יציאה לחופשה- עם או בלי הילדה???

noamiki1

New member
יציאה לחופשה- עם או בלי הילדה???

אנו הורים לילדה בת שנה ותשעה חודשים. שנינו עובדים ולומדים קשה מאוד, ואני נמצאת כרגע בתחילת הריוני השני (חודש רביעי). כבר הרבה זמן אנחנו רוצים לצאת לנופש של יומיים-שלושה, עכשיו עומדת על הפרק אפשרות כזו, ואנחנו מאוד מתלבטים אם לקחת את הילדה. מצד אחד - איתה זה לא ממש יהיה נופש, אנחנו לא נוכל להיות פנויים לנוח ולהרגע באמת, ומצד שני - קשה לי מאוד המחשבה להשאיר אותה ולסוע בלעדיה. חשוב לציין שאנחנו גרים ליד ההורים שלנו משני הצדדים, והילדה אוהבת מאוד את שני זוגות הסבא והסבתא שיש לה, והיא תישאר אצלהם בשמחה. במשך היום היא נמצאת אצל מטפלת ואני לא דואגת, ואחר הצהריים היא תהיה אצל סבא וסבתא.נראה לי שבערב היא מאוד תתגעגע (וגם אני מאוד אתגעגע אליה...) מה כדאי לעשות? ליסוע איתה או בלעדיה? ואם בלעדיה (זו הנטייה של בן זוגי) אז לכמה לילות ולאיזה מרחק (אנחנו מאוד רוצים לאילת אך אם זה בלעדיה זה מקום רחוק לחזור ממנו במקרה של אזעקה...)

חני ב

New member
בטח שלבד

ולמס' הלילות שהסבתות מוכנות לשמור עליה. לאיזה מרחק? לא חושבת שמשנה אלא משנה המקום - שתבלו במקום כיפי. אל תשכחי שכאשר תהיו הורים לשני ילדים, יהיה לכם עוד יותר קשה לנסוע לבדכם, לכן נצלו את הזמן הזה.

לאה_מ

New member
המממ... זה עניין מאד אישי.

לי בגיל הזה מאד קשה לעזוב את הילדים, אפילו ללילה אחד. אבל בגלל שאת בהריון, די ברור שבעוד כמה חודשים זה יהיה ממש בלתי אפשרי, כי יהיה לך תינוק עוד יותר קטן, שלא תרצו לעזוב אותו. אני בסיטואציה שלך הייתי נוסעת לבד, אם זה מאד חשוב לכם, אבל לא לאילת, אלא לאיזה צימר נחמד במרחק של עד שעתיים נסיעה, ולא יותר מ-2-3 לילות. אבל זה מה שאני הייתי עושה. שיקולים אחרים הם לגיטימיים לא פחות. ובשולי הדברים - אנחנו מרבים לנסוע לחופשות עם הילדים, ואני מוצאת את החופשות האלה מהנות ומרגיעות ביותר. המשוואה היא לא חופשה עם הילדים = ויתור על חופשה. זו בהחלט חופשה מסוג אחר, אבל היא מהנה לא פחות.

tonti

New member
מה שמרגישים,

ממש קשה לומר. אני לא הייתי עוזבת. לא מרגישה שאני יכולה להנות לילה בלעדיו. אבל אם בא לכם ונראה לכם שיהיה לה טוב ולא תתעלפו מגעגועים-סעו ותהנו.

אין טעם לצאת לחופשה לבד אם כל

הזמן תהיו/תהיי עסוקים במחשבות על הילדה וברגשי אשם. אם את מרגישה שאת יכולה 'לשחרר' את הילדה לחופשה בלעדיכם
, ובהתחשב בעובדה שבקרוב לא תוכלו בכלל לעשות זאת - אולי באמת כדאי לצאת לבד. הבן שלי בערך באותו גיל ולא יצאתי לחופש בלעדיו עד היום. אלא מה? לפני כמעט חודשיים עברתי ניתוח תוספתן פתאומי, והייתי מאושפזת מספר ימים בבי"ח. הבן שלי היה עם סבתא, כשלמרבה המזל שתי הדודות עם הילדים שלהן היו גם שם. לא נצפו שום סימנים למצוקה מצידו, וכיום כשאנחנו מבקרים אצל סבתא (ועושים זאת בתדירות של לפחות פעמיים-שלוש בשבוע), הוא מודיע לי: "לישון!" ומסמן לעבר המיטה של סבתא.
תהנו!

למעלה