יקב ראובן
אתמול הייתי באירוע משפחתי קטן ביקב ראובן. יקב קטן ודי חדש (קיים 3 שנים) בגבעת עדה. היקב מייצר שני יינות: קברנה סובניון - יין חביב וקליל, שהה 8 חודשים בחביות משומשות. נעים לשתיה, מרגישים ממש מעט טעם של עץ (לי אישית היה קצת חסר יותר עץ), סיומת ממש קצרה. את היין מהבציר האחרון הוא מתכוון ליישן בחביות 14 חודשים כך שהעץ יורגש יותר. בסה"כ יין קליל שאפשר לשתות בכיף אפילו בלי אוכל. מוסקט קינוח - אני לא חסיד גדול של יינות קינוח וביין הזה היה גם איזשהו טעם לוואי מוזר. כדי לעצור את התסיסה הוא הוסיף ליין ברנדי 777 ואלכוהול נקי. את הברנדי לא כל כך הרגשתי, מה שכן הרגשתי זה טעם לוואי תרופתי משהו, אולי מהאלכוהול הנקי. (היו כמה אנשים שדווקא אהבו את היין). סה"כ יקב נחמד. קטן (מייצר היום כ-2000 בקבוקים. השאיפה היא להגיע ל-4000). הענבים מגיעים מכרמים שנמצאים בסמוך לייקב ומטופלים ע"י המשפחה. המחיר סביר (50 ש"ח לבקבוק) בהתחשב בגודלו של היקב. יש יינות יותר טובים במחיר הזה אבל אני לפעמים אוהב לשלם קצת יותר בשביל יין מיקב כזה.
אתמול הייתי באירוע משפחתי קטן ביקב ראובן. יקב קטן ודי חדש (קיים 3 שנים) בגבעת עדה. היקב מייצר שני יינות: קברנה סובניון - יין חביב וקליל, שהה 8 חודשים בחביות משומשות. נעים לשתיה, מרגישים ממש מעט טעם של עץ (לי אישית היה קצת חסר יותר עץ), סיומת ממש קצרה. את היין מהבציר האחרון הוא מתכוון ליישן בחביות 14 חודשים כך שהעץ יורגש יותר. בסה"כ יין קליל שאפשר לשתות בכיף אפילו בלי אוכל. מוסקט קינוח - אני לא חסיד גדול של יינות קינוח וביין הזה היה גם איזשהו טעם לוואי מוזר. כדי לעצור את התסיסה הוא הוסיף ליין ברנדי 777 ואלכוהול נקי. את הברנדי לא כל כך הרגשתי, מה שכן הרגשתי זה טעם לוואי תרופתי משהו, אולי מהאלכוהול הנקי. (היו כמה אנשים שדווקא אהבו את היין). סה"כ יקב נחמד. קטן (מייצר היום כ-2000 בקבוקים. השאיפה היא להגיע ל-4000). הענבים מגיעים מכרמים שנמצאים בסמוך לייקב ומטופלים ע"י המשפחה. המחיר סביר (50 ש"ח לבקבוק) בהתחשב בגודלו של היקב. יש יינות יותר טובים במחיר הזה אבל אני לפעמים אוהב לשלם קצת יותר בשביל יין מיקב כזה.