובות

המון תודה
 

kinks

New member
כשר

כעיקרון במידה ואתה לא שייך למחמירים ביותר כל אלכוהול שלא עשוי מענבים לא משנה מי ומה עשו אותו כשר. מכיוון שברבן עשוי מחביות חדשות ואין בו טיפת ענבים הוא כשר. מה שלא יכול להיות כשר זה סקווטש, וויסקי סקוטי עם פיניש של חביות שרי, פורט או כל תזקיק ענבים אחרים. ביהדות משקאות על בסיס ענבים ובייחוד יינות (פורט ושיר זה סוג של יינות קינוח) דורשים שרק יהודים שומרי מסורת יעסקו בכך. אז אם ברצונך וויסקי סקוטי עלייך לברר באיזה חביות הוא יושן, לגבי ברברן מכיוון שאין בו נגיעה אפילו קלה של ענבים והברבן לא מאוחסן בחביות ששימשו פעם ליין, שרי או פורט אין שום בעיה אלא אם זה פיניש מיוחד בסדרה מוגבלת.
 

The German

New member
קוריוז קטן על ברבן

אם כבר וויסקי שאני אוהב אז ברבן הברבן במערב הפרוע היה לא רק וויסקי אלא טקס ומטבע סחר של חוואים, מאחר ואנשים במערב חשבו איך אפשר לחסוך הם היו לוקחים חביות שונות, שורפים אותן מבפנים בכדי להעלים את הטעם של התכון הקודם שלהן למשל בשר כבוש! ואז מיישנים את הברבן, (אם הכלל...) לפעמים שפוט היו מזקקים בחצר האחורית זורקים ראש של נחש (לא בצחוק!) לארומות וצבע ושותים. ברבן אצלי = מערב פרוע
 

The German

New member
בעמותת הוויסקי עשו אייטם עליו לפני חודשיים

בערך היה מעניין
 

The German

New member
אופס שכחתי אל הלינק אז הנה:

http://www.outbox.co.il/fb/asn.aspx?t=7654562326&m=3569556568980C634234037b6591965739593m457305
 
למעלה