יצא לכם שאיבדתם את המוטיבציה כשבניתם משחק?

Doctor Shinobi

New member
יצא לכם שאיבדתם את המוטיבציה כשבניתם משחק?

זה נוראי,זה פשוט כל הזמן קורה לי. כימעט כל משחק שאני בונה אני ממש מתרגש בהתחלה ועובד קשה ומתישהוא אני מאבד מוטיבציה :\. לדוגמה יש משחק עכשיו תלת מימדי שאני עובד עליו,וכבר יצא שעבדתי לילות שלמים על לתכנת אותו ובחודש האחרון ממש אין לי כח לעבוד עליו. אני לא מתכוון לוותר עליו,כי השקעתי יותר מדי וכי אני ממש רוצה לסיים אותו,אבל פשוט אין לי מוטיבציה לעבוד עליו >< קרה לכם? איך מסתדרים עם זה?

TheGreatNut

New member
קרה לי הרבה פעמים ומה שעוזר לי זה...

שיש לי מישהו נוסף שזה פחות או יותר התפקיד שלו, לכוון לאן שצריך להמשיך. אלו בדיוק הקטעים שבהם צריך שמישהו אחר יוביל את הפרוייקט, עד שאפשר להתאפס על עצמינו.

Doctor Shinobi

New member
אהה :X

אני סוג של עובד על הפרויקטים שלי לבד,ככה שאין לי באמת מי שיעודד אותי להמשיך. את הרעיון,עיצוב משחק,עלילה,תכנות,עיצוב גראפי,פחות או יותר הכל אני עושה בעצמי.

Mendz

New member
יצא לי

יצא לי לעשות משחק בAGS לבד, וקרה לי הרבה פעמים שלא היה לי מוטיבציה בכלל, פשוט הייתי עושה הפסקה וממשיך אחרי כמה זמן עוד פעם, תופעת הלוואי של זה שלקח לי ממש הרבה זמן לסיים את כל המשחק.

TheGreatNut

New member
אני גם עשיתי הכל בעצמי, אבל עדיין היה מי...

שהוביל כשלי לא היה כוח.

voguemaster

New member
שני דברים עיקריים שאני יכול לחשוב עליהם

הראשון - לבדוק טוב טוב מאיזה חלקים אתה מתלהב, לעומת איזה לא. יש סיכוי שאתה מתלהב בהתחלה כי צריך לעשות DESIGN וצריך לפתח מנוע או חלק ממנוע או לקחת מנוע קיים ולבנות עליו משהו. זה לא יפליא אותי בכלל שלהרבה מתכנתים יש התלהבות בהתחלה כי יש בעיות טכנולוגיות או טכניות מעולם התוכנה שצריך לפתור ואז כשמה שנשאר זה בעיקר לייצר תוכן למשחק - שם הם מאבדים רוח. דבר שני - צריך להיות מודע לעד כמה הסחות דעת יש לך ועד כמה זה משמעותי. נורא קל לאבד כיוון ולברוח למשהו אחר כשצריך לעבוד בצורה מרוכזת על משהו מסוים. תנסה לצמצם את כמות הגורמים הזו (אל תפתח מסנג'ר או אתה מנסה לעבוד, כמו כן תחביא לעצמך את אוסף המשחקים שיש לך ל-PS3 או XBOX 360 אם יש לך
)

De-Panther

New member
קרה לי הרבה פעמים. אני שם לב שתגובות של אנשים

נותנות לי מוטיבציה, גם אם זה תגובות כמו "חרא של משחק". בגלל זה אני אוהב לשתף אנשים בדברים שאני עושה בשלבים מוקדמים. וכשאני רואה שיש לי פרוייקט גדול, אני דואג לחלק אותו למשימות הכי קטנות, לכתוב אותן נקודה נקודה. ואז לעבור ולסמן V על כל דבר שאני עושה. וכשאני אומר לחלק למשימות קטנות, הכוונה גם לכתוב משהו כמו "למקם כפתור אישור בעמוד הזה". כשאני מחלק הכל לדברים קטנים הכל פתאום נראה כמו שטויות ואז זה כבר פחות מרתיע. אגב, אם עדיין לא יצא לך לסיים משחק עד הסוף, הייתי ממליץ לך לחשוב על משחק הכי פשוט(גם משהו קיים, לא צריך להיות מקורי), ולעבוד על משחק כזה ולדאוג לסיים אותו עד הסוף(כולל גימורים אחרונים). נניח איזשהו איקס עיגול. זה יתן לך מבט קצת יותר רחב על כל מה שאתה צריך לעשות כשאתה מפתח משחק, ואז פחות דברים טריוויאלים יבואו לך בהפתעה כשתעבוד על משחקים מורכבים יותר. בנוסף, כבר אמרתי לך בעבר, אם המטרה שלך זה לפתח משחק, תשתמש במנוע, אל תנסה לפתח מנוע בעצמך. חלק מהבעיות בכך שמנסים לפתח גם מנוע וגם משחק ביחד, זה שקל מאוד להתייאש בדרך. בקשר לפרוייקט הנוכחי שלך - אתה צריך לחשוב עם עצמך, אתה באמת מסוגל לסיים אותו?(מבחינת מוטיבציה) אם אתה לא רואה את עצמך עושה את זה כרגע, ויש לך בראש דברים אחרים, תתחיל לעבוד על הדברים האחרים. אחרת אתה לא תגע גם בזה וגם בזה. ואז אולי תמצא מוטיבציה בעתיד לחזור לפרוייקט הזה(או שלא, אבל גם ככה עכשיו אין לך מוטיבציה לשבת עליו). רק אל תהפוך את זה להרגל - אחרת תמיד תשאר עם פרוייקטים לא גמורים.

voguemaster

New member
יש עוד משהו שנותן לי מוטיבציה

קודם כל, לקרוא טורים כמו BEHIND THE GAMES זה תמיד מעורר השראה, במיוחד אלו שהיו שתיארו את הפיתוח של משחקים כמו HL2 ו-PRINCE OF PERSIA, או META GEAR SOLID 2. שם אתה באמת מבין שהאנשים שמפתחים את המשחקים האלה דבקים במטרה ברמות שאנחנו כנראה לא מכירים בכלל (אולי זה עניין תרבותי, לך תדע, ישראלים הרי לא אוהבים לעבוד קשה
) יש גם בלוגים של כל מיני מפתחי INDIE, לפעמים גם זה מאוד מעניין. נניח POSITECH GAMES, תמיד כיף לקרוא מה הבנאדם עושה וכותב.

Doctor Shinobi

New member
אני כבר עובד עם מנוע :)

עם Ogre. הוא דואג לי לרינדור מצד אחד,ומצד שני נותן לי חופש לתכנת את שאר המערכות איך שאני רוצה. ויש לי כבר רעיונות לפרויקטים יותר קטנים בפלאש ויוניטי,אבל אותם אני יעשה רק בישביל ללמוד,ובתכלס אני מפחד שזה באמת יהפוך לי להרגל שאני ינטוש פרויקטים. אני צריך להמנע מזה.

De-Panther

New member
../images/Emo9.gif הכוונה שלי הייתה למנוע משחק, לא מנוע גרפי

חלק גדול זה העניין של לחסוך תכנות של דברים שאחרים כבר עשו לפניך.

למעלה