יצוג בבית המשפט האזורי לעניני עבודה

מצב
הנושא נעול.

oshribar

New member

שלום רב ושנה טובה לכולם, אישתי הגישה תביעה לבית הדין האזורי לעניני עבודה בתל אביב. אני, בעלה, מייצג אותה. אינני עורך דין ואינני מייצג ועד עובדים . הנתבעים ו/או ב"כ הגישו כתב הגנה שבו הם מבקשים מכבוד בית המשפט לבטל לאלתר את התביעה היות ואני לא מורשה לייצג את אישתי. האם בקשה זו חוקית? האם רשאי בית המשפט לבטל ו/או למחוק את כתב התביעה לאור בקשה הנתבעים וב"כ? האם החוק מגבה את בקשתם? האם אין אנו, אישתי ואני, נחשבים לישות משפטית אחת לאור נישואינו זמ מכבר? תגובות מהירות ומקצועיות יתקבלו בברכה.

תשובה

שלום רב ושנה טובה לכולם, אישתי הגישה תביעה לבית הדין האזורי לעניני עבודה בתל אביב. אני, בעלה, מייצג אותה. אינני עורך דין ואינני מייצג ועד עובדים . הנתבעים ו/או ב"כ הגישו כתב הגנה שבו הם מבקשים מכבוד בית המשפט לבטל לאלתר את התביעה היות ואני לא מורשה לייצג את אישתי. האם בקשה זו חוקית? האם רשאי בית המשפט לבטל ו/או למחוק את כתב התביעה לאור בקשה הנתבעים וב"כ? האם החוק מגבה את בקשתם? האם אין אנו, אישתי ואני, נחשבים לישות משפטית אחת לאור נישואינו זמ מכבר? תגובות מהירות ומקצועיות יתקבלו בברכה.
תשובה
1. אתם בהחלט לא ישות משפטית אחת. 2. סעיף 34 לחוק בתי הדין לעבודה: "בבית הדין רשאי בעל דין להיות מיוצג על ידי מי שקבע לכך ארגון עובדים או מעבידים שהמיוצג חבר בו; הייצוג יהיה על פי הרשאה מיוחדת בלבד, ואולם הודעה של המיוצג שנרשמה בפרוטוקול, והאומרת שהוא חבר בארגון עובדים או מעבידים, לפי הענין, והוא מסכים להיות מיוצג על ידי מי שקבע לכך הארגון, דינה - לענין סעיף זה, כדין הרשאה מיוחדת." 3. התובענה לא תמחק רק מהטעם הזה. היה ובית הדין יחליט כי אינך רשאי ליצג את אישתך, סביר להניח שיתן לכם זמן למצוא עו"ד או שיאפשר לה ליצג את עצמה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה