ישראל צריכה ממשלה ציונית שתהיה מורכבת אך ורק ממפלגות ציוניות ולא אנטי-ציוניות

evglev1

Well-known member
מנהל
נכון. כי רק לך אכפת מהמדינה. את בעלי דעות אחרות ממך רחמנא לצלן, המדינה לא מעניינת. זה בא לידי ביטוי מובהק בכך שהם מעזים, ר"ל כאמור, להחזיק בדעה מעט שונה משלך. אתה לגמרי צודק :).

אנא סלח לי שלא קראתי מעבר להצהרה הנ"ל. אני פשוט אחרי טיפול שיניים כירורגי וכואב לי לחייך חיוך רחב מדי (הדברים נכתבים במלוא הרצינות למקרה שתהית :)). אולי מחר אשקול להמשיך לקרוא את הנ"ל אם אזכור ואגיב גם על ההמשך.
לגלות סובלנות כלפי "נמות ולא נתגייס" ו"בשלטון הכופרים אין אנו מאמינים" זה בדיוק גם לגלות סובלנות לאלה שמתאבלים על הנאכבה ביום העצמאות.

Harrington

Well-known member
מנהל
לגלות סובלנות כלפי "נמות ולא נתגייס" ו"בשלטון הכופרים אין אנו מאמינים" זה בדיוק גם לגלות סובלנות לאלה שמתאבלים על הנאכבה ביום העצמאות.
יופי בוזגלו. אז לך תגלה סובלנות לנכבה. מה אתה רוצה ממני?

Harrington

Well-known member
מנהל
יופי בוזגלו. אז לך תגלה סובלנות לנכבה. מה אתה רוצה ממני ומה אני קשור בכלל (לא ראית אותי כותב על צורך בסובלנות כלפי האמירות האלה. אתה מעתיק מדברי מתדיין אחר שקשקש עצמו לדעת והמציא לי דברים שכלל לא כתבתי)?

evglev1

Well-known member
מנהל
אם כל כך מענין אותך רק מה שקורה בישראל על אחת כמה וכמה אתה צריך להיות בעד ממשלה ציונית ולא ממשלה עם מפלגות אנטי-ציוניות.

אני לא סבור, הם בעצמם מצהירים זאת. המשפט "נמות ולא נתגייס" צריך לזעזע כל אזרח ישראלי שאיכפת לו מהמדינה וביטחונה. מי שלא איכפת לו מהמדינה לא יזדעזע משום דבר. אך מי שכן איכפת לו משפט מתריס שכזה צריך להוות נורה אדומה בוהקת מהבהבת עבורו. וכפי שכבר ציינתי, לא רק המפלגות החרדיות הן בעיה מבחינתי.
בכלל אחרי שהם קראו לממשלה "שלטון הכופרים" היה צריך להעיף אותם מהממשלה על טיל גם במחיר של הליכה לבחירות.

evglev1

Well-known member
מנהל
ישראל צריכה ממשלה שמייצגת את כל קבוצות האוכלוסיה, בוודאי הגדולות אך רצוי גם הקטנות יותר, שלה. כך יאה וכך נאה למדינה שמגדירה עצמה דמוקרטית.

כלומר עם כולם ולא בלי אף אחד. לא במסגרת החלטה מראש ו/או חרמות.
זאת אומרת שלמפלגות הרל"ב של 57-61 מנדטים בסקרי המיינסטרים ו-40-42 מנדטים בסקרים של ערוצים 14-15 גם חייבת להיות להם לפחות נציגה אחת בממשלה.
יכול בהחלט להיות שאתה צודק ודי במפלגות הגדולות כדי לייצג את כל קבוצות האוכלוסיה. אבל עובדתית נראה שלא כל אותן קבוצות אוכלוסיה מסכימות איתך, שכן אם זה היה המצב בעיניהן, לא היה כל צורך בהקמת מפלגות סקטוריאליות. "סחטניות" אגב זאת מילה שנכונה לכל מפלגה שאי-פעם ישבה בקואליציה כלשהי ולא הייתה מפלגת השלטון בה. ליישם מושג זה רק כאשר מדובר בחובשי כיפות ולכנות את אותה סיטואציה בדיוק 'משא ומתן קואליציוני' כשמדובר באחרות, זה סתם (סוג של) גזענות ודמגוגיה.

