יצאו לי שטרודלים ואזני המן מעולים והנה המתכון

meitush123

New member
יצאו לי שטרודלים ואזני המן מעולים והנה המתכון

האמת שפשוט לקחתי את המתכון שאמא שלי תמיד מכינה איתו והחלפתי לקמח נ"ג רגיל (קונדיטור קוראים לו עכשיו, נכון?) היא כבר עשתה זאת בעצם פעמים רבות נ"ג ועכשיו פעם ראשונה הכנתי בעצמי ויצא ממש טעים. אז ככה: מערבבים היטב 3 כוסות קמח, כוס יוגורט (או אשל) וחבילת מרגרינה/חמאה. אני עירבבתי במיקסר אבל צריך לדאוג שלא ישארו בועות מרגרינה. עושים כדור ואחר כך נותנים לזה שעה במקרר. מרדדים (צריך קימוח די רציני כי הבצק יוצא קצת דביק) ועושים אזני המן או שטרודלים. מה שמגניב הוא שאפשר לעשות גם מלוחים בגלל שהבצק נייטרלי. אני עשיתי בנגלה הזאת אזני המן עם שאריות הפרג שנשאר בסיר אחרי האזניים הגלוטניות שאמא שלי הכינה למשלוחי מנות, ואחר כך שטרודל תפוחים מדהים (שלצערי שכחתי בבית כשנסעתי לפנימייה ועכשיו הוא מחכה בפריזר).הבצק יצא כמו מעין בצק עלים טעים להפליא, בטח כשהמילוי טוב. מילוי השטרודל שאני עשיתי (אם כי אפשר לעשות מה שבא לכם): שני תפוחים חתוכים לחתיכות קטנות כמה כפות ממרח תמרים מיץ לימון סחוט מחצי לימון בערך אגוזים מרוסקים צימוקים 3 כפות טחינה גולמית (אבל אני דוחפת לכל דבר וזה לדעתי מאד טעים אז אתם ממש לא חייבים) קצת קינמון וטיפ-טיפה הל (עוד משהו שאני נוטה לדחוף לכל דבר) אחר כך אופים בתנור בסביבות רבע שעה על חום בינוני, וטורפים - חם או קר בגדול במילוי פשוט אילתרתי על המקום ממה שהיה בבית. בכל אופן מומלץ מאד.
 

מתי11

New member
תודה מיטוש123

נשמע טעים מאוד
 
למעלה