יש אתר שאומר שעלי לרשום את שם משפחתי כדי לבדוק את זכאותי לדרכון גרמני.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
שם משפחתי המקורי הוא "בן זאכו"..
אבל כשהוריי עלו ב48 לארץ, בן גוריון עיברת את שמם.
שלחתי לאותו אתר את שם משפחתי המקורי דווקא.
ולהפתעתי הם השיבו לי בחיוב.
עכשיו אני שואל את עצמי, כיצד יכול להיות ששם משפחה מרוקאי מצפון אפריקה תופס?
הרי אפילו הנאצים לא הצליחו לכבוש ס"מ 1 ממרוקו.
אולי הם התבלבלו וחשבו שזאכו זה דכאו?? |תוהה|

ai27

Well-known member
חשבתי שהם ככה מקפידים לבדוק בציציות של כל אחד. |פטיש|
לא ידעתי שהם טומנים ראשם באדמה, כפי שאנחנו עשינו עם המסתננים השחורים. |פנים|
כדי לקבל אזרחות: בהחלט
כדי לקבל אישור עבודה: לא.

ובאתר הזה מקבלים כנראה כמעט את כל מי שמוכן לשלם להם

אלפיני

Well-known member
שם משפחתי המקורי הוא "בן זאכו"..
אבל כשהוריי עלו ב48 לארץ, בן גוריון עיברת את שמם.
שלחתי לאותו אתר את שם משפחתי המקורי דווקא.
ולהפתעתי הם השיבו לי בחיוב.
עכשיו אני שואל את עצמי, כיצד יכול להיות ששם משפחה מרוקאי מצפון אפריקה תופס?
הרי אפילו הנאצים לא הצליחו לכבוש ס"מ 1 ממרוקו.
אולי הם התבלבלו וחשבו שזאכו זה דכאו?? |תוהה|
מי שמתעסק בדברים הללו לשם פרנסה ומרוויח מאגרות בכל שלב, כל שצריך על מנת לעבור את הסלקציה, מילה רעה כזה נוגע לגרמנים אני יודע, זה לעבור את מבחן המדחום. מה! בו, בו רגע. שם את זה מתחת ללשון. BEEP. טוב מראה 37 מעלות. אתה בן אדם שכתוב לו יהודי בתעודת הזהות. התקבלת.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
מי שמתעסק בדברים הללו לשם פרנסה ומרוויח מאגרות בכל שלב, כל שצריך על מנת לעבור את הסלקציה, מילה רעה כזה נוגע לגרמנים אני יודע, זה לעבור את מבחן המדחום. מה! בו, בו רגע. שם את זה מתחת ללשון. BEEP. טוב מראה 37 מעלות. אתה בן אדם שכתוב לו יהודי בתעודת הזהות. התקבלת.
מאחר ולא באמת חשבתי לעבור למדינה אירופאית כלשהי אזי איני יודע מה העלויות של הדרכונים האלה
אבל אני מניח שזה לא זול..
כואב לי הלב על כל אותם עשרות אלפי ישראלים ששילמו ממיטב כספם כדי להכין לעצמם סוג של "שביל הבריחה".
הרי לא כולם באמת עזבו או חשבו לעזוב את הארץ, חלקם עשה זאת רק ממקום של רצון של שקט, שלווה והרגשה טובה.