לגבי מה שקורה במדינות אחרות, מענין אותי כקליפת השום. אנחנו מדינה מיוחדת, משלל בחינות וסיבות. זה משפיע גם על דברים כאלה וזה בסדר גמור. כשאחיה במדינה אחרת יענין אותי מה קורה שם. כרגע מענין אותי מה קורה בישראל.
הסחטנות של מפלגות אידיאולוגיות היא סחטנות של ערכים ושל מפלגות סקטוריאליות של תקציבים לסקטור שלהם. כך שמפלגות אידיאולוגיות סוחטות למען רעיון ומפלגות סקטוריאליות סוחטות הטיית תקציבים לטובת המגזרים שלהם. כלומר הסחטנות שלהם רק בחלוקת הערכים ואצל מפלגות אחרות הסחטנות היא על הדרך הנכונה לדעתם לנהל את המדינה.

Harrington

Well-known member
מנהל
הסחטנות של מפלגות אידיאולוגיות היא סחטנות של ערכים ושל מפלגות סקטוריאליות של תקציבים לסקטור שלהם.
א. לא נכון. נהיר מדבריך שלא בדקת מאומה ממה שאתה כותב עליו.
ב. גם אם היה נכון, אין עם זה כמובן שום בעיה. עדיין זה לא שונה במאומה ממפלגות קואליציה אחרות ש"סוחטות" כספים (למשל) לאינטרסים שהן דוגלות בהם. זה אחלה תירוץ כדי להבדיל בין החרדים לכל השאר כשכולם עושים בדיוק אותו דבר, אבל זה חרטוט מוחלט שעדיף שלא היה בא לעולם בכלל כתירוץ להסתרת/עמעום מה שמהווה נטו שנאה שנאה ועוד פעם שנאה גרידא.

1ספי11

Well-known member
ישראל צריכה ממשלה שמייצגת את כל קבוצות האוכלוסיה, בוודאי הגדולות אך רצוי גם הקטנות יותר, שלה. כך יאה וכך נאה למדינה שמגדירה עצמה דמוקרטית.

ממשלה צריכה להבטיח לשיוויון אזרחי בלי קשר לזהות מרכיבי הממשלה. בזאת מתבטאת הדמוקרטיה.

Harrington

Well-known member
מנהל
ממשלה צריכה להבטיח לשיוויון אזרחי בלי קשר לזהות מרכיבי הממשלה. בזאת מתבטאת הדמוקרטיה.
לא, דווקא לא. בוודאי שלא רק. דמוקרטיה מתבטאת בשלל דרכים. יתכן ששוויון חברתי היא אחת מהן. יתכן גם שלא (לא מכיר הרבה מדינות בהן יש שוויון חברתי מלא בכל דבר וענין). אבל ככלל קיים בישראל שוויון חברתי, כך שמבחינתי אין בנושא הזה בעיה מיוחדת שמצדיקה התייחסות והרחבה של הדיון אליו. גם לא אם יש מי שלדחוף את המילים האלה לכל דיון ושיח חשוב לו.

