הכי חשוב שהדמוקרטים והחרדים יהיו בחוץ וישלמו על כל מה שעשו לנו במלחמהכלומר בלי ערבים, בלי חרדים ובלי שמאלנים קיצוניים.
רוב הסיכויים שהחרדים יהיו גם בקואליציה הבאה,הכי חשוב שהדמוקרטים והחרדים יהיו בחוץ וישלמו על כל מה שעשו לנו במלחמה
דווקא רוב הסיכויים שהדמוקרטים האנטי-דמוקרטיים יהיו בקואליציה הבאה. הסיכוי של הליכוד לנצח את הבחירות הוא בערך כמו הסיכוי של הנדל וטרופר לעבור את אחוז החסימה.רוב הסיכויים שהחרדים יהיו גם בקואליציה הבאה,
החילונים-ים מדי בכדי להתאחד, כ"א עם האגו והשינאה שלו לאחר, מונעת את טובת המדינה.
הסיבה היחידה שהליכוד לא ינצח בבחירות היא החרדים.דווקא רוב הסיכויים שהדמוקרטים האנטי-דמוקרטיים יהיו בקואליציה הבאה. הסיכוי של הליכוד לנצח את הבחירות הוא בערך כמו הסיכוי של הנדל וטרופר לעבור את אחוז החסימה.
ספר לנו מיהם הדמוקרטים האנטי דמוקרטים?דווקא רוב הסיכויים שהדמוקרטים האנטי-דמוקרטיים יהיו בקואליציה הבאה. הסיכוי של הליכוד לנצח את הבחירות הוא בערך כמו הסיכוי של הנדל וטרופר לעבור את אחוז החסימה.
יאיר גולן הוא אנטי דמוקרט עם חינוך מחדש לבני עמו ועם סגירת ערוץ טלוויזיה.ספר לנו מיהם הדמוקרטים האנטי דמוקרטים?
אולי אתה מתגעגע לדמוקרטיה של הרפובליקה הדמוקרטית שהיא חלק מברית המועצות?
דמוקרטיה היא משהו שצריך ללמוד אותו. ישראל היום הולכת ומאבדת את ההגדרה הזאת.יאיר גולן הוא אנטי דמוקרט עם חינוך מחדש לבני עמו ועם סגירת ערוץ טלוויזיה.
כמו כן חוץ ממנסור עבאס גם הרשימה המשותפת, גם החרדים וגם הדמוקרטים אומרים בפה מלא שהם עומדים לסחוט רק דברים שחשובים לבוחרים שלהם ובוחרי חבריהם לקואליציה יכולים לקפוץ הם רוצה עם שש עד חמש עשרה מנדטים להפוך לפחות 50 ח"כים לסמרטוטים שלהם ולפחות הם מספיק הגונים להצהיר על כך עוד לפני הבחירות.כלומר בלי ערבים, בלי חרדים ובלי שמאלנים קיצוניים.
נכון הרשימה המשותפת ממילא תהיה בחוץ כי זה גוש מפלגות של "רק לא צה"ל" והם חוגגים מותו של חייל צה"ל כולל החיילים הבדואים והערבים הנוצרים ומתאבלים על כל מחבל שנהרג וזה כולל גם י-ה-ו-ד-ו-נ-י-ם כמו עופר כסיף ולכן המקסימום שהם יכולים זה ללכת לבחירות נוספת כשאייזנקוט ראש ממשלת המעבר כי הם לא יכולים להישאר בקואליציה מול הגנה עצמית אפילו מינימאלית של חיילי צה"ל. כך שהבעיה היא רק עם הדמוקרטים שרוצים שאייזנקוט או בנט יהיה האנטיכיוכוס של המתיישבים והחרדים שרוצים מעמד שהיה לאצולה בימי הביניים עם פי 10 יותר זכויות מלשאר האזרחים ופי 10 פחות חובות מלשאר האזרחים.הכי חשוב שהדמוקרטים והחרדים יהיו בחוץ וישלמו על כל מה שעשו לנו במלחמה
ישראל צריכה ממשלה שמייצגת את כל קבוצות האוכלוסיה, בוודאי הגדולות אך רצוי גם הקטנות יותר, שלה. כך יאה וכך נאה למדינה שמגדירה עצמה דמוקרטית.ישראל צריכה ממשלה ציונית שתהיה מורכבת אך ורק ממפלגות ציוניות ולא אנטי-ציוניות
כלומר עם כולם ולא בלי אף אחד. לא במסגרת החלטה מראש ו/או חרמות.כלומר בלי ערבים, בלי חרדים ובלי שמאלנים קיצוניים.