אלפיני

Well-known member
מאחר ולא באמת חשבתי לעבור למדינה אירופאית כלשהי אזי איני יודע מה העלויות של הדרכונים האלה
אבל אני מניח שזה לא זול..
כואב לי הלב על כל אותם עשרות אלפי ישראלים ששילמו ממיטב כספם כדי להכין לעצמם סוג של "שביל הבריחה".
הרי לא כולם באמת עזבו או חשבו לעזוב את הארץ, חלקם עשה זאת רק ממקום של רצון של שקט, שלווה והרגשה טובה.
אבא שלי סידר לעצמו גם דרכון בולגרי כיליד. היתרון של דרכונים מהסוג הזה שבמיוחד בימים אלו עדיף להיכנס עם דרכון זר שכזה לחלק מהמדינות , לאילו שאין קשר עם ישראל וגם כאילו שכן עם פחות זיבולי שכל בכניסה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אבא שלי סידר לעצמו גם דרכון בולגרי כיליד. היתרון של דרכונים מהסוג הזה שבמיוחד בימים אלו עדיף להיכנס עם דרכון זר שכזה לחלק מהמדינות , לאילו שאין קשר עם ישראל וגם כאילו שכן עם פחות זיבולי שכל בכניסה.
ברור,
בוא לא נשכח גם את אלה שנדרשו באמסטרדם להציג דרכון.
מי שבאותה סיטואציה "לא היה לו דרכון", או "שכח את הדרכון במלון", חטף.

אלפיני

Well-known member
ברור,
בוא לא נשכח גם את אלה שנדרשו באמסטרדם להציג דרכון.
מי שבאותה סיטואציה "לא היה לו דרכון", או "שכח את הדרכון במלון", חטף.
הבנתי, לא כדאי לגור בכפוף לחוליגנים.

אני דווקא מניח שגם לפחות חלק מהמשפחה שלך מסודרת בעניין זה - האישה והילד, ובמקום שפחות אקטואלי הסוגיה.

הכוונה שלי הייתה להגיד שדרכון זר יכול לפתוח כל מני אופציות, ולא צריך להסתכל עליו רק בשלילה.
אמרתי לך כבר שבן גביר מפחיד אותי הרבה יותר מהחמאס וכל החוליגנים, כי פוטנציאל הנזק שלו בא מתוך הממשלה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
הבנתי, לא כדאי לגור בכפוף לחוליגנים.
אתה אף פעם לא יכול לדעת מאיזה חור יצוץ חוליגן
אני דווקא מניח שגם לפחות חלק מהמשפחה שלך מסודרת בעניין זה - האישה והילד, ובמקום שפחות אקטואלי הסוגיה.
אתה יודע, גם שם אני לא חש בטוח כל כך..
א) כי המשטרה שם מושחתת ומספיק שמישהו ישלם להם והם יעשו את מה שהם יידרשו לעשות.
ב) אני לא בטוח שזאת שמשכירה לנו את דירת החדרים לא תלך להלשין בפני גורמים עויינים שיש ישראלים אצלה בחצר
שהרי היא מקבלת את התשלום מראש ואם משהו יאונה לדיירים היא רק תרוויח יותר.
הכוונה שלי הייתה להגיד שדרכון זר יכול לפתוח כל מני אופציות, ולא צריך להסתכל עליו רק בשלילה.
הכוונה שלי הייתה להגיד שלכל היהודים בגרמניה הנאצית היו ת.ז. גרמניות וזה לא ממש עזר להם.
אפילו יהודי צרפת לא יכלו להינצל שהרי ממשלת וישי הצרפתית הלשינה עליהם בפני הנאצים הכובשים.
אמרתי לך כבר שבן גביר מפחיד אותי הרבה יותר מהחמאס וכל החוליגנים, כי פוטנציאל הנזק שלו בא מתוך הממשלה.
בן גביר הוא אולי נראה ונשמע מאיים אבל הוא זה שדוחף את נתניהו לעשות מעשים.
הוא זה שמקים יחידות משטרה מיוחדות, למשל אחת שהוקמה לאחרונה בנגב כדי לשבש לגנבים הבדואים את החיים הקלים שהיו להם עד כה.
מדינת ישראל של לפני בן גביר הייתה גן עדן לפושעים.
זה יקח עוד קצת זמן, אבל לאט לאט הגן עדן הזה יהפוך לגהינום עבורם.
אבל שוב, אני רק מציג עובדות, אני לא מנסה לשכנע אותך או מישהו אחר כאן
שהרי כל מה שקשור לבן גביר ו/או נתניהו זה בגדר סדין אדום עבורכם. :)