1ספי11

Well-known member
לא, דווקא לא. בוודאי שלא רק. דמוקרטיה מתבטאת בשלל דרכים. יתכן ששוויון חברתי היא אחת מהן. יתכן גם שלא (לא מכיר הרבה מדינות בהן יש שוויון חברתי מלא בכל דבר וענין). אבל ככלל קיים בישראל שוויון חברתי, כך שמבחינתי אין בנושא הזה בעיה מיוחדת שמצדיקה התייחסות והרחבה של הדיון אליו. גם לא אם יש מי שלדחוף את המילים האלה לכל דיון ושיח חשוב לו.
לא יודע מהו "שוויון חברתי. אמרתי שוויון אזרחי בלי הבד דת גזע ומין. לא יודע מהי דמוקרטיה שלא קיים בה המרכיב הזה.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא יודע מהו "שוויון חברתי. אמרתי שוויון אזרחי בלי הבד דת גזע ומין. לא יודע מהי דמוקרטיה שלא קיים בה המרכיב הזה.
אשריך על הודאתך שאינך יודע דברים מסוימים. ניפגש לאחר שתלמד אותם.

1ספי11

Well-known member
כמו כן חוץ ממנסור עבאס גם הרשימה המשותפת, גם החרדים וגם הדמוקרטים אומרים בפה מלא שהם עומדים לסחוט רק דברים שחשובים לבוחרים שלהם ובוחרי חבריהם לקואליציה יכולים לקפוץ הם רוצה עם שש עד חמש עשרה מנדטים להפוך לפחות 50 ח"כים לסמרטוטים שלהם ולפחות הם מספיק הגונים להצהיר על כך עוד לפני הבחירות.
שקר.
אשריך על הודאתך שאינך יודע דברים מסוימים. ניפגש לאחר שתלמד אותם.
ולעניין?
אין עליך בהתחמקות עלובה .

Harrington

Well-known member
מנהל
אין עליך בהתחמקות עלובה .
ההתחמקות התחילה כשהחלטת להסתפק בסיסמאות נבובות במקום להנפיק התייחסות עניינית מפורטת שמסבירה את עמדתך. אז כרגיל וכמובן, אתה חייב לנסות להשליך את צעדיך על הצד שכנגד. אין כל חדש תחת השמש בשיטתך זו :cool:. אולם אם אתה באמת חושב שהיא עובדת (זולת על קבוצת המעודדות השגרתית), חשוב שנית.

ואכן, אתה לגמרי צודק, התחמקותך עלובה למדי. אבל בינינו, ספק אם ניתן היה לצפות למשהו אחר ממך.

בריאות, מיצינו.

evglev1

Well-known member
מנהל
נכון. כי רק לך אכפת מהמדינה. את בעלי דעות אחרות ממך רחמנא לצלן, המדינה לא מעניינת. זה בא לידי ביטוי מובהק בכך שהם מעזים, ר"ל כאמור, להחזיק בדעה מעט שונה משלך. אתה לגמרי צודק :).

אנא סלח לי שלא קראתי מעבר להצהרה הנ"ל. אני פשוט אחרי טיפול שיניים כירורגי וכואב לי לחייך חיוך רחב מדי (הדברים נכתבים במלוא הרצינות למקרה שתהית :)). אולי מחר אשקול להמשיך לקרוא את הנ"ל אם אזכור ואגיב גם על ההמשך.
כלומר לגייס את הערבים כדי שיוכלו לעבוד ברפאל תוך סיכון חיי היהודים בצבא?

1ספי11

Well-known member

כלומר לגייס את הערבים כדי שיוכלו לעבוד ברפאל תוך סיכון חיי היהודים בצבא?
???
אתם אלה שרוצים להשוות בין החרדים לערבים.

evglev1

Well-known member
מנהל

זאת אומרת שלמפלגות הרל"ב של 57-61 מנדטים בסקרי המיינסטרים ו-40-42 מנדטים בסקרים של ערוצים 14-15 גם חייבת להיות להם לפחות נציגה אחת בממשלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא הבנתי את הקשר בין תגובתך לדברי או בין דברי לסקרים כלשהם.
לגבי נוכחות נציגות של מחנה הרל"ב בממשלה, ממתי מחנה הרל"ב זה קבוצת אוכלוסיה בישראל?

