ישראלים במלבורן....

lindens

New member
ישראלים במלבורן....

הי. רציתי לדעת מהי הדרך הטובה ביותר להכיר ישראלים במלבורן (רצוי זוגות עם ילדים...). הבנתי שיש מקום שנקרא בית ויצמן (אפילו עברתי שם, זה ליד הבית שלי..) שבו מתקיימים כל מיני אירועים בחגים. אני מניחה שאת ארוע טו בשבט אם היה כזה כבר פספסתי. מישהו יודע על הארוע הבא, ואיך מגיעים אליו, האם צריך להרשם? מישהו יודע על מסגרות נוספות? אשמח לשמוע.

lindens

New member
תודה. יש למישהו עוד רעיונות?

אגב,זה נסי. שמי ענת. אי ובעלי נכנסים תחת אותו שם, והפעם זו אני ששואלת...בכל אופן תודה על העזרה.

point618

New member
אולי...

מציע לנסות את בית הכנסת לישראלים "המרכז שלנו". הרבה ישראלים דתיים, חצי דתיים, ושמעתי שגם רבים שכלל אינם דתיים מבקרים בו מדי שבת וחג בגלל החברה והאוירה. מעולם לא ביקרתי שם אבל שמעתי רק דברים מצויינים אודות המקום. HAMERKAZ SHELANU Synagogue and Lamdeni after-hour Hebrew school: 482c Glenhuntly Road, Elsternwick (03) 9533 0090

xela4

New member
שיננתי היטב

ותסדרי לי בבקשה את הלינק. נדחף לי שם איזה תפוז.

lindens

New member
מצחיק, אבל

המרכז הזה נמצא מול הבית שלי. פעם כשעברנו שם אני בעלי והילד בשבת, ראינו מאבטח עומד בחוץ וחשבנו שבטח שם בפנים יש בית כנסת (מבחוץ מהרחוב לא רואים כלום..) אבל מי ידע שמסתתר שם מרכז שלם ופעיל כ"כ... נבקר שם. תודה.

Gefen

New member
היי ענת כאן גפן...

אם את גרה מול המרכז שלנו אז אנחנו כמעט שכנות.. ובאיזור הזה בכל מקום פוגשים ישראלים- יצא לי כבר כמה פעמים לפגוש משפחות ישראליות בפארק כשהייתי עם הילדים. גן ילדים יהודי- המקום האולטימטיבי לפגוש משפחות ישראליות עם ילדים, ומידי שנה יש יותר ויותר ילדים ישראלים בגנים היהודיים (דרך קצת יקרה אך בטוחה
) והדרך הכי טובה- לעקוב בפורום אחר המפגשים השונים והפעילויות שיש פה לישראלים, וגם לעשות מאמץ וללכת.. גופים שונים מארגנים פעילויות שונות לישראלים (ראי פרוט בטאגליין)- למשל, לשירה בציבור בעברית מגיעים בעיקר ישראלים, חפשי שם זוגות בערך בגילכם ואל תהססי ליזום שיחה, ככה מכירים ומשם הדברים כבר מתגלגלים.. ועם הזמן, לומדים גם ליצור קשרים עם הורים לילדים לא ישראלים.. רק בשבוע שעבר יצא לי בפעם הראשונה ללכת עם הילדים בשבת לבקר אצל אחד החברים של הילדים. ההורים יהודים לא ישראלים ומאוד נחמדים, הילדים שיחקו ואנוכי עם אביהם של הילדים שוחחנו לנו שיחה מהנה ואחרי כמה שעות הילדים כבר התעייפו אז נאלצנו לסיים את המפגש
עצתי- אם יש ילד שהבן שלך אוהב- לעשות מאמץ ולהזמין את הילד אליכם או להזמין את עצמך אליהם- ההצלחה מובטחת כי הילדים כבר חברים מהגן/ בי"ס, וזו דרך נעימה גם עבורכם להכיר פה אנשים - ישראלים או אוזים..
ושבת שלום

lindens

New member
תודה גפן

הבן שלי רק בן 5 חודשים ועוד לא הולך לגן, אז קשה להגיד שיש לו חבר שהוא אוהב...אבל, יהיה לו בקרוב אני מקווה. בינתיים תודה על העצות, וניפגש בשכונה...

Uranium

New member
תחח, רק צריך להיות בעניינים...

אנחנו גרים פה חצי שנה כמעט ( עוד 6 ימים) ואני כמעט בטוח ש-80% מהחברים שלנו והמקרים הם ישראלים... פשוט צריך לדעת למצוא ותם... לידים בבית-ספר יהודי, לא להתבייש לגשת.. וכו'...

דרך ארגון 'חברים'

הי וברוכה הבאה דרך מצויינת להכיר אנשים היא דרך ארגון 'חברים'- ארגון ישראלי חברתי . הארוע הבא של הארגון יתקיים עוד כשבועיים. מצ"ב קובץ עם הפרטים. נשמח לראותך שם. רוית

למעלה