ריקי זו אני

Well-known member
סבא,
אתה נראה לי קצת תמים... כי למה לדעתך גרמניה, או מי מטעמה מעוניין ביהודים גרמנים, ולא מעוניין ביהודים סתם??? אוהבי ציון
נהיו הגרמנים...? אז לא.
העניין לפספורטים מגלג המוןןן... המון... כסףף. רוצה להיות חלק מהאומה הגרמנית? שלם לעורכי דין כאן ושם... הפעל כביכול מנגנוני בדיקה ושאר ביוקרטיה... ושתגמור לשלם תזכה... מה שמוסלמי יקבל בחצי זמן ובחינם...

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
סבא,
אתה נראה לי קצת תמים... כי למה לדעתך גרמניה, או מי מטעמה מעוניין ביהודים גרמנים, ולא מעוניין ביהודים סתם??? אוהבי ציון
נהיו הגרמנים...? אז לא.
העניין לפספורטים מגלג המוןןן... המון... כסףף. רוצה להיות חלק מהאומה הגרמנית? שלם לעורכי דין כאן ושם... הפעל כביכול מנגנוני בדיקה ושאר ביוקרטיה... ושתגמור לשלם תזכה... מה שמוסלמי יקבל בחצי זמן ובחינם...
יענו אפלייה מתקנת כמו שיש לנו כאן? ;-)

רציתי רק שיהיה ברור, ריקי כפרה.
אני מעולם ולעולם, לא אני, לא ילדיי ואפילו לא כל נשותיי חשבנו לעזוב חלילה את הארץ.
הייתה לי הזדמנות (ועדיין יש לי) לרכוש בית קרקע 4 חדרים עם שטח אדמה גדול מסביב באודון טאני בתאילנד בסכום מגוחך של 150 אלף ₪
ועם הכסף שחסכתי ואני מקבל גם פנסיה אוכל לחיות כמו אפנדי
עם מנקה ועם בשלנית, אפשר גם מזונונית. ;-) ;-)
ולא הלכתי על זה, העדפתי את האזעקות, ירי הטילים, ירי המחירים, שלל שמאלנים ומה לא?
כי יש לי כאן משפחה גדולה, ילדים ילדות נכדים נכדות
בעד שום הון בעולם לא אעזוב אותם.
כאן נולדתי, כאן ביתי, כאן נולדו לי ילדיי, טאם טראם טרראם, תרמתי דם. |חיוךרחב|

ריקי זו אני

Well-known member

אני מעולם ולעולם, לא אני, לא ילדיי ואפילו לא כל נשותיי חשבנו לעזוב חלילה את הארץ.
הייתה לי הזדמנות (ועדיין יש לי) לרכוש בית קרקע 4 חדרים עם שטח אדמה גדול מסביב באודון טאני בתאילנד בסכום מגוחך של 150 אלף ₪
ולא הלכתי על זה, העדפתי את האזעקות, ירי הטילים, ירי המחירים, שלל שמאלנים ומה לא?
סבאל'ה
איך? איך? אעלה על דעתי שאיש כמוך יעזוב את הארץ לטובת גלות... אתה עץ בארץ הזו... שורשים מפצחי סלע... לא עלה בדעתי... ממש לא!!!
מה שטענתי זה לעניין הגרמנים, שהם החליטו לתת פספורטים גרמנים כאילו בבדיקת המוצא... ואני טוענת שלא היא!!! כי בחננו מה אכפת למשהו במינכן או בבון איזה ישראלים יכנסו אליהם... אם יכנסו, הרי אם יהודי 'מרוקאי' יבקש פספורט הם יגידו לו 'לא' ומרוקאים מוסלמים יכניסו במאות אלפים? שטויות...

