ישראלים בחו"ל בביקור בארץ...

ננסנס

New member
ישראלים בחו"ל בביקור בארץ...

חייב לשתף אותכם בחוויה של השבועיים שלפני ביקור בארץ, מה עוד שאני בטוח שאצל רובכם החוויה די דומה... אז ככה: - אחי ניזכר שהוא צריך לחדש את הסידי פלייר שלו - אחותי רוצה ווקמן לילד ו"כמה" בגדים בגאפ לתינוקת החדשה - אבי חולה על הטישרטים של בננה - ואימי מסתפקת ב"תביא לי משהו קטן אבל זה באמת לא חשוב" (וזה הכי בעייתי כי לך תדע מה להביא לה ואוי ואבוי אם באמת תביא משהו קטן...) - חבר אחד שמע שב B&H המצלמות הדיגיטליות של סוני במבצע - חבר שני עבר לדירה עם נוף וביקש מישקפת, החרמן... - חוץ מיזה, יש את האחיינים של רעייתי שתח' ואת חברותיה ש"חייבים להביא להן" כן כן גם משהו "קטנטן"... - ושיא השיאים היא דודתי שנשבעת שהבטחתי לה נעליים במידה 80 לבן דוד שלי הכדורסלן... בקיצור, כבר עשרה ימים שאני מרגיש כמו אפסנאי פלוגתי, קניין של המשביר וסנטה קלאוס בדרכו לביאפרה... מתרוצץ עם רשימות בין מייסיס, בננה, B&H, טויס אר אס ועוד... נשבר לי, לא מגיע יותר לביקור... פעם הבאה, פסח בקריביים...

שבועיים?? יש לך מזל!

אצלי זה תמיד יומיים לפני. "אה, אולי את יכולה להביא לי..." וכמובן, אבא שלי מנדב אותי להביא דברים לחצי מהחבר'ה בעבודה. אמא שלי פתאום נזכרת שהיא הבטיחה לאחות של החברה של השכנה ממול שעדי תביא לה איזה מסרק מיוחד שאי אפשר למצוא בשום מקום רק באמריקה (רק אלוהים יודע איפה) אח שלי לא מבקש שום דבר אז זה פשוט, כמה משחקי מחשב והכל נפתר. החברות שלי פתאום נזכרות שעוד יומיים אני טסה אז אני הופכת לדיילת קוסמטיקה ניידת. ואני כל שנה נשבעת בפעם הבאה שום דבר. משביעה אותם, תזמינו באינטרנט שיישלח אליי בזמן!!! אל תשלחו אותי בשניה האחרונה. אבל למי אכפת שאני מסתובבת חסרת נשימה בחצי היבשת כדי למצוא את כל השטויות. ואבוי, אבוי אם אני לא אמצא משהו. אני אשמע על זה שנתיים אחר כך. "מה כבר ביקשתי ממך, קרם פנים?? אפשר לחשוב". וגם אצלי, אמא שלי תמיד אומרת "את לא צריכה להביא לי שום דבר" - ואם חלילה אביא את הדבר הלא נכון - זה הסוף שלי (מישהו אי פעם גילה מה זה הדבר הנכון??)

זה בדיוק כך.

רק שאני מתחילה את הקניות חצי שנה מראש וכמובן עדיין נשארת עם מיליון בקשות של הרגע האחרון. וכל שנה אני נשבעת שזאת תהיה הפעם האחרונה ,כי שנה הבאה אני לא קונה מתנות. באמת שבפעם הבאה אני לא קונה יותר מתנות!!

ואצלי הסיפור הוא כזה.....

כולם משחקים אותה כאילו הם לא צריכים כלום כי הרי " בסך הכל אפשר למצוא היום הכל בארץ....", אז באמת חוץ מכמה מתנות לאחיין הקטן שלי ( וגם זה כי לא נעים....) לא נסחבתי עם כלום ( חוץ משתי פעוטות ומליון מזוודות )למרות שבאמת ששאלתי מליון פעמים לפני זה אם הם בטוחים שהם לא צריכים כלום ואז כמובן כשאני שם אז פתאם נזכרים...." חבל שלא ביקשתי ממך מייק אפ זה כזה זול בקנדה", או " איך לא ביקשתי ממך להביא לי כמה חולצות מאולד נייבי, כמה צפוי.....

sirpad

New member
כמה כיף לבוא מאירופה

לי לא מזיינים תשכל כי אירופה זה נורא יקר!

een ogenblik

New member
אה, זה בגלל אירופה?

אני חשבתי שלא מבקשים מאיתנו כלום בגלל שסרבנו להענות לכל גמחות העולם בחזרתינו מהונג קונג. ליתר דיוק, הסכמנו לשלוח להם בדואר גוביינא מכשירי אלקטרוניקה שונים, תוך הצהרה מדוייקת של התכולה ובליווי קבלות. משום מה אנשים התכוונו שאנו נסחוב משקל עודף על חשבוננו, ונשלם מכס אם נתפס עם חמש מצלמות דיגיטליות, הם ממש לא התלהבו לרעיון לשלם בעצמם המשלוח ומכס. הרעיון נזנח, ומאז לא הועלה שוב.

ארנבסקי

New member
אתה בא לארץ סירפד ?

אם בא לך, אז אולי נתפגייש אני שט לקפריסין בבוקר שאחרי ליל הסדר לשבוע, אבל אם אתה פה לפני או נשאר קצת אז אפשר ... תן לי איזו הודעה אם בא לך קבורקה

sirpad

New member
אוה,ברוך הבא קבו!

לצערי לא אהיה השנה בארץ לפסח. דווקא ביום שבת חזרתי ומביקור בסיבות מצערות. אני אשמור את ההזמנה לשייט לקפריסין לפעם הבאה.

ליילה

New member
אז אני עכשיו חודש לפני, וזו הפעם

הראשונה שלי בדרך חזרה לביקור בארץ... אבל, בגלל שאני כבר מכירה את היסטריית המתנות מהטיולים שלי בחו"ל, הקדמתי תרופה למכה, וקניתי מלאי של מתנות מש חוש אחרי שהגעתי לפה, כשסגרו את הכלבו (היחיד דרך אגב) שהיה בכפר לידנו... קניתי כמה חולצות, וכמה תיקים מגניבים לחברות, וקצת איפור, ובקיצור אגרתי לי מתנות לעת צרה. חוץ מזה אחותי חולת הבגדים גם ככה לאורך כל התקופה שולחת אותי עם תמונות מהאינטרנט לכל מיני חנויות בגדים במנהטן כדי לבדוק אם החצאית של אורבן אאוטפיטרס היא 2 ס"מ או יותר מתחת לברך, או לראות אם החולצה בגוון ירקרק בקלאב מונקו היא באמת ירקרק או שזה יותר אפרפר... בקיצור עד היום רק בדקתי את הבגדים בכל הרשתות, שום דבר עוד לא עמד בקריטריונים שלה עד כדי קניה... אני מקווה ששבועיים לפני החבר'ה בארץ לא יתעוררו ויזכרו בכל מה שהם צריכים...

אל דאגה, הם ייזכרו

ואם לא שבועיים לפני, אז יומיים לפני. ואז תתחיל מסכת ההיעלבויות. אבל תתנחמי בעובדה שזה קורה לכולם
ותתחילי להתרגל.

AdiBos

New member
ואני הודעתי חד משמעית שאנחנו הפעם

מביאים רק את עצמנו וזהו והפעם גם לא הכרזנו על בואנו כדי שהשבועים לא יסתכמו בריצה מביקור לביקור הפעם אנחנו נוסעים לטייל ולנוח רק המשפחה הקרובה יודעת ואתם

אני ניסיתי את זה בביקור האחרון...

אבל זה לא עבד. השמועה עשתה לה כנפיים כמו אש בשדה קוצים ולמרות שבאתי רק לששה ימים עשו לי את המוות, והתרוצצתי כמו משוגעת.

shiri boston

New member
למה לשאול מלכתחילה??????

אני לא מתכוונת לשאול בכוונה, כי אני יודעת שזה מה שיקרה, וגם ככה אין לי זמן להסתובב בחנויות בשביל עצמי... אז חוץ מאבא של בעלי, שביקש כבר מוניטור למחשב, אף אחד לא ביקש כלום. ואם כבר, היחיד שאני מוכנה לסחוב בשבילו דברים הוא, אחי הקטן. כך שהחלטתי, שאת המתנות אני קונה לבד, רק למי שאני רוצה, למרות שהפעם זה יהיה כנראה להרבה אנשים, כי זה הביקור הראשון שלנו.

שירי ..

אני מבטיחה לך שבסופו של דבר תגיעי עם מזוודה מלאה במתנות.
פעם בשנה אנו הופכים להיות סנטה קלאוס.

הדודה מאמריקה...

אחרי כמעט חמש שנים זה עדיין קורה לי... ועוד לא מצאתי שום דרך, על אף כל ההצהרות, להתחמק מזה באמת. הפלוס היחיד הוא שאני מגיעה ארצה עם מזוודות עמוסות, אבל מתפנה לי מספיק מקום כדי לסחוב את כל הספרים שאני רק רוצה איתי בדרך חזרה

shiri boston

New member
ובהמשך לננסנס, כמה קושיות...

1.כמה כסף אתם מוציאים בדר"כ על מתנות? 2.האם אתם קונים גם לסבא וסבתא? 3.לחברים הקרובים? 4.האם יש מישהו מבני הבית שמקבל יותר ממתנה אחת? 5.איפה אתם בדר"כ עושים את הקניות? כמו ננסנס בחנויות של בננה וכו' או קונים דברים קטנים מפיילינס, טרגט, H&M וכו'? 6.האם כשאתם מגיעים לארץ, קונים לכם גם מתנות קרי מזוזות/חמסות וכו'? אפרופו מזוזה, ואל תצחקו עליי!! כשההורים שלי באו לבקר אותנו, הם הביאו מזוזה שסבתא וסבא שלי קנו לנו. אז לפני כמה חודשים התגעגעתי אליהם, ושמתי את המזוזה בפתח הבית. רק מה? מאחר ומעולם לא היו לי מזוזות בבית, לא ידעתי באיזה צד שמים, נראה היה לי שבצד ימין... שלשום בעלי נכנס הביתה ואומר לי: "מה, יש לנו מזוזה בבית..."?? ועוד בצד ימין? נו... מה לעשות, קורה במשפחות הכי טובות.

ליילה

New member
מזוזה שמים תמיד מימין לכניסה...

זה סתם לידע כללי... והאמת שגם אצלנו זה ביקור ראשון, ואני חוששת שגם אני אצטרך לקנות המון דברים , אבל אני חושבת שאת רוב הקניות אני עושה בחנויות הכל בו, אין לי כח להתרוצץ מחנות לחנות, ובין כה וכה בארץ אף אחד לא ממש יודע מה זה אומר אם קניתי בטרגט או ב JC penny... מה שכן הייתי רוצה לדעת הוא, מה קונים?? בגדים, כלים?? מה??

למעלה