יציאה לעבודה אחרי חופשת לידה

מצב
הנושא נעול.

igordi

New member

הפסקתי לעבוד חודשיים לפני הלידה בגין סיום פרויקט בחברה.עבדתי בשירות לקוחות טלפוני שנתיים.חברה לא מצאה לי משרה חלופית ולא יכלה לפטר .חברה שילמה לי משכורת והייתי בבית עד הלידה.עכשיו חופשת לידה מסתיימת ואני צריכה לחזור לעבודה ואין לי משרה .על פי החוק מעביד לא יכול לפטר אותי 45 יום אחרי חופשת לידה אלא אם כן אני מתפטרת .השאלות הן: 1.במידה וחברה תציעה לי עבודה ,האם אני חייבת להסכים לכל משרה כללית בחברה ובכל שעות היום ,גם שעות אחרי ה14:00 עד 20:00-22:00 בערב. 2.האם סירוב לעבוד בשעות הערב (אחרי 16:00)נחשב לסירוב לקבל הצאת עבודה בכלל וכך מעסיק יגרום לי להתפטר בעצמי? תודה, אם לשניים.

שיר ורד

New member
תשובה חלקית

הפסקתי לעבוד חודשיים לפני הלידה בגין סיום פרויקט בחברה.עבדתי בשירות לקוחות טלפוני שנתיים.חברה לא מצאה לי משרה חלופית ולא יכלה לפטר .חברה שילמה לי משכורת והייתי בבית עד הלידה.עכשיו חופשת לידה מסתיימת ואני צריכה לחזור לעבודה ואין לי משרה .על פי החוק מעביד לא יכול לפטר אותי 45 יום אחרי חופשת לידה אלא אם כן אני מתפטרת .השאלות הן: 1.במידה וחברה תציעה לי עבודה ,האם אני חייבת להסכים לכל משרה כללית בחברה ובכל שעות היום ,גם שעות אחרי ה14:00 עד 20:00-22:00 בערב. 2.האם סירוב לעבוד בשעות הערב (אחרי 16:00)נחשב לסירוב לקבל הצאת עבודה בכלל וכך מעסיק יגרום לי להתפטר בעצמי? תודה, אם לשניים.
תשובה חלקית
אינני יודע לתת תשובה חד-משמעית לשאלתך, אך חשוב להבהיר כמה הבהרות. המעביד יכול לפטר אותך לאחר חופשת הלידה - אבל זה רק לאחר שהגיש בקשה למפקחת על עבודת נשים והבקשה אושרה. בחוק לא הוגדרו התנאים מתי תאושר בקשה כזו (בניגוד לפיטורים במהלך ההריון שם מספיק להוכיח שאין קשר בין הפיטורים ווהריון, במקרה שלך אם המעסיק היה פונה למפקחת ומסביר שלא מצא לך משרה חלופית סביר שהיה מקבל אישור לפטר אותך, יתכן ומועד האישור היה לאחר הלידה ואז היה האישור תקף רק לגבי ההעסקה לאחר חופשת הלידה). לדעתי, אם לפני הלידה הועסקת במשרת ערב, לדערכתי לא ניתן לחייב את המעסיק להעבירך למשרת בוקר ואם את לא רוצה לחזור למשרה כזו את צריכה להתפטר. אבל אם עבדת במשרת בוקר, אינני יודע מה תהיה החלטת המפקחת, אני הייתי מצפה ממנה לא לאשר פיטורים במקרה כזה. הדיון אצל המפקחת עלול להתעכב קצת ועד להחלטתה את עשויה להמצא במצב שאינך מועסקת ולא מקבלת שכר. לכן חשוב להדגיש, כי אם את מתפטרת לצורף טיפול בתינוק , וצבתר תקופת אכשרה לדמי אבטלה, ותוכלי להוכיח לביטוח הלאומי שהמעסיק היה מוכן להעסיקך רק במשמרת ערב, תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה מיד לאחר ההתפטרות (ללא תקופת ההמתנה של 90 יום).

מצב
הנושא נעול.
למעלה