evglev1

Well-known member
מנהל
כלומר בלי ערבים, בלי חרדים ובלי שמאלנים קיצוניים.
נכון כל אדם נורמאלי היה רוצה ממשלה עם הליכד, ביחד, ישר וישראל ביתינו ובהתאם לאידיאולוגיה חלק היו רוצים לראות את הציונות הדתית ועוצמה היהודית חלק לא. אבל ברור שלבוחרי הליכד, ישר, ביחד וישראל ביתינו יש יותר משותף מאשר לבוחרי הליכוד עם החרדים ולבוחרי ביחד, ישר וישראל ביתינו עם השמלאנים הקיצוניים שקוראים לעצמם דמוקרטים ולערבים. כל ממשלה עם חרדים, ערבים או מפלצת הדמוקרטים היא לא ממשלה טבעית.

ביטניקט

Well-known member
דווקא רוב הסיכויים שהדמוקרטים האנטי-דמוקרטיים יהיו בקואליציה הבאה. הסיכוי של הליכוד לנצח את הבחירות הוא בערך כמו הסיכוי של הנדל וטרופר לעבור את אחוז החסימה.
הסיבה היחידה שהליכוד לא ינצח בבחירות היא החרדים.

תסלח לי מאוד, מר סניגור, אך מי שלא תורם כלום למדינה ומצפה שיהיו לו רק זכויות כאזרח ושום חובות כאזרח הוא לא מישהו שאיכפת לו מהמדינה בשום צורה.
נכון כל אדם נורמאלי היה רוצה ממשלה עם הליכד, ביחד, ישר וישראל ביתינו ובהתאם לאידיאולוגיה חלק היו רוצים לראות את הציונות הדתית ועוצמה היהודית חלק לא. אבל ברור שלבוחרי הליכד, ישר, ביחד וישראל ביתינו יש יותר משותף מאשר לבוחרי הליכוד עם החרדים ולבוחרי ביחד, ישר וישראל ביתינו עם השמלאנים הקיצוניים שקוראים לעצמם דמוקרטים ולערבים. כל ממשלה עם חרדים, ערבים או מפלצת הדמוקרטים היא לא ממשלה טבעית.
בדיוק. אבל לך ספר להרינגטון "סניגור החרדים", שלא משנה מה תמיד מסנגר עליהם, את המובן מאליו...

Harrington

Well-known member
מנהל
בדיוק. אבל לך ספר להרינגטון "סניגור החרדים", שלא משנה מה תמיד מסנגר עליהם, את המובן מאליו...
לא שאכפת לי (רגיל לקרוא את החרטוט חסר הבסיס הזה מפי אנשים שהבנת הנקרא אינו הצד החזק שלהם), אבל לא סנגרתי על איש למעלה :cool:. כמובן שככל שקשה לך עד כדי כך להתמודד עם דעה שונה, אתה לגמרי זכאי להמציא ממוחך הקודח ולעשות כאילו זה נכון וכו'. מדינה דמוקרטית אחרי הכל :). אבל תכל'ס מדובר בחרטוט מצוי, המצאה מונפצת וחסרת כל רלוונטיות למשהו בדברי או לדיון בכלל.

evglev1

Well-known member
מנהל
לא שאכפת לי (רגיל לקרוא את החרטוט חסר הבסיס הזה מפי אנשים שהבנת הנקרא אינו הצד החזק שלהם), אבל לא סנגרתי על איש למעלה :cool:. כמובן שככל שקשה לך עד כדי כך להתמודד עם דעה שונה, אתה לגמרי זכאי להמציא ממוחך הקודח ולעשות כאילו זה נכון וכו'. מדינה דמוקרטית אחרי הכל :). אבל תכל'ס מדובר בחרטוט מצוי, המצאה מונפצת וחסרת כל רלוונטיות למשהו בדברי או לדיון בכלל.
בכל פעם שמישהו תוקף את החרדים אתה מגן עליהם.

למעלה