מה לעשות שהחרדים לא מוכנים להתחשב בשאר הציבור ולא מוכנים לשום שינוי כתוצאה מהטבח הנורא של שמיני עצרת לא באחוז המתגייסים החרדים ולא בתקציבים שהם מקבלים ורוצים סטאטוס קוו שכל אחד ואחד מהם פטור מגיוס ומתייגסים רק אלה שמתנדבים כמו אצל הערבים הנוצרים והבדואים וכל אחד ואחד מהם פעמיים שכר מינימום מהמדינה בלי לעבוד.ישראל צריכה ממשלה שמייצגת את כל קבוצות האוכלוסיה, בוודאי הגדולות אך רצוי גם הקטנות יותר, שלה. כך יאה וכך נאה למדינה שמגדירה עצמה דמוקרטית.
כלומר עם כולם ולא בלי אף אחד. לא במסגרת החלטה מראש ו/או חרמות.
אולי בעיה (אם נכון), אבל זה לא משנה את דעתי בנוגע לאיך טוב שממשלה תיראה.מה לעשות שהחרדים לא מוכנים להתחשב בשאר הציבור ולא מוכנים לשום שינוי כתוצאה מהטבח הנורא של שמיני עצרת לא באחוז המתגייסים החרדים ולא בתקציבים שהם מקבלים ורוצים סטאטוס קוו שכל אחד ואחד מהם פטור מגיוס ומתייגסים רק אלה שמתנדבים כמו אצל הערבים הנוצרים והבדואים וכל אחד ואחד מהם פעמיים שכר מינימום מהמדינה בלי לעבוד.
המפלגות הגדולות בישראל מייצגות את כל קבוצות האוכלוסיה, יש בהם מכל המינים והסוגים בשמאל ובימין. כך שאין שום צורך במפלגות סקטוריאליות אנטי-ציוניות סחטניות. וחוץ מזה, בשום מדינה אין מפלגות של חרדים וערבים. רק פה בישראל.ישראל צריכה ממשלה שמייצגת את כל קבוצות האוכלוסיה, בוודאי הגדולות אך רצוי גם הקטנות יותר, שלה. כך יאה וכך נאה למדינה שמגדירה עצמה דמוקרטית.
כלומר עם כולם ולא בלי אף אחד. לא במסגרת החלטה מראש ו/או חרמות.
יכול בהחלט להיות שאתה צודק ודי במפלגות הגדולות כדי לייצג את כל קבוצות האוכלוסיה. אבל עובדתית נראה שלא כל אותן קבוצות אוכלוסיה מסכימות איתך, שכן אם זה היה המצב בעיניהן, לא היה כל צורך בהקמת מפלגות סקטוריאליות. "סחטניות" אגב זאת מילה שנכונה לכל מפלגה שאי-פעם ישבה בקואליציה כלשהי ולא הייתה מפלגת השלטון בה. ליישם מושג זה רק כאשר מדובר בחובשי כיפות ולכנות את אותה סיטואציה בדיוק 'משא ומתן קואליציוני' כשמדובר באחרות, זה סתם (סוג של) גזענות ודמגוגיה.המפלגות הגדולות בישראל מייצגות את כל קבוצות האוכלוסיה, יש בהם מכל המינים והסוגים בשמאל ובימין. כך שאין שום צורך במפלגות סקטוריאליות אנטי-ציוניות סחטניות. וחוץ מזה, בשום מדינה אין מפלגות של חרדים וערבים. רק פה בישראל.
