אי-אפשר לתבוע קבלן ואת האנשים שלו על זה שבנו בניין.
גם אתה עכשיו הזכרת לי משהו.
כשהייתי בן 10 נערך לי אבחון פסיכולוגי פשוט יחסית שמה שיצא ממנו זה חוות דעת של עמוד וחצי, האבחון הזה נערך לי על-ידי כמה פסיכולוגים טרום-פזיים בדרג נמוך, והאבחון הזה והפסיכולוגים האלה אמרו שאני כולי דפוק וצריך לשים אותי בחינוך המיוחד.
לאחר מכן לקחו אותי לאבחון פסיכולוגי נוסף שעברתי מיד לאחר מכן, הפעם כזה מושקע יותר, שעלה אלפי שקלים, ושהביא לדו"ח של עשרות עמודים, ונערך על-ידי עוד כמה פסיכולוגים טרום-פזיים, הפעם בדרג קצת גבוה יותר, והאבחון הזה והפסיכולוגים האלה אמרו שאני נורמאלי לחלוטין ושהכול בסדר איתי.
כעיקרון, ובפשטות, שני האבחונים סתרו זה את זה בבערך פלוס-מינוס כל מה שהם אמרו (נפלאות הפסיכולוגיה הטרום-פזית

).
מה שכן, ולמרות שאלו כולם פסיכולוגים טרום-פזיים ככה שההבדלים לא באמת משמעותיים, קבוצת הפסיכולוגים השנייה שבדקה אותי עדיין נחשבת מומחית יותר וטובה יותר מהראשונה.
בכל מקרה, ולאחר האבחון השני שלי, הפסיכולוגים של הקבוצה השנייה התלוצצו עם אמא שהיא צריכה לתבוע את הפסיכולוגים של הקבוצה הראשונה, אבל זאת הייתה הלצה, כמו ההלצה שלך, כי כמו מה שאי-אפשר לתבוע קבלן שעשה את עבודתו ובנה בניין, גם אם הבניין גרוע, ועוד מרע את התנאים של תושבי בניין סמוך, כך לא באמת היה אפשר לתבוע את הפסיכולוגים של האבחון הפסיכולוגי הראשון שלי, כי אי-אפשר לתבוע פסיכולוגים העושים את עבודתם, גם אם אלו פסיכולוגים גרועים שכתבו אבחון שגוי לחלוטין (פסיכולוגים גרועים ואבחון שגוי אפילו במונחים של פסיכולוגים טרום-פזיים ואבחונים טרום-פזיים, מאוד מרשים [לרעה כמובן]).
באוטוביוגרפיה הרלוונטית מבין האוטוביוגרפיות שלי, "שמש העמים: רוקדים בגשם", אני מספר את סיפור המקרה, ומתלוצץ שחבל שעצרנו כאן, ושאני לא יכול שלא לתהות לעצמי שאם היינו ממשיכים, ולוקחים אותי לקבוצת פסיכולוגים טרום-פזיים שלישית, אפילו בדרג גבוה יותר מהשנייה ושהיו עורכים לי אבחון פסיכולוגי טרום-פזי אפילו עוד יותר מתקדם, שלישי במספר, אז על אותו המשקל שבו קבוצת הפסיכולוגים בדרג הכי נמוך אמרה שאני דפוק מארץ הדפוקים, וקבוצת הביניים של הפסיכולוגים האמצעיים אמרה שאני נורמאלי מארץ הנורמאלים, ייתכן שקבוצת פסיכולוגים שלישית, אפילו טובה יותר, מתקדמת יותר ומוכשרת יותר מהשנייה, הייתה מזהה את גאונות-העל המופלגת שלי, מחוננות-העל שלי הייתה מזוהה, ואולי הייתי משובץ בבית-ספר למחוננים המותאם לצרכיי, במקום לבלות את ילדותי ונערותי כילד פלא גאון בלתי מזוהה בבית-ספר רגיל כבאיזשהו סוג של סיפור טרגדיה יווני.
צפה בקובץ המצורף 146262