ישלמו פיצויים או לא?

מצב
הנושא נעול.

שיגורן

New member
ישלמו פיצויים או לא?

ישלמו פיצויים או לא?
שלום לכולם! אני עובד בחברת תקשורת גדולה, בתור נציג שירות. לפני כחודש, יצאתי מהטלפון (כלומר, לא הייתי במענה ללקוחות, לא קיבלתי שיחות למרות שהיה זה יום לחוץ). גם היום, עשיתי את אותו הדבר: יצאתי שוב מהטלפון ולא הייתי במענה ללקוחות. מנהלת השירות תפסה אותי ושלחה אותי הביתה (להיום). כיוון שזו הפעם השניה שזה קורה, רציתי לדעת האם יש מצב שהם יפטרו אותי ללא תשלום פיצויים. האם יש להם אפשרות לעשות זאת??? תודה...

אם אתה בעל וותק המזכה בפיצויי ...

ישלמו פיצויים או לא?
שלום לכולם! אני עובד בחברת תקשורת גדולה, בתור נציג שירות. לפני כחודש, יצאתי מהטלפון (כלומר, לא הייתי במענה ללקוחות, לא קיבלתי שיחות למרות שהיה זה יום לחוץ). גם היום, עשיתי את אותו הדבר: יצאתי שוב מהטלפון ולא הייתי במענה ללקוחות. מנהלת השירות תפסה אותי ושלחה אותי הביתה (להיום). כיוון שזו הפעם השניה שזה קורה, רציתי לדעת האם יש מצב שהם יפטרו אותי ללא תשלום פיצויים. האם יש להם אפשרות לעשות זאת??? תודה...
אם אתה בעל וותק המזכה בפיצויי ...
פיטורין כלומר מעל שנה או לפחות 11 חודשים אתה זכאי לפיצויי פיטורין. סיבה כמו שציינת אם היא נכונה אינה שוללת פיצויי פיטורין. במידה ולא תקבל תבע אותם בבית הדין לעבודה

תשובה

ישלמו פיצויים או לא?
תשובה
מדובר בעבירת משמעת שניה שלך. תפקידך הוא לענות לטלפונים כנציג שירות. אם אתה לא מבצע את עבודתך, מדובר בהפרת חוזה העבודה (בשעות העבודה אתה אמרו לעבוד בתמורה לשכר שאתה מקבל) ובעבירת משמעת. מהמידע שנתת, ובהנחה שמעבר לשני המקרים הנ"ל הכל תקין בעבודתך, נראה כי בהנחה שאתה עומד בקריטריונים לקבלת פיצויי פיטורים (וותק של שנה; עבודה רצופה) אין זו הסיטואציה לשלילת פיצויי פיטורים, אך המעביד רשאי לפטר אותך ללא מתן הודעה מוקדמת של חודש ימים או לשלם עבורה.

שיגורן

New member
ישלמו פיצויים או לא?

תשובה
מדובר בעבירת משמעת שניה שלך. תפקידך הוא לענות לטלפונים כנציג שירות. אם אתה לא מבצע את עבודתך, מדובר בהפרת חוזה העבודה (בשעות העבודה אתה אמרו לעבוד בתמורה לשכר שאתה מקבל) ובעבירת משמעת. מהמידע שנתת, ובהנחה שמעבר לשני המקרים הנ"ל הכל תקין בעבודתך, נראה כי בהנחה שאתה עומד בקריטריונים לקבלת פיצויי פיטורים (וותק של שנה; עבודה רצופה) אין זו הסיטואציה לשלילת פיצויי פיטורים, אך המעביד רשאי לפטר אותך ללא מתן הודעה מוקדמת של חודש ימים או לשלם עבורה.
ישלמו פיצויים או לא?
מירה שלום ! אני עובד בחברה כבר שנה ושבעה חודשים, כך שמבחינת הוותק אני רשאי לקבל פיצויים. הסיפור הוא כזה: לפני כחודש וחצי יצאתי לחופשת מחלה מאושרת ע"י רופא לתקופה של חודש ימים. גם יציאתי לחופשת מחלה, לוותה בטונים צורמים מצידי ומצד מנהלת המוקד שלי. לפני חופשת המחלה שלי, הייתי בין היתר גם מדריך בקורסים של הנציגים החדשים, במהלך יום העבודה הרגיל כנציג (וללא תוספת שכר). לכשחזרתי הובא לידיעתי כי לא אוכל לחזור להיות חלק ממערך ההדרכה של החברה בגלל "ההתנהגות" שלי ושאני אחזור להיות ממש כמו נציג חדש שסיים את הקורס שלו: בלי שום פריבילגיות. לאחר התייעצות עם גורם משפטי, הוצאתי להם מכתב ובו דרישה להחזיר אותי לעבודה באותם התנאים כפי שהיו בטרם יצאתי למחלה, ושהחלטתם להוריד אותי מההדרכות, מהווה הרעת תנאי העסקה. הם לא קיבלו את המכתב בהבנה גדולה, ולא הסכימו להחזיר אותי. לכן החלטתי "לעשות להם בעיות" כדי שיפטרו אותי. היציאה שלי מהטלפון היא חלק מאותן בעיות. מנהלת השירות שלי נשבעה לי שלא תפטר אותי ויהי מה ! כרגע, זה נראה שהם כן יפטרו אותי. לאור הסיפור כולו, האם מותר להם לפטר אותי ללא תשלום פיצויי פיטורין?? תודה רבה, שי

מצב
הנושא נעול.
למעלה