ירידת מים - לידה טבעית בבית חולים

סדהנה

New member
ירידת מים - לידה טבעית בבית חולים

שלום בנות, אני מתכוונת ללדת לידה טבעית בלניאדו דיאדה. מה אם יש לי ירידת מים בלי צירים בבית? הבנתי שהרוטינה הבית חולימית היא להגיע לבית חולים אם יש ירידת מים ואם 48 שעות אחר כך אין צירים אז עושים זירוז? האם זה עשוי להפריע לרצון שלי ללדת במרכז לידה טבעית? האם יש חשיבות לאופן ירידת המים (טפטופים או שיטפון)? תודה.

סדהנה

New member
נ.ב.

אני עוד לא בלידה, רק בתחילת תשיעי.. שואלת ליתר ביטחון...

תוספת לתשובות שכבר קיבלת - זירוז טבעי

אפשר לעשות זירוז טבעי (שיאצו, דיקור סיני, רפלקסולוגיה) גם אחרי ירידת מים, אפילו בבי"ח. אם תכיני לך מטפל/ת מראש, תוכלי להזעיק אותו/ה במקרה הצורך. (אם לא תכיני מראש תוכלי גם לחפש אחת בזמן אמת). מאחלת לידה טובה שתתחיל בצירים.

Vivace

New member
הכי טוב -- תבררי אצלם

זה בדיוק מה שקרה אצלי! הייתה לי ירידת מיים ובגלל זה (רק בגלל זה!) לא מתנו לי להכנס לחדר טבעי (זה היה בליס...). אז תשאלי מה המדיניות בלניאדו.

Amoureuse

New member
בלניאדו לא מכריחים לקחת זירוז

אני אישית הגעתי עם ירידת מים והצירים התפתחו תוך כמה שעות אז היה לי מזל, אבל הם אמרו לי שהדבר היחיד שהם מחייבים זה אנטיביוטיקה אחרי 18 שעות מירידת המים. זה דבר שביררתי גם מראש וגם כשהגעתי עם ירידת המים. אני מכירה מישהי ששכבה שם יותר מיומיים בהמתנה לצירים ולא קיבלה זירוז, ואכן ילדה במרכז הטבעי בסוף.

סדהנה

New member
תודה! דברים כאלה טוב לשמוע :)

אני עוד הולכת לברר אצלם... ובכל זאת מקווה שהלידה תתחיל עם צירים שאוכל להעביר בבית ולא עם ירידת מים וצירים בסביבה בית חולימית...

Amoureuse

New member
אני הסתכלתי (בדיעבד) על הצד החיובי:

שלא נאלצתי להעביר את הנסיעה לשם עם צירים... אבל כן, אין ספק שזה לא תסריט אידאלי. פה בפורום יש הרבה שאומרות לא ללכת לבית החולים ולעקוב בעצמך שהכל בסדר, אבל לי לא היה אומץ לעשות את זה.

סדהנה

New member
בהחלט צריך להסתכל על הצד החיובי...

ואני חושבת שגם לי לא יהיה אומץ לעקוב בעצמי...יותר נכון, אין לי מספיק ידע בנושא וחבל להסתכן ולסכן את התינוק...

רחל צ

New member
אני../images/Emo13.gif

התכוונת אלי נכון? אני הגעתי עם ירידת מים ביום רביעי וילדתי בשבת בצהריים. אוטוטו לפני שנתיים
האמת היא שבאיזה שהוא שלב אני כבר שאלתי " מה קורה" אז ענו לי שמחכים לי...
הם היו ממש בסדר בעניין הזה - אני כמובן מאמינה שזה בגלל שכל המוניטורים היו טובים- אאל"ט עשיתי פעמיים ביום ביוזמתם ועוד איזה פעם אחת לפחות ביוזמתי ...ותמיד בישיבה ולא בשכיבה!

ירידת מים

חברה שלי הסתובבה בלניאדו גם חמישה ימים עם ירידת מים ואנטיביוטיקה וילדה טבעי לגמרי שיהיה בקלות בזמנו ובעיתו

צריך לברר איתם ספציפית, אבל...

הממוצע של רוב בתי החולים הוא להמתין 18 שעות מירידת מים (לפי רופאת הנשים שלי והמיילדת שלי). יש מקומות שנלחצים בשניה שאת מגיעה, ויש מקומות שממתינים גם יותר זמן. לכן כדאי לברר איתם ספציפית. אני חושבת שהחשיבות העיקרית היא לאיזה מים יורדים לך - צלולים? מקוניאליים? והאם התינוק ממשיך לחוש בטוב בזמן הזה (בבית עושים ניטור לסירוגין בדופלר ומאמינים לך כשאת אומרת שהוא זז ואת מרגישה אותו, בבית חולים ייתכן שיבקשו ניטור רציף לפחות לפרקי זמן אלה ואחרים - אבל שוב, שאלות ספציפיות כדאי להפנות לבית החולים המיועד כי בכל מקום זה אחרת). כפי שכתבו לך - אפשר להתניע את המערכת גם לא בעזרת כימיקלים או אמצעים מכניים שיש בבית החולים (כמו פיטוצין, בלון, וכו').

למעלה