יקב ראובן

פוּ

New member
יקב ראובן

אתמול הייתי באירוע משפחתי קטן ביקב ראובן. יקב קטן ודי חדש (קיים 3 שנים) בגבעת עדה. היקב מייצר שני יינות: קברנה סובניון - יין חביב וקליל, שהה 8 חודשים בחביות משומשות. נעים לשתיה, מרגישים ממש מעט טעם של עץ (לי אישית היה קצת חסר יותר עץ), סיומת ממש קצרה. את היין מהבציר האחרון הוא מתכוון ליישן בחביות 14 חודשים כך שהעץ יורגש יותר. בסה"כ יין קליל שאפשר לשתות בכיף אפילו בלי אוכל. מוסקט קינוח - אני לא חסיד גדול של יינות קינוח וביין הזה היה גם איזשהו טעם לוואי מוזר. כדי לעצור את התסיסה הוא הוסיף ליין ברנדי 777 ואלכוהול נקי. את הברנדי לא כל כך הרגשתי, מה שכן הרגשתי זה טעם לוואי תרופתי משהו, אולי מהאלכוהול הנקי. (היו כמה אנשים שדווקא אהבו את היין). סה"כ יקב נחמד. קטן (מייצר היום כ-2000 בקבוקים. השאיפה היא להגיע ל-4000). הענבים מגיעים מכרמים שנמצאים בסמוך לייקב ומטופלים ע"י המשפחה. המחיר סביר (50 ש"ח לבקבוק) בהתחשב בגודלו של היקב. יש יינות יותר טובים במחיר הזה אבל אני לפעמים אוהב לשלם קצת יותר בשביל יין מיקב כזה.
 

naty10

New member
חביות משומשות?

אורך חייה של חבית עץ אלון ליישון הוא גג 4 שנים לגבי המוסקט זה לא מוסקט אי אפשר להוסיף לו לא ברנדי ולא אלכוהול זה סתם בלנד שאולי לאלה ששותים הכל זה נבלע .עושה רושם שמקום זה בחיתוליו ויש לו מה ללמוד בעתיד
 

פוּ

New member
בהחלט יש לו עוד מה ללמוד

היקב קיים סה"כ 3 שנים. לגבי החביות, הוא קונה חביות בנות שנתיים ומשתמש בהן פעמיים (כלומר, עוד שנתיים)
 
הערות

גם יקבים גדולים ורציניים עושים שימוש חוזר בחביות. למעשה אני יכול אפילו להעריך שבחדר קירור ביקב בינוני-גדול ממוצע תמצא יותר חביות שזהו אינו השימוש הראשון בהן. אגב, המשוואה "חבית חדשה = יין יותר טוב" ממש לא נכונה, בדיוק כמו המשוואה "כמה שיותר זמן בחבית = יותר טוב". הכל צריך להעשות במידה, ודווקא לא מעט יינות בהם נעשה שימוש בחביות משומשות יוצאים יותר נעימים לשתיה. לגבי המוסקט - לידיעתך, הוספת אלכוהול וברנדי זו דרך מוכרת וידועה לעצור את התסיסה ביינות קינוח, על מנת לשמור מספיק סוכר ביין. האם אתה טוען שגם לבנימינה יש מה ללמוד בתחום, או שזה אתה שבחיתוליו ויש לך מה ללמוד בעתיד? (עיין בקישור ב"תהליך ייצור היין") בחיוך, כן?
 

naty10

New member
לא אורים ולאתומים../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

מוסקט שונה משאר זני הענבים באופן ההתססה שלו בתסיסה מוסיפים לו בין 10 עד 20 אחוז סוכר לפי רמת המתיקות שאנו רוצים לקבל הכנסת הסוכר בתהליך נותנת לתירוש עמידות גבוהה יותר לקלקולים ותקלות בדרך. מוסקט שמוזרם לתוכו אלכוהול אחרי שעבר את תהליך התסיסה הסופי זה לא רציני.זה אינו מוסקט וטוב לאלה ששותים ואינם מבינים. ביינות הפורט מכניסים אלכוהול לתהליך כבר אחרי מספר שעות בכדי להעלות את האלכוהול לריכוז יותר גבוה.
 

Wine Guy

New member
מוסקט קינוח

היי נתי, לא יודע מאיפה לקחת את הנתונים שלך אבל יש לי כמה הערות: מוסקט הוא שם משפחה של כמה זני ענבים, בארץ בד"כ מתכוונים לאלכסנדרוני אבל יש גם קנלי והמבורג (תשבי). שבטאליזציה (הוספת סוכר ענבים) היא אחת הדרכים לעשות יין קינוח אבל זו הדרך הפחות נפוצה בארץ ובעולם, הדרכים הנפוצות יותר הן בציר מאוחר והוספת אלכוהול (בד"כ ברנדי) לעצירת התסיסה. בארץ הרבה מיינות הקינוח האיכותיים נעשים בצורה כזו (בין היתר מוסקט ירדן וגוורצטרמינר בנימינה) עוד נקודה מעניינת, בכל מיני מקומות בעולם (כמו אלזס) עושים מוסקט יבש \ חצי יבש. יצא לי לשתות כמה כאלו שם והיה ממש מעניין: יין עם ארומות של דבש אבל טעם יבש לגמרי!
 

פוּ

New member
אתה מכיר עוד יינות שמוסיפים להם אלכוהול נקי?

נראה לי שזה מה שהרס את היין
 

נצ1300

New member
זנים נוספים של מוסקט

האם יש למישהו מחברי הפורום ספרות או צילום של הזנים הללו?? כל שנה אני עושה יין בכמויות של בין 40-60 בקבוקים מזן ענבים מיוחד שיוצא לשוק בסביבות אוקטובר- נובמבר, זהו זן ענבים בגודל די קטן - שחור ומתוק ביותר!! היין יוצא די טוב בהתחשב בתנאים הבסיסיים שיש לי איך נקרא הזן הזה?? בתודה!!
 
למעלה