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
סבאל'ה
איך? איך? אעלה על דעתי שאיש כמוך יעזוב את הארץ לטובת גלות... אתה עץ בארץ הזו... שורשים מפצחי סלע... לא עלה בדעתי... ממש לא!!!
מה שטענתי זה לעניין הגרמנים, שהם החליטו לתת פספורטים גרמנים כאילו בבדיקת המוצא... ואני טוענת שלא היא!!! כי בחננו מה אכפת למשהו במינכן או בבון איזה ישראלים יכנסו אליהם... אם יכנסו, הרי אם יהודי 'מרוקאי' יבקש פספורט הם יגידו לו 'לא' ומרוקאים מוסלמים יכניסו במאות אלפים? שטויות...
כן, עכשיו כשאני חושב על זה שוב, אני מתחיל להבין שאת באמת צודקת.
אין עלייך ריקי כפרה.
את אשכרה "מלח הארץ"
יותר נכון, מלכת הארץ. |כתר| |4U|

SupermanZW

Well-known member

את זה עוד לא ראית - https://www.birdsadvice.com/ireland...TRt2mUf1pIyJjuqmy0_aem_6OVigomMHJM-P94JSxXxJw

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אני מניח שהאירלנדים מעוניינים להפריח את האיזורים הלא מיושבים וליישב אותם באנשים מתאימים.
אז דע לך שלדודים שלי מדינת ישראל עשתה אוטו הדוור והם לא קיבלו גרוש שחוק מהמדינה כשהם נזרקו לדימונה
ולעוד כמה עיירות פיתוח.

אלפיני

Well-known member
אני מניח שהאירלנדים מעוניינים להפריח את האיזורים הלא מיושבים וליישב אותם באנשים מתאימים.
אז דע לך שלדודים שלי מדינת ישראל עשתה אוטו הדוור והם לא קיבלו גרוש שחוק מהמדינה כשהם נזרקו לדימונה
ולעוד כמה עיירות פיתוח.
רגע סבא, אתה רוצה להגיד שמענק אבטלה לא קיבלו בעיירות פיתוח? אנשים לא הגיעו לדירות שם?
מה רצית , כל המדינה שיכונים בארלוזרוב פינת דיזינגוף?
אגב, אתה לא מיוחד. גם את הסבא והסבתא שלי משני הצדדים זרקו לעיר פיתוח - עכו. כך הורי הכירו.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
רגע סבא, אתה רוצה להגיד שמענק אבטלה לא קיבלו בעיירות פיתוח? אנשים לא הגיעו לדירות שם?
מה רצית , כל המדינה שיכונים בארלוזרוב פינת דיזינגוף?
אגב, אתה לא מיוחד. גם את הסבא והסבתא שלי משני הצדדים זרקו לעיר פיתוח - עכו. כך הורי הכירו.
אתה עושה צחוק?
מישהו מעיירות הפיתוח קיבל 90 אלף דולר בתור עמדת פתיחה?
קיבלו אבטלה למשך כמה חודשים ובזה זה נגמר
גם המענק לא היה מלוא השכר, אלא 70 אחוז ממנו.
לגבי "הדירות" שם, זה רחוק מאד מדיזינגוף פינת ארלוזורוב, אתה ראית איך הן נראות?
מדובר בדירות קטנות מאד שבנויות מכמה לוחות של מבנים טרומיים.
בחורף אתה גר בתוך מקרר ובקיץ גהינום.
אפילו בחיפה הם בנו בצמוד לצלע ההר בניין של 8 קומות
אבל הכניסה הייתה מקומה 4
4 קומות מינוס ו4 קומות למעלה, כדי לחסוך את המעלית.
אבל אתה יודע מה מעניין בכל הסיפור הזה
הם לא התלוננו, הם לא מהרו להוציא דרכונים גרמניים או פורטוגלים
הם התגייסו לצה"ל ונלחמו
וכשהם חזרו הביתה לחופשה, הם חטפו על הראש רקיטות באופקים ובשדרות.
אפילו היום אתה רואה את אותו המצב בקריית שמונה בנהריה ובמרגליות.

למעלה