אם כל כך מענין אותך רק מה שקורה בישראל על אחת כמה וכמה אתה צריך להיות בעד ממשלה ציונית ולא ממשלה עם מפלגות אנטי-ציוניות.יכול בהחלט להיות שאתה צודק ודי במפלגות הגדולות כדי לייצג את כל קבוצות האוכלוסיה. אבל עובדתית נראה שלא כל אותן קבוצות אוכלוסיה מסכימות איתך, שכן אם זה היה המצב בעיניהן, לא היה כל צורך בהקמת מפלגות סקטוריאליות. "סחטניות" אגב זאת מילה שנכונה לכל מפלגה שאי-פעם ישבה בקואליציה כלשהי ולא הייתה מפלגת השלטון בה. ליישם מושג זה רק כאשר מדובר בחובשי כיפות ולכנות את אותה סיטואציה בדיוק 'משא ומתן קואליציוני' כשמדובר באחרות, זה סתם (סוג של) גזענות ודמגוגיה.
לגבי מה שקורה במדינות אחרות, מענין אותי כקליפת השום. אנחנו מדינה מיוחדת, משלל בחינות וסיבות. זה משפיע גם על דברים כאלה וזה בסדר גמור. כשאחיה במדינה אחרת יענין אותי מה קורה שם. כרגע מענין אותי מה קורה בישראל.
השאלה הייתה איזו ממשלה עדיפה. תשובתי היא כאמור לעיל, כזאת שמייצגת כמה שיותר את מרכיבי האוכלוסיה במדינה. זו דעתי והיא לא משתנה בגלל שאתה סבור שאיזה חובש כיפה פחות ציוני ממך. בכלל, על אף שאני לגמרי מסכים שעל הממשלה לקדם את הרעיון הציוני, זה לא מחייב מבחינתי שכל מרכיביה בהכרח יהיו ציונים. כל אחד זכאי לדעתו, לטוב ולמוטב, ואני לא כל כך בקטע של החרמות או מניעת השתתפות בהנהגה רק בגלל דעתו של אדם.אם כל כך מענין אותך רק מה שקורה בישראל על אחת כמה וכמה אתה צריך להיות בעד ממשלה ציונית ולא ממשלה עם מפלגות אנטי-ציוניות.
אם כל כך מענין אותך רק מה שקורה בישראל על אחת כמה וכמה אתה צריך להיות בעד ממשלה ציונית ולא ממשלה עם מפלגות אנטי-ציוניות.יכול בהחלט להיות שאתה צודק ודי במפלגות הגדולות כדי לייצג את כל קבוצות האוכלוסיה. אבל עובדתית נראה שלא כל אותן קבוצות אוכלוסיה מסכימות איתך, שכן אם זה היה המצב בעיניהן, לא היה כל צורך בהקמת מפלגות סקטוריאליות. "סחטניות" אגב זאת מילה שנכונה לכל מפלגה שאי-פעם ישבה בקואליציה כלשהי ולא הייתה מפלגת השלטון בה. ליישם מושג זה רק כאשר מדובר בחובשי כיפות ולכנות את אותה סיטואציה בדיוק 'משא ומתן קואליציוני' כשמדובר באחרות, זה סתם (סוג של) גזענות ודמגוגיה.
לגבי מה שקורה במדינות אחרות, מענין אותי כקליפת השום. אנחנו מדינה מיוחדת, משלל בחינות וסיבות. זה משפיע גם על דברים כאלה וזה בסדר גמור. כשאחיה במדינה אחרת יענין אותי מה קורה שם. כרגע מענין אותי מה קורה בישראל.
אני לא סבור, הם בעצמם מצהירים זאת. המשפט "נמות ולא נתגייס" צריך לזעזע כל אזרח ישראלי שאיכפת לו מהמדינה וביטחונה. מי שלא איכפת לו מהמדינה לא יזדעזע משום דבר. אך מי שכן איכפת לו משפט מתריס שכזה צריך להוות נורה אדומה בוהקת מהבהבת עבורו. וכפי שכבר ציינתי, לא רק המפלגות החרדיות הן בעיה מבחינתי.השאלה הייתה איזו ממשלה עדיפה. תשובתי היא כאמור לעיל, כזאת שמייצגת כמה שיותר את מרכיבי האוכלוסיה במדינה. זו דעתי והיא לא משתנה בגלל שאתה סבור שאיזה חובש כיפה פחות ציוני ממך. בכלל, על אף שאני לגמרי מסכים שעל הממשלה לקדם את הרעיון הציוני, זה לא מחייב מבחינתי שכל מרכיביה בהכרח יהיו ציונים. כל אחד זכאי לדעתו, לטוב ולמוטב, ואני לא כל כך בקטע של החרמות או מניעת השתתפות בהנהגה רק בגלל דעתו של אדם.
מאחר וכל חבר/ת ממשלה נדרש להסכים לקווי היסוד שלה, די לי בכך שאלו יהיו ציוניים לצורך הענין ומי שמוכן לכך גם אם הוא עצמו פחות רואה את חשיבות הענין, מבחינתי ברוך הבא.
נכון. כי רק לך אכפת מהמדינה. את בעלי דעות אחרות ממך רחמנא לצלן, המדינה לא מעניינת. זה בא לידי ביטוי מובהק בכך שהם מעזים, ר"ל כאמור, להחזיק בדעה מעט שונה משלך. אתה לגמרי צודקאני לא סבור, הם בעצמם מצהירים זאת. המשפט "נמות ולא נתגייס" צריך לזעזע כל אזרח ישראלי שאיכפת לו מהמדינה וביטחונה. מי שלא איכפת לו מהמדינה לא יזדעזע משום דבר. אך מי שכן איכפת לו משפט מתריס שכזה צריך להוות נורה אדומה דולקת מהבהבת עבורו. וכפי שכבר ציינתי, לא רק המפלגות החרדיות הן בעיה מבחינתי.
הסיבה היחידה שהליכוד לא ינצח בבחירות היא החרדים.דווקא רוב הסיכויים שהדמוקרטים האנטי-דמוקרטיים יהיו בקואליציה הבאה. הסיכוי של הליכוד לנצח את הבחירות הוא בערך כמו הסיכוי של הנדל וטרופר לעבור את אחוז החסימה.
תסלח לי מאוד, מר סניגור, אך מי שלא תורם כלום למדינה ומצפה שיהיו לו רק זכויות כאזרח ושום חובות כאזרח הוא לא מישהו שאיכפת לו מהמדינה בשום צורה.נכון. כי רק לך אכפת מהמדינה. את בעלי דעות אחרות ממך רחמנא לצלן, המדינה לא מעניינת. זה בא לידי ביטוי מובהק בכך שהם מעזים, ר"ל כאמור, להחזיק בדעה מעט שונה משלך. אתה לגמרי צודק.
אנא סלח לי שלא קראתי מעבר להצהרה הנ"ל. אני פשוט אחרי טיפול שיניים כירורגי וכואב לי לחייך חיוך רחב מדי (הדברים נכתבים במלוא הרצינות למקרה שתהית). אולי מחר אשקול להמשיך לקרוא את הנ"ל אם אזכור ואגיב גם על ההמשך.
לא לכך התייחסתי, אבל לא משנה. ברי שכל הענין הוא לדחוף את אותו מניפסט.תסלח לי מאוד, מר סניגור, אך מי שלא תורם כלום למדינה ומצפה שיהיו לו רק זכויות כאזרח ושום חובות כאזרח הוא לא מישהו שאיכפת לו מהמדינה בשום